Showing posts with label Tips Pemasaran. Show all posts
Showing posts with label Tips Pemasaran. Show all posts

Teknik Marketing di Wechat Jana Pendapatan Sampingan

Teknik Marketing di Wechat Jana Pendapatan Sampingan. Sepanjang penglibatan anda dalam bisnes online mungkin anda pernah menggunakan facebook, instagram, google dan blog untuk kerja-kerja promosi. Tahukah anda bahawa di wechat juga anda boleh menjalankan marketing tapi masih ramai yang tidak tahu dan menggunakannya. Anda boleh jana pendapatan sampingan melalui marketing di wechat.

teknik marketing wechat
Teknik Marketing Wechat

Bagaimana jika anda boleh menjana pendapatan RM200.. RM300.. RM500.... hingga RM1-2 ribu setiap bulan secara sambilan di wechat? Sudah pasti ianya akan dapat membantu perbaiki kehidupan anda sekeluarga.

Teknik Marketing di Wechat Jana Pendapatan Sampingan

Kenapa saya berani katakan anda boleh buat marketing di wechat dan jana pendapatan sampingan. Ada banyak sebab mengapa buat duit di Wechat adalah cara yang terbaik untuk anda menambahkan pendapatan secara sampingan tanpa perlu anda berhenti kerja.

  • 95% Pengguna Telefon Pintar Menggunakan Wechat Di Malaysia.
  • Mudah digunakan oleh semua golongan. 
  • Anda Telah Ada Alat Utama Buat Duit Di WeChat
  • PERCUMA! Zero Kos Pemasaran. 
  • WeChat Boleh Menyimpan “CopyWriting” @ Ayat Balas PM ..
  • 99% Kenalan WeChat Akan Nampak Post Dibuat Anda. 
  • WeChat Lebih Privasi Berbanding Facebook Atau Instagram 
  • KUASAI & TAKLUKI Pengguna WeChat Dalam RADIUS 20 KILOMETER. 
  • WeChat Ada Fungsi Scan QR CODE atau “Quick Response Codes”. 

Semestinya akan ada banyak pertanyaan dan persoalan yang akan bermain di fikiran anda tentang cara... Bagaimana mahu membuat duit di WeChat!  Termasuklah juga bagi orang yang dah lama guna WeChat.


Macam Mana Buat Duit Di Wechat

Antara soalan yang paling kerap ditanya kepada ialah :
  • Macammana nak daftar WeChat?
  • Bagaimana nak buat duit di WeChat?
  • Nak buat idea apa ? Saya tiada idea ?
  • Idea apa yang paling banyak permintaan di WeChat?
  • Siapa yang banyak guna WeChat?
  • Percuma ke? Bila buat duit Di WeChat? Ke Kena Bayar?
  • Berapa kos buat duit di WeChat?
  • Apa peralatan yang diperlukan selain HP ?
  • Macam mana nak buat promosi di WeChat?
  • Macam mana boleh dapat 1000- 5000 prospek? Percuma pulak tu..
  • Apakah cara terbaik dapat pelanggan di WeChat ?
  • Macam mana nak tulis di WeChat? Apa yang nak ditulis?
  • Berapa saya boleh dapat duit sebulan di WeChat ?
  • Berapa lama saya kena luangkan masa sehari di WeChat?
  • Bagaimana nak jawap PM & Closed prospek di WeChat?
  • Apakah rahsia dan teknik sehingga boleh buat 3-4 angka sebulan di WeChat?

Banyak persoalan yang bermain di fikiran anda kan? Tapi jangan risau dan khuatir.... kini anda dah tak perlu nak pening-pening lagi fikirkan segala permasalahan di atas. Semua persoalan di atas, telah pun terjawab melalui Teknik Marketing Wechat.

