Blog saya dah lulus mobile-friendly test. Kalau tak kerana tangan yang gatal ni selalu tukar template blog dah lama blog saya dalam keadaan mobile friendly. Akhirnya template ini juga yang saya gunakan dan rasa betul-betul sesuai dengan jiwa saya. Kalau nak ikutkan dah entah berapa kali saya asyik tukar template.

Blog Dah Lulus Mobile Friendly Test

Antara sebab saya jadikan blog ini mobile friendly adalah kerana saya nak memudahkan pembaca. Seperti yang kita sedia maklum pengguna smartphone semakin meningkat. Mereka bebas untuk akses mana-mana blog. Kalau blog yang mobile friendly itu merupakan bonus, kerana anda telah memudahkan mereka.

Cara Semak Blog Mobile Friedly

Untuk semak blog sama ada mobile friendly atau tak anda boleh ke pautan berikut : Mobile Friendly Test. Kemudian masukkan URL blog anda dan klik test. Lihat paparan blog anda yang akan ditunjukkan.
cara semak blog mobile friendly
Pihak Google telah mula menitik-beratkan laman web termasuk blog untuk serasi peranti mudah alih. Anda bolehlah rujuk : Google Webmaster

Kalau nak jadikan blog mobile friendly anda kenalah gunakan template yang mobile friendly contohnya template SEO Responsive ini yang disediakan oleh Catatan Info.

Ok selamat mencuba ye :-)

4 Comments

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Post a Comment

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Previous Post Next Post