Beberapa tahun yang lalu saya bukannya pandai buat blog. Tapi entah macam mana saya boleh minat dengan dunia blogging sampailah sekarang.

mudahnya buat blog

Masa tu ilmu dalam blogging memang zero ke lautlah jawabnya. Apatah lagi nak bina blog seperti yang anda tengah baca ni.

Mungkin masa tu mindset saya yang silap sebenarnya. Saya terlalu fikir nak buat blog tu susah hingga saya rasa blog adalah sesuatu yang rumit.

Rupanya tak. Saya yang silap. Rupanya ilmu yang kurang. Ilmu tentang blog tu yang tak ada. Memandangkan saya dah minat maka saya cari tutorial bina blog.

Akhirnya siaplah sebuah blog yang anda sedang baca sekarang ni. Saya pun tak sangka boleh aktif berblogging sehingga sekarang.

Mudahnya Blogspot Buat Blog Sangat Mudah

Nak bina blog sebenarnya mudah. Malah anda boleh bina blog percuma mahupun berbayar.

Tapi yang jadi cabaran adalah macam mana anda nak uruskan blog anda dan hala tuju blog anda.

Kalau anda teringin nak buat blog anda perlu tahu beberapa perkara asas misalnya cara nak daftar email sebabnya anda wajib ada email kalau nak create blog.

Kemudian anda kena tahu cara nak daftar blog, cara tukar template, cara setting gadget dan cara post entri.

Walaupun banyak lagi yang perlu anda tahu tapi cukup sahaja perkara-perkara asas yang saya nyatakan tu.

Anda boleh baca dari blog-blog lain berkenaan tips blogging tapi kalau anda nak ilmu yang lagi lengkap anda boleh baca buku Mudahnya Blogspot.

cara mudah buat blogspot

Buku ini khas untuk sesiapa saja yang nak tahu cara buat blog dan ilmu-ilmu asas dalam blogspot.

Buku ini sangat TERHAD dan saya tak pasti kedai buku berdekatan tempat anda ada dijual ke tidak buku ni.

Kalau anda tak yakin dan nak dapatkan buku ini terus di pos kepada anda, anda bolehlah buat tempahan melalui sahabat saya Tuan Ariff.

Whatsapp “ Mudahnya Blogspot ” ke nombor beliau.

No tel : 0122421125

Tunggu sahaja respon pantas dari beliau dan buku ini akan terus di pos ke alamat anda.

...

...

Ok selamat berblogging.


5 Comments

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

  1. nak buat blog mmg mudah tapi nak maintain update entri tu payah kemain

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..nak konsisten update blog tu susah..huhu

      Delete
  2. memang mudah sikit blogspot kan

    ReplyDelete
  3. Are you seeking to ways to get level of popularity instantly? You merely require to Buy Facebook Followers to get renowned on internet. facebook followers service

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Previous Post Next Post