Mari saya kongsikan bersama anda testimonial-testimonial daripada mereka yang telah pun mengamalkan ilmu yang terdapat dalam Ebook Teknik Wechat.

teknik marketing wechat
teknik marketing wechat

teknik marketing wechat
teknik marketing wechat

teknik marketing wechat
teknik marketing wechat

Ebook ini setebal 127 muka surat, disusun mengikut tertib. Senang dibaca & mudah faham. Saiz huruf tidak menyakitkan mata. Ada gambar dan lengkap dengan gambar rajah berwarna untuk memudahkan pemahaman anda.

Terdapat 6 Bab Utama di dalam ebook Teknik Wechat. Berikut saya kongsikan pengisian-pengisian yang terkandung dalam ebook ini serta manfaat yang bakal anda perolehi setelah anda habis membaca keseluruhannya.

Teknik Marketing di Wechat

Bab 1: 7 Kunci Asas Sebelum Buat Duit Dengan WeChat

Dalam bab ini, penulis akan dedahkan 7 kunci asas sebelum anda mula buat duit dengan WeChat secara part-time. 7 kunci ini akan membuka minda anda untuk bersedia dan fokus kepada matlamat untuk buat duit di WeChat, sehingga buat sampai dapat duit.

Bab 2: Apa Itu Buat Duit Dengan WeChat?

WeChat itu apa dan siapa pengguna utama? Apakah 10 kebaikan dan kelebihan WeChat berbanding aplikasi lain? 5 teknik untuk pilih idea buat duit di WeChat. Bagaimana minat anda boleh buat duit di WeChat? Ada 30 idea buat duit sedia ada di dalam WeChat.

Bab 3: Menjana Duit Pertama Dengan WeChat

Sejujurnya bab ini konten paling mahal dalam ebook ini. Dengan tahu rahsia di dalam bab ini, anda  sudah bersedia untuk buat duit  di WeChat. Rahsia ini akan membuatkan prospek terhegeh-hegeh ‘add’ serta PM anda setiap hari. Prospek dengan rela hati ‘add’ anda tanpa perlu dipaksa. 

Bab 4: Rahsia Pemasaran Zero Kos Dengan WeChat

Dalam bab ini merupakan NADI UTAMA kepada kejayaan  idea buat duit anda di WeChat. Teknik-teknik praktikal PEMASARAN ZERO KOS atau PERCUMA di WeChat yang pasti disukai oleh orang bisnes untuk menguasai pelanggan dalam 20 KILOMETER RADIUS dari lokasi anda berada.

Antara teknik yang digunakan “Teknik Jerat 30 Minit”, Rahsia 5 Ayat Teknik Closed WeChat, Teknik Bro-M200 dan Teknik Komando WeChat serta tip bila masa tepat anda mahu gunakan teknik ini.

Bab 5: 15 Penghalang Buat Duit Di WeChat

Buat duit secara part-time di WeChat juga ada beberapa sekatan dan tembok penghalang yang tersendiri. Penghalang ini dicipta oleh anda sendiri, bukan WeChat. Ada 15 penghalang buat duit pada bab ini.

Tujuan dibongkarkan perkara ini supaya anda bersedia dari awal dan membuat strategi bagi mengelak terkena 15 penghalang buat duit di WeChat ini. Tapi jangan risau ada penyelesaiannya dalam bab ini.

Bab 6: 10 Formula Mudah Tingkatkan Pendapatan Pendapatan Dengan WeChat

Dalam bab ini, anda akan tahu 10 formula untuk tingkatkan pendapatan di WeChat yang sering kita terlepas pandang untuk berjaya buat duit walaupun secara sambilan. Formula yang dikongsikan akan memudahkan anda untuk kekal menjana pendapatan setiap bulan dari WeChat.

Teknik Buat Duit Wechat Terbaik

Itulah isi-isi kandungan yang bakal anda perolehi melalui ebook Teknik WeChat. Memang hebat kan? Amat berbaloi untuk dimiliki oleh anda. Boleh dapatkan Teknik Wechat disini.

