Siapa Kata Barangan Negara China Tidak Berkualiti. Betul ke barang dari negara china tak berkualiti ? Salah satu persoalan yang sering bermain di fikiran usahawan-usahawan yang ingin mula mendapatkan bekalan barangan untuk dijual daripada negara China adalah adakah kualiti barangan negara China baik ataupun tidak. Sebelum ini, terdapat persepsi bahawa kesemua barangan daripada negara China adalah barangan yang berkualiti rendah dan tidak akan tahan lama.

Siapa Kata Barangan Negara China Tidak Berkualiti

Malangnya, apa yang ramai orang tidak tahu bahawa kebanyakkan syarikat-syarikat berjenama besar di dunia seperti Dell, Nike dan banyak syarikat besar lain mula memindahkan kilang-kilang pembuatan mereka ke negara China untuk mendapatkan kos pembuatan yang lebih murah di negara tersebut.


cara import barang dari china

Dengan berbuat demikian, syarikat-syarikat besar tersebut dapat mengurangkan kos pembuatan mereka dan pada masa yang sama mendapat margin keuntungan yang lebih tinggi untuk setiap unit barang yang terjual. Ini bermakna bahawa syarikat-syarikat di negara China mempunyai kebolehan untuk menghasilkan barangan yang berkualiti.

Oleh itu, tidak sepatutnya menjadi persoalan sama ada barangan negara China berkualiti ataupun tidak. Sememangnya barangan mereka mempunyai kualiti yang baik walaupun barangan yang dijual tidak mempunyai jenama yang terkenal. Jika tidak, mengapa syarikat-syarikat gergasi dunia sanggup memindahkan kilang pembuatan mereka ke negara China. Mereka boleh menerima hakikat bahawan barangan buatan negara China berkualiti - mengapa tidak kita?
 
cara import barang dari china


Oleh itu, usahawan yang bijak sepatutnya mempunyai kebolehan untuk mengenalpasti peluang besar yang terdapat di negara China dan mula bertindak menjual barangan daripada negara dengan tujuan untuk mendapatkan keuntungan yang baik di dalam perniagaan mereka.

Jika anda berminat untuk memulakan langkah pertama anda di dalam mendapatkan bekalan berkualiti daripada negara China, maka saya sarankan anda mendapatkan baca post saya Bagaimana Cara Import Barang Dari China

Credit : Eruwan Gerry

Post a Comment

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Previous Post Next Post