Cara nak dapatkan kontrak kerajaan atau dalam erti kata lain cara nak menangi kontrak kerajaan serta lulus sebut harga dan tender kerajaan. Adakah anda pernah memenangi kontrak kerajaan ? Sebab bukan senang nak dapatkan kontrak kerajaan ni. Sebab yang paling utama adalah persaingan. Ya, persaing anda sentiasa berusaha untuk memenangi kontrak kerajaan. Mungkin mereka ada cara yang tersendiri dan ilmu untuk mendapatkan kontrak kerajaan.

Cara Nak Menang & Dapatkan Kontrak Kerajaan

Tahukah anda bahawa peruntukan yang disediakan oleh kerajaan Malaysia adalah RM273.9 Billion untuk tahun 2015. Jumlah tersebut adalah peruntukan daripada perbelanjaan kerajaan. Banyak ke tak banyak tu ?

Para kontraktor mahupun usahawan perlu memenangi kontrak kerajaan. Malangnya ada yang masih gagal. Kemungkinan besar kegagalan itu berpunca daripada kurangnya ilmu selok belok untuk dapatkan kontrak kerajaan.

Kontrak kerajaan lebih dikenali sebagai perolehan kerajaan atau pembelian oleh pihak kerajaan. Kerajaan terdiri dari Kementerian, Jabatan dan Agensi. Kerajaan juga terbahagi kepada dua iaitu Kerajaan Persekutuan dan Kerajaan Negeri.

Pihak kerajaan ini memerlukan pelbagai produk, kerja dan perkhidmatan dari kontraktor untuk menguruskan dan melakukan pembangunan bagi pihak Kementerian, Jabatan dan Agensi untuk kemudahan rakyat. 

Apakah Kelebihan Kontrak Kerajaan

Berikut adalah beberapa kelebihan kontrak kerajaan. Antaranya :
 • Menjana keuntungan yang besar
 • Menjana pendapatan yang berterusan
 • Membantu kerajaan meningkatkan kualiti perkhidmatan kepada rakyat
 • Membantu dalam pembangunan negara
 • Meningkatkan kredibiliti syarikat anda di mata pihak kerajaan dan swasta
 • Meningkatkan pengalaman syarikat anda
 • Membina perniagaan anda dengan lebih pantas

Berdasarkan kelebihan di atas terdapat 7 kelebihan jika menang kontrak kerajaan. Malangnya masih ada kontraktor dan usahawan yang gagal. Banyak kesilapan-kesilapan yang dilakukan oleh kontraktor termasuk yang berpengalaman, ada yang cuai dalam menyediakan dokumen cadangan kepada kerajaan. Ini menyebabkan dokumen mereka ditolak. Implikasinya dokumen tersebut tidak akan dinilai dan ini menyebabkan anda kerugian.


Buku Rujukan Menangi Kontrak Kerajaan

Buku ini adalah buku fizikal, rahsia menang sebut harga dan tender kerajaan. Buku ini mempercepatkan perjalanan anda mempelajari dan memahami kontrak kerajaan. Dari apa yang dikongsikan, anda akan dapat menguasai kontrak kerajaan dengan lebih cepat dan dapat bersaing dengan  syarikat-syarikat yang telah lama terlibat dan berpengalaman. Menjimatkan masa anda.

cara dapat tender kerajaan

Penulis buku ini ialah Khairul Nizam Bakar yang juga merupakan penulis Ebook : Rahsia Memenangi e-Perolehan. Buku ini ditulis untuk :
 • Mereka yang ingin membuka perniagaan
 • Mereka yang sedang berniaga dan ingin menyertai kontrak kerajaan
 • Mereka yang sering GAGAL dalam dalam sebut harga dan tender kerajaan
 • Usahawan yang ingin menambah pengetahuan dan menjana keuntungan melalui kontrak kerajaan

Kandungan Buku Kuasai Kontrak Kerajaan ( Cara Dapatkan Tender Kerajaan )Buku ini adalah buku fizikal yang boleh anda pegang dan baca. Buku ini mengandungi cara-cara nak menang kontrak kerajaan, sebut harga dan tender kerajaan. Buku akan di pos terus ke alamat anda. Borang tempahan boleh didapati melalui pautan berikut : Borang Tempahan Buku Kuasai Kontrak Kerajaan

Jika anda masih tercari-cari cara nak menang tender kerajaan, buku ini amat sesuai untuk anda. Selamat membaca.


Post a Comment

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Previous Post Next Post