YA, sudah pasti ianya hebat dan mampu memberikan anda manfaat dalam proses menambah pendapatan 3-4 angka setiap bulan secara sampingan menggunakan Teknik WeChat.

Mari saya kongsikan bersama anda testimonial-testimonial daripada mereka yang telah pun mengamalkan ilmu yang terdapat dalam ebook hebat ini. Jom kita lihat Teknik Wechat dan Testimoni mereka disini.


Baca Juga :



Bagaimana Cara Menarik Pelanggan di Wechat

Bagaimana Cara Menarik Pelanggan di Wechat. Ini merupakan trik terbaru bagaimana anda boleh gunakan wechat untuk dapatkan pelanggan yang mana anda boleh rujuk pada entri "Panduan Buat Duit Wechat". Teknologi berlalu begitu pantas dan memberikan impak yang positif kepada peniaga. Ramai peniaga telah meluaskan kaedah pemasaran produk mereka dengan pelbagai kaedah daripada offline kepada online marketing.  Dengan capaian internet yang semakin baik dan kewujudan peranti mudah alih seperti laptop, tablet dan smartphone makin memudahkan kerja-kerja pemasaran secara online.

Dan dunia online kini adalah bukan sahaja tempat bersosial malah tempat berjual beli kerana pasaran yang luas memandangkan di laman sosial tempat orang ramai berkumpul. Misalnya laman facebook, instagram dan terkini di wechat. Hanya menggunakan peranti mudah alih kerja-kerja pemasaran berlaku dengan pantas tanpa mengira batasan sempadan negara dan pasaran yang lebih luas. Jadi ramai yang berjaya menghidu peluang ini. Antara teknik terbaru adalah cara menarik pelanggan di wechat.

cara tarik pelanggan we chat
Cara Tarik Pelanggan Menggunakan Wechat


Bagaimana Cara Menarik Pelanggan di Wechat

Sebagai peniaga online anda boleh mempelbagaikan channel pemasaran dan jangan gunakan satu channel sahaja. Anda boleh gunakan facebook, blog, instagram dan aplikasi wechat yang boleh anda praktikkan. Teknik wechat masih lagi baru dan masih ada peniaga di luar sana yang tidak pernah tahu tentang teknik ini.

Dalam situasi ekonomi sekarang, PELABURAN yang TERBAIK adalah pelaburan TERHADAP DIRI SENDIRI. Iaitu dengan cara MENAMBAH ILMU-ILMU BARU  AGAR dengan ilmu itu ia DAPAT menambah dan MEMPERBAIKI kedudukan EKONOMI keluarga serta POKET SENDIRI

Nak harapkan gaji setiap bulan yang ada?… memang sukar untuk menyimpan.

Nak tunggu boss naikkan gaji? Memang tinggal harapan jer lah ketika ekonomi sedang suam-suam kuku ini. Malahan dari kajian yang dilakukan, gaji pekerja di Malaysia hanya naik sekitar RM17 sahaja setahun! Masih lagi tidak cukup!

Jadi, mahu atau tidak! Anda harus ada PLAN B iaitu CIPTA PENDAPATAN TAMBAHAN untuk naikkan pendapatan anda setiap bulan.

50 idea buat duit wechat
Cara Tarik Pelanggan Menggunakan Wechat


Bagaimana jika anda boleh menjana pendapatan RM200.. RM300.. RM500.... hingga RM1-2 ribu setiap bulan SECARA SAMBILAN Di WECHAT? Sudah pasti ianya akan dapat membantu perbaiki kehidupan anda sekeluarga!.

Sahabat saya Tuan Azly adalah orang yang mahir menggunakan Wechat. Teknik yang sama telah ajarkan kepada kawan-kawan beliau dan Alhamdulillah setelah mereka lakukan teknik-teknik yang diajarkan, mereka juga turut berjaya mendapat pelanggan menerusi WeChat. Ada juga kawan Tuan Azly yang sebelum ini tidak bekerja dan hanya suri rumah, turut berjaya menjana pendapatan sampingan RM3-4 ratus secara sambilan, hanya dari rumah menggunakan WeChat!

