Tahniah saya ucapkan kepada anda semua kerana anda menjadi inspirasi untuk saya terus menulis artikel. Itulah antara alasan mengapa saya terus menulis artikel tentang dunia perniagaan internet ini. Saya terus ke point utama saya ok ? Penghujung 2013 dunia perniagaan internet digegarkan dengan platform affiliate Wang Dot Com. Ia sama sahaja dengan platform lain seperti Ashadee tetapi yang menariknya Wang Dot Com menyediakan komisen affiliate sehingga 5 tier.

Wang Dot Com : Cara TERMUDAH Jana Pendapatan Di Internet

cara termudah dan percuma jana pendapatan komisen 5 tier


Begini ceritanya, kalau sebelum ini komisen 2 tier sudah dikira untung tetapi komisen 5 tier lagi menguntungkan kerana bayaran komisen kepada anda sehingga 5 peringkat.

Proses Pembinaan Komisen 5 Tier

Katakan anda baru sahaja mendaftar sebagai agen affiliate Wang Dot Com. Anda kini ingin mengembangkan rangkaian sub-affiliate (downline) supaya berpeluang mendapat komisen yang lebih banyak. Untuk tujuan itu, terdapat DUA cara yang boleh anda lakukan iaitu :

.... Mempromosikan program affiliate Wang Dot Com :

Dengan cara mengajak orang lain untuk menyertai program affiliate Wang Dot Com, anda dapat menjadikan mereka sebagai sub-affiliate anda apabila mereka melakukan pendaftaran.


.... Mempromosikan produk yang disenaraikan di platform Wang Dot Com :


Di setiap website yang disenaraikan di platform Wang Dot Com, terdapat satu link yang disediakan untuk membolehkan prospek yang sampai ke website tersebut menyertai program affiliate Wang Dot Com sekiranya mereka berminat.

Dengan demikian, mana-mana prospek yang melakukan pendaftaran untuk menyertai program affiliate Wang Dot Com di website tersebut secara automatik akan menjadi sub-affiliate kepada anda.

platform affiliate baru dan komisen affiliate 5 tierSecara ringkasnya, apabila anda merujuk kepada rajah di atas, bolehlah kita simpulkan bahawa :

Ali merupakan sub-affiliate kepada Anda. Jadi apabila jualan terhasil melalui link Ali, DUA orang akan mendapat komisen iaitu Ali (komisen 1st-tier) dan Anda (komisen 2nd-tier).

Abu merupakan sub-affiliate kepada Ali dan Anda. Jadi apabila jualan terhasil melalui link Abu, TIGA orang akan mendapat komisen iaitu Abu (komisen 1st-tier), Ali (komisen 2nd-tier) dan Anda (komisen 3rd-tier).

Najib merupakan sub-affiliate kepada Abu, Ali dan Anda. Jadi apabila jualan terhasil melalui link Najib, EMPAT orang akan mendapat komisen iaitu Najib (komisen 1st-tier), Abu (komisen 2nd-tier), Ali (komisen 3rd-tier) dan Anda (komisen 4th-tier).

Aina merupakan sub-affiliate kepada Najib, Abu, Ali dan Anda. Jadi apabila jualan terhasil melalui link Aina, LIMA orang akan mendapat komisen iaitu Aina (komisen 1st-tier), Najib (komisen 2nd-tier), Abu (komisen 3rd-tier), Ali (komisen 4th-tier) dan Anda (komisen 5th-tier).


Contoh Pengiraan Komisen :

Untuk memudahkan lagi pemahaman anda berkenaan proses pengiraan komisen 5-tier, sila rujuk pada contoh di bawah.

Katakan harga produk adalah RM100 dan komisen pula dibayar mengikut kadar berikut :

... 1st-tier = 40% daripada harga jualan.

... 2nd hingga 5th-tier = 5% daripada harga jualan.

Apabila terdapat buyer membuat pembelian produk melalui link affiliate Aina, sistem secara automatik akan merekod komisen seperti berikut :

... Komisen 1st-tier akan dikreaditkan ke akaun Aina iaitu sebanyak RM40 (40% daripada RM100).

... Komisen 2nd hingga 5th-tier akan dikreaditkan ke akaun Anda, Ali, Abu dan najib dengan
setiap seorang menerima RM5 (5% daripada RM100).

Sekiranya buyer lain membuat pembelian produk melalui link affiliate Abu, sistem secara
automatik akan merekod komisen seperti berikut pula :

... Komisen 1st-tier akan dikreaditkan ke akaun Abu iaitu sebanyak RM40 (40% daripada RM100).

... Komisen 2nd hingga 5th-tier akan dikreaditkan ke akaun Anda dan Ali SAHAJA dengan setiap
seorang menerima RM5 (5% daripada RM100).

Aina dan Najib tidak menerima komisen kerana mereka berada di bawah tier/level Abu.


Anda boleh memiliki sebanyak mungkin (unlimited) sub-affiliate yang sebaris/selevel dengan Ali, Abu, Najib, Aina. Ali, Abu, Najib & Aina juga boleh memiliki unlimited sub-affiliate seperti Ahmad. Walaubagaimanapun komisen hanya akan dikira untuk 5 tier/level sahaja.

Semua agen affiliate boleh mengembangkan sub-affiliate mereka sehingga unlimited (lebar). Namun komisen hanya akan dikira untuk 5 tier/level sahaja (kedalaman).


Jadi komisen affiliate 5 tier Wang Dot Com telah membuka peluang kepada anda. Saya antara yang terawal menyertai program ini dan kini saya buka peluang kepada anda.

Pendaftaran 100 % PERCUMA dan saya JAMIN ianya program yang dipercayai.

Saya berikan link pendaftaran kepada anda dan anda boleh mendaftar bila-bila masa sahaja.


Jumpa di puncak kejayaan.

Post a Comment

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Previous Post Next Post