KakiPing.com merupakan laman web Ping Agregator terbaru 2014. Rakan blogger tidak seharusnya mengabaikan peranan laman ping agregator ini untuk menaikkan trafik blog. Saya juga tidak terkecuali daripada menggunakan fungsi Ping Agregator ini.

Blogger Boleh Naikkan Trafik Blog Dengan KakiPing.comWalaupun kakiping masih lagi baru diwujudkan, namun ia banyak menyumbang trafik kepada blogger. Apa yang saya lihat daripada respon para blogger yang menggunakan kakiping.com, mereka mendapat trafik yang positif selepas menggunakan KakiPing.com. Jadi anda patut cuba gunakan KakiPing.com untuk dapatkan trafik.

Selepas anda mendaftar di KakiPing.com anda bolehlah meletakkan widget KakiPing.com di blog anda untuk menjana trafik ke blog anda. Hanya copy dan paste kod yang telah disediakan. Boleh rujuk variasi widget KakiPing.com.

Kelebihan Menulis Review KakiPing.com

Sebelum terlupa, jika anda mahu blog anda disenaraikan di ruangan blog pilihan KakiPing.com, anda cuma perlu menulis review tentang KakiPing.com di blog anda.

Kemudian anda hanya perlu ping artikel review anda ke KakiPing.com supaya disenaraikan dalam ruangan blog pilihan KakiPing.com. Sistem KakiPing.com akan detect secara automatik artikel anda dan link blog anda akan diletakkan dalam ruangan blog pilihan.

Jangan Pula Abaikan Fungsi Trending Keyword KakiPing.com

Ini pula untuk anda bermain-main dengan SEO. Khususnya jika anda baru sahaja berjinak-jinak dengan SEO. Melalui fungsi Trending Keyword ini, ia dapat membantu anda mengenalpasi kata kunci atau keyword yang popular untuk membantu anda menghasilkan entri baru.

Maksud keyword popular adalah kata kunci yang sering atau kerap digunakan penggunakan di enjin carian. Jika anda memilih keyword yang tepat atau berkualiti, blog anda mendapat pertambahan trafik dan ini salah satu daripada ciri SEO.


Okey, sekian sahaja dari saya. Jangan lupa untuk menggunakan KakiPing.com :-)

8 Comments

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

 1. Tq for sharing this..baru tau info ni..tq

  ReplyDelete
 2. Nak cubalah. Terima kasih info :)

  ReplyDelete
 3. http://myrujukan.com/

  wahh, nampak banyak pakai ping ni kat blog ni, kat bawah ada mcm mcm logo ping.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Adelah ckit tuan..almaklumlah nak tarik trafik macam blog myrujukan.com :-) terima kasih atas kunjungan.

   Delete
 4. Replies
  1. Ping tu contohnya kita post entri kita di group blogger kat fb..hehe

   Delete

Post a Comment

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Previous Post Next Post