Kini.. saya ingin membongkarkan Teknik yang beliau gunakan kepada anda pula.

Cara Tarik Pelanggan Menggunakan Wechat
Cara Tarik Pelanggan Menggunakan Wechat

Rahsia Buat Duit Dengan Wechat

Ebook Teknik WeChat ini ditulis oleh saya sendiri, bukan saya upah orang lain. Ebook ini khusus untuk mereka yang ingin menambah pendapatan setiap bulan di WeChat dengan menggunakan smartphone sahaja.

Ebook ini adalah hasil daripada pengalaman beliau sendiri selama 3 tahun lebih menggunakan WeChat.

Beliau bukanlah jenis kutip isi dekat Google atau tengok di you-tube untuk dijadikan ebook. Ini ebook ‘Fresh’ dari pakar Teknik WeChat. Anda takkan jumpa ilmu di dalam ebook ini di mana-mana di internet!

Semua teknik yang ditunjukkan dalam ebook ini meliputi teknik pilih idea, teknik membuka akaun WeChat yang boleh buat duit, teknik pemasaran zero kos, teknik closed prospek di WeChat dan bermacam-macam teknik WeChat untuk anda yang mahu buat duit tambahan secara sambilan

Ebook ini setebal 127 muka surat, disusun mengikut tertib. Senang dibaca & mudah faham. Saiz huruf tidak menyakitkan mata. Ada gambar dan lengkap dengan gambar rajah berwarna untuk memudahkan pemahaman anda.

Panduan Buat Duit Wechat

Terdapat 6 Bab Utama di dalam ebook ini. Berikut saya kongsikan pengisian-pengisian yang terkandung dalam ebook ini serta manfaat yang bakal anda perolehi setelah anda habis membaca keseluruhannya


  • Pendahuluan
  • Bab 1: 7 Kunci Asas Sebelum Buat Duit Dengan WeChat 
  • Bab 2: Apa Itu Buat Duit Dengan WeChat? 
  • Bab 3: Menjana Duit Pertama Dengan WeChat
  • Bab 4: Rahsia Pemasaran Zero Kos Dengan WeChat
  • Bab 5: 15 Penghalang Buat Duit Di WeChat 
  • Bab 6: 10 Formula Mudah Tingkatkan Pendapatan Pendapatan Dengan WeChat 

Cara Tarik Pelanggan Menggunakan Wechat
Cara Tarik Pelanggan Menggunakan Wechat


Inilah isi-isi kandungan yang bakal anda perolehi melalui ebook Teknik WeChat.  Memang hebat kan? Amat berbaloi untuk dimiliki oleh anda. Sudah pasti ianya hebat dan mampu memberikan anda manfaat dalam proses menambah pendapatan 3-4 angka setiap bulan secara sampingan menggunakan Teknik WeChat.

Macam mana?

Teringin ke nak buat duit di wechat dan belajar cara menarik pelanggan di wechat. Untuk rujukan penuh tentang teknik wechat anda bolehlah ke halaman rasmi teknik wechat Tuan Azly : Web Rasmi Teknik Wechat


Panduan Buat Duit Dengan Wechat

Panduan Buat Duit Dengan Wechat. Pernah dengar tak tentang teknik buat duit dengan we chat secara sambilan? Saya pun baru tahu tentang ni dan rasanya jarang sangat panduan buat duit yang berkaitan dengan we chat kat Malaysia ni. Mungkin kita biasanya dengar buat duit dengan facebook, handphone dan instagram.

