Teknik target pelanggan dengan tepat di facebook. Ada dua kriteria peniaga di facebook iaitu yang menggunakan medium percuma dan berbayar. Biasanya medium percuma melibatkan facebook profil, group dan juga page manakala kaedah berbayar melibatkan facebook ads. Bagi peniaga yang menggunakan kaedah berbayar belum tentu lagi mereka berjaya target pelanggan dengan tepat yang bersesuaian dengan produk mereka. Maka nak dapatkan jualan pun susah sebab iklan mereka tidak tepat kepada pelanggan sasaran.

Teknik Target Pelanggan Yang Tepat Di Facebook

Saya pernah menggunakan facebook ads dan saya juga akui saya juga akan berhadapan risiko kerugian kos pengiklanan sekiranya saya gagal untuk target pelanggan saya dengan tepat. Malah saya juga akan terus kerugian besar jika saya masih gagal untuk target pelanggan dengan tepat.

Saya tahu ramai yang menggunakan facebook ads tapi tak ramai yang berjaya dan kerugian kos pengiklanan. Mereka gagal kerana gagal mendapatkan pelanggan mengikut niche perniagaan mereka. Anda sebenarnya memerlukan beberapa langkah sahaja lagi iaitu anda mesti target pelanggan anda. Pendek kata, anda kena kenalpasti apakah manfaat produk anda kepada mereka dan anda mesti tahu siapa pelanggan anda.

teknik target pelanggan tepat di facebook
 
Nak tak nak, anda mesti terima hakikat bahawa tetapan asas fb ads tidak dapat menyasarkan pelanggan dengan tepat mengikut niche perniagaan anda. Apabila anda sudah berjaya target pelanggan anda dengan tepat bermakna anda akan menjual pada golongan sasaran sahaja sesuai dengan produk anda.

Anda tak akan buang masa dan kos pengiklanan yang banyak lagi. Iklan anda juga akan dilihat oleh pelanggan yang tepat sahaja malah fan page anda akan mendapat like daripada pelanggan yang targeted sahaja.

Perisian Teknik Spy Pelanggan

Ok, dengan menggunakan software atau perisian teknik spy pelanggan, anda dapat mengetahui email penggguna di facebook.

perisian teknik spy pelanggan
Mengapa anda perlu tahu email mereka? Sebabnya daripada email mereka anda akan dapat menentukan niche perniagaan anda. Maksudnya perniagaan anda sesuai untuk disasarkan terhadap pengguna facebook yang macam mana.

Mengapa anda memerlukan facebook email? Jawapannya, facebook email mereka akan digunakan semasa anda ingin mengiklankan produk di facebook.

Kelebihan yang anda akan dapat kalau menggunakan teknik spy pelanggan.
  1. Dapat menjimatkan kos pengiklanan dan reach yang tinggi.
  2. Dapat membina facebook email mengikut niche perniagaan anda.
  3. Menjual produk anda kepada pelanggan yang betul-betul berminat sahaja.
  4. Membina iklan yang berkualiti.
  5. Banyak lagi manfaat yang anda akan dapat......
Kalau anda dah tak sabar lagi untuk belajar teknik target pelanggan dengan tepat di facebook, apa kata anda dapatkan video panduan ini sekarang. Ya, teknik ini disediakan dalam bentuk video yang anda boleh belajar step by step dan ulang sampai mahir.

Post a Comment

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Previous Post Next Post