Bagi yang tercari-cari peluang cari duit online untuk  tambah pendapatan elok sangatlah tu. Boleh cuba belajar cari duit secara online tanpa modal yang betul-betul sah. Bukannya ape sebab kat luar sana ade lagi program buat duit online tanpa modal yang menipu. Jadi sila berhati-hati.

teknik buat duit online dengan wechat
Buat Duit Wechat

Kepada yang nak cari duit online atau buat duit online tanpa modal di tahun 2017, 2018 dan tahun-tahun akan datang ianya masih belum terlambat. Saya mula buat duit online secara sambilan sejak tahun 2012. Jadi kalau ada apa-apa pertanyaan bolehlah email saya atau boleh like page saya untuk follow saya.

Pastinya kita sentiasa tercari-cari peluang untuk tambah pendapatan. Anda mungkin dah buat carian tentang  buat duit dari rumah, bisnes part time, bisnes sampingan, bisnes dari rumah yang menguntungkan, bisnes makanan yang menguntungkan, idea perniagaan dari rumah, perniagaan makanan yang laris, bisnes makanan dari rumah, bisnes modal kecil, bisnes yang menguntungkan 2018, cara memulakan perniagaan sendiri, teknik pemasaran dan macam-macam lagi untuk tambah pendapatan.

Panduan Buat Duit Dengan Wechat

Macam Mana Nak Buat Duit Di WeChat? Semestinya akan ada banyak pertanyaan dan persoalan yang akan bermain di fikiran anda tentang cara buat duit dengan wechat. Berikut mungkin persoalan yang bermain di minda kita:

  • Macam mana nak daftar WeChat?
  • Bagaimana nak buat duit di WeChat?
  • Nak buat idea apa ? Saya tiada idea ?
  • Idea apa yang paling banyak permintaan di WeChat?
  • Siapa yang banyak guna WeChat?
  • Percuma ke? Bila buat duit Di WeChat? Ke Kena Bayar?
  • Berapa kos buat duit di WeChat?
  • Apa peralatan yang diperlukan selain HP ?
  • Macam mana nak buat promosi di WeChat?
  • Macam mana boleh dapat 1000- 5000 prospek? Percuma pulak tu…
  • Apakah cara terbaik dapat pelanggan di WeChat ?
  • Macam mana nak tulis di WeChat? Apa yang nak ditulis?
  • Berapa saya boleh dapat duit sebulan di WeChat ?
  • Berapa lama saya kena luangkan masa sehari di WeChat?
  • Bagaimana nak jawap PM & Closed prospek di WeChat?
  • Apakah rahsia dan teknik sehingga boleh buat 3-4 angka sebulan di WeChat?


Alamak! Banyak betul persoalan yang bermain di fikiran anda kan? Tapi jangan risau dan khuatir.... kini anda dah tak perlu nak pening-pening lagi fikirkan segala permasalahan di atas.

Semua persoalan di atas telah disediakan jawapan dan panduannya di dalam ebook dibawah. Ebook panduan ini yang ditulis sendiri untuk membantu dan membimbing anda secara langkah-demi-langkah membuat duit di WeChat.

Ebook Teknik WeChat – “Teknik Buat Duit 3-4 Angka Sebulan Di WeChat  Secara Sambilan”


teknik buat duit dengan wechat
Buat Duit Wechat

Semua teknik yang ditunjukkan dalam ebook ini meliputi teknik pilih idea, teknik membuka akaun WeChat yang boleh buat duit, teknik pemasaran zero kos, teknik closed prospek di WeChat dan bermacam-macam teknik WeChat untuk anda yang mahu buat duit tambahan secara sambilan

Ebook ini setebal 127 muka surat, disusun mengikut tertib. Senang dibaca & mudah faham. Saiz huruf tidak menyakitkan mata. Ada gambar dan lengkap dengan gambar rajah berwarna untuk memudahkan pemahaman anda.

Terdapat 6 Bab Utama di dalam ebook Teknik Wechat. Berikut saya kongsikan pengisian-pengisian yang terkandung dalam ebook ini serta manfaat yang bakal anda perolehi setelah anda habis membaca keseluruhannya.

Teknik Buat Duit Dengan Wechat

Bab 1: 7 Kunci Asas Sebelum Buat Duit Dengan WeChat

Dalam bab ini, penulis akan dedahkan 7 kunci asas sebelum anda mula buat duit dengan WeChat secara part-time. 7 kunci ini akan membuka minda anda untuk bersedia dan fokus kepada matlamat untuk buat duit di WeChat, sehingga buat sampai dapat duit.

Bab 2: Apa Itu Buat Duit Dengan WeChat?

WeChat itu apa dan siapa pengguna utama? Apakah 10 kebaikan dan kelebihan WeChat berbanding aplikasi lain? 5 teknik untuk pilih idea buat duit di WeChat. Bagaimana minat anda boleh buat duit di WeChat? Ada 30 idea buat duit sedia ada di dalam WeChat.

Bab 3: Menjana Duit Pertama Dengan WeChat

Sejujurnya bab ini konten paling mahal dalam ebook ini. Dengan tahu rahsia di dalam bab ini, anda  sudah bersedia untuk buat duit  di WeChat. Rahsia ini akan membuatkan prospek terhegeh-hegeh ‘add’ serta PM anda setiap hari. Prospek dengan rela hati ‘add’ anda tanpa perlu dipaksa. 

Bab 4: Rahsia Pemasaran Zero Kos Dengan WeChat


Dalam bab ini merupakan NADI UTAMA kepada kejayaan  idea buat duit anda di WeChat. Teknik-teknik praktikal PEMASARAN ZERO KOS atau PERCUMA di WeChat yang pasti disukai oleh orang bisnes untuk menguasai pelanggan dalam 20 KILOMETER RADIUS dari lokasi anda berada.

Antara teknik yang digunakan “Teknik Jerat 30 Minit”, Rahsia 5 Ayat Teknik Closed WeChat, Teknik Bro-M200 dan Teknik Komando WeChat serta tip bila masa tepat anda mahu gunakan teknik ini.

Bab 5: 15 Penghalang Buat Duit Di WeChat


Buat duit secara part-time di WeChat juga ada beberapa sekatan dan tembok penghalang yang tersendiri. Penghalang ini dicipta oleh anda sendiri, bukan WeChat. Ada 15 penghalang buat duit pada bab ini.

Tujuan dibongkarkan perkara ini supaya anda bersedia dari awal dan membuat strategi bagi mengelak terkena 15 penghalang buat duit di WeChat ini. Tapi jangan risau ada penyelesaiannya dalam bab ini.

Bab 6: 10 Formula Mudah Tingkatkan Pendapatan Pendapatan Dengan WeChat

Dalam bab ini, anda akan tahu 10 formula untuk tingkatkan pendapatan di WeChat yang sering kita terlepas pandang untuk berjaya buat duit walaupun secara sambilan. Formula yang dikongsikan akan memudahkan anda untuk kekal menjana pendapatan setiap bulan dari WeChat.

Teknik Buat Duit Wechat Terbaik

Itulalah isi-isi kandungan yang bakal anda perolehi melalui ebook Teknik WeChat. Memang hebat kan? Amat berbaloi untuk dimiliki oleh anda. Boleh dapatkan Teknik Wechat disini.

YA, sudah pasti ianya hebat dan mampu memberikan anda manfaat dalam proses menambah pendapatan 3-4 angka setiap bulan secara sampingan menggunakan Teknik WeChat.

Mari saya kongsikan bersama anda testimonial-testimonial daripada mereka yang telah pun mengamalkan ilmu yang terdapat dalam ebook hebat ini. Jom kita lihat Teknik Wechat dan Testimoni mereka disini.


Cara Tingkatkan Jualan Guna Facebook Fanpage

Cara Tingkatkan Jualan Guna Facebook Fanpage - Anda adalah salah seorang yang berniaga di facebook? Dah berjaya atau belum menjual di facebook? Kalau dah ada produk untuk dijual anda perlu ada sebuah fanpage. Dengan adanya fanpage anda boleh menjual di sana.

Tapi adakah setakat ini anda dah berjaya mejual di fanpage? Sebenarnya pelanggan anda ada di facebook cuma anda tak tahu kat mana nak dapatkan mereka. Anda perlu bawa mereka yang berminat dengan produk anda supaya like fanpage anda. Barulah senang anda nak tukarkan mereka jadi pelanggan.

Cara tingkatkan jualan di facebook adalah anda perlu kenalpasti produk anda memberi penyelesaian kepada masalah apa. Contohnya anda nak jual produk hilangkan jerawat jadi pelanggan anda adalah mereka yang mengalami masalah jerawat. Nama fanpage mestilah bersesuaian dengan nama produk.

Cara Tingkatkan Jualan Guna Facebook Fanpage

Sebagai peniaga online yang menggunakan kaedah pemasaran di facebook, anda perlu tahu cara pemasaran fanpage yang betul. Untuk tingkatkan jualan dan tingkatkan like di fanpage, anda perlu tahu teknik di bawah. Teknik ini adalah teknik menjual di fanpage.

1) Tahu bina Fanpage terbaik dan PRPFESIONAL
2) Tahu cara naikkan jumlah like supaya kredibiliti meningkat
3) Tahu buat post yang dapat menarik minat
4) Tahu cara buat jualan yang betul dan pantas
5) Cara nak close sales dan berinterakai dengan pelanggan

Sebenarnya jika anda nak tahu 5 cara tingkatkan jualan di facebook, anda boleh "Teknik Fanpages Superstar" yang ditulis oleh Nigel Ong. Siapa Nigel Ong ni? Ok jom kita teruskan pembacaan.

Cara Tingkatkan Jualan dan Likes di Facebook Fanpages

Perkongsian daripada Nigel Ong. Beliau mula menjalankan perniagaan online secara kecil-kecilan beberapa tahun dulu.

Pada mulanya, beliau menjalankan bisnes borong, di mana, beliau memborong barang dari China secara online, dan kemudiannya, menjualkannya semula kepada rakyat Malaysia juga secara online.

Beliau menggunakan instagram dan juga facebook fanpage untuk menjual produk-produk. Sambutan yang beliau terima sangat menggalakkan. Dan dibawah adalah bukti jualan beliau mengalami peningkatan.

cara tingkatkan jualan dengan fanpage

cara tingkatkan jualan dengan fanpage

cara tingkatkan jualan dengan fanpage

Bagi memudahkan pemahaman anda, beliau telah susun setiap perkara yang di lakukan itu menjadi 8 langkah! Ianya supaya anda dapat mengikutinya dengan teratur dan mudah.

Berikut adalah 8 langkah yang telah disusun untuk melonjakkan jualan produk menggunakan facebook fanpage!

Panduan Tingkatkan Jualan Facebook Fanpages

LANGKAH 1 : PRODUK - NAK JUAL APA?

Perkara pertama yang perlu anda fikirkan ialah tentang produk. Apakah produk yang mahu anda jual? Apakah manfaat produk tersebut? Apakah masalah yang ia dapat selesaikan?

Dalam bab ini anda akan dibantu memikirkan produk apa yang sesuai untuk anda jual secara online! Bukan sekadar 1 produk.. tetapi kita akan fikirkan produk-produk yang "berantai".

Namun begitu, jika anda sudah mempunyai produk sendiri yang mahu dijual, anda mungkin boleh abaikan langkah ini.


LANGKAH 2 : PELANGGAN - NAK JUAL KEPADA SIAPA?

Ini adalah langkah yang paling kritikal! Jika anda tidak tahu siapa pelanggan anda, anda akan amat sukar untuk menjual produk anda. Jadi, pada langkah ini, anda akan dibimbing bagaimana untuk mengenalpasti dengan tepat, siapakah bakal pelanggan anda?


LANGKAH 3 : CARA BINA FANPAGE!

Pada langkah ini anda ditunjukkan secara step-by-step bagaimana untuk membina fanpage. Bukan sekadar fanpage biasa-biasa.. tetapi fanpage yang kelihatan profesional dan mempunyai kadar engagement yang tinggi.

Ada 3 setting yang sangat penting apabila anda membina sesebuah fanpage. Anda akan ditunjukkan apakah setting tersebut dan bagaimana untuk melakukannya.


LANGKAH 4 : JANA LIKES

Mahu atau tidak, mempunyai sebilangan like adalah sangat penting sebagai "first impression" orang ramai terhadap fanpage anda. Anda akan ditunjukkan bagaimana anda boleh membina & mengumpul like yang banyak dengan pantas!

Apa yang lebih penting, ianya bukanlah "like sampah", anda diajar bagaimana untuk mengumpul like yang berkualiti tinggi yang benar-benar mempunyai minat dengan produk jualan anda!


LANGKAH 5 : POST & ENGAGEMENT!

Ramai pemilik fanpage yang pening dan tiada idea tentang apa yang mahu di tulis atau di post pada fanpage mereka!

Jadi, pada langkah ini, ada 5 jenis post yang akan dapat menjadikan fanpage anda kelihatan menarik dan sekaligus mencipta engagement yang baik dengan follower-follower fanpage anda.

Langkah ini penting untuk membina kepercayaan antara anda dan follower anda. Sebabnya... kebanyakkan orang selalunya lebih mudah membeli dengan orang yang mereka kenal dan percaya berbanding orang yang tidak dikenali.


LANGKAH 6 : XXXXXX XXXXXX

Langkah ininterpaksa dirahsiakan. Tapi pada langkah ini, anda akan ditunjukkan bagaimana untuk menaikkan like anda antara 10X hingga 100X ganda dari jumlah like fanpage yang anda sedia ada.

Ianya sangat penting untuk membolehkan anda mendapatkan jualan yang lebih banyak. Lebih banyak like yang anda miliki, bermakna lebih banyak bilangan prospek anda. Semakin banyak prospek anda, maka, semakin banyaklah kadar jualan yang boleh anda hasilkan!


LANGKAH 7 : IKLAN & LETUP!

Pada langkah ini, anda diajar bagaimana untuk membuat post iklan yang mampu menarik perhatian follower-follower anda untuk membeli!

Ada 3 format post iklan yang boleh anda gunakan! Iaitu... APSDA, ADSA atau ATSA!

Apakah itu? Anda akan diterangkan dengan terperinci mengenainya!

Setelah anda membuat post iklan, anda perlu lakukan split testing.

Apakah yang perlu di "split" dan di "testing"kan? Berapa lama perlu buat split testing? Semuanya akan ditunjukkan.


LANGKAH 8 : CONTACT, CLOSE & SHIP!

Langkah terakhir adalah langkah membuat jualan! Untuk langkah terakhir ini ada 6 fasa yang perlu anda lakukan untuk memastikan anda berjaya membuat jualan.

Apa yang menariknya, dalam langkah ini, anda bukan sekadar ditunjukkan untuk menjual 1 unit produk anda kepada 1 pelanggan.. tetapi, bagaimana untuk menjual lebih dari 1 produk anda kepada pelanggan dan mereka berasa sangat gembira membelinya!

Testimoni Fanpage Superstar

Berikut adalah beberapa komen mereka yang pernah membaca dan mengamalkan teknik-teknik di dalam ebook ini.

testimoni fanpage superstar

testimoni fanpage superstar

testimoni fanpage superstar


testimoni fanpage superstar

Itulah 8 langkah yang dilakukan Nigel Ong dalam cara tingkatkan jualan dengan menggunakan facebook fanpage.

Kesemua 8 langkah tersebut telah ditulis secara terperinci dan dijadikan sebuah ebook yang lengkap yang dinamakan "Teknik Fanpages Superstar".

Teknik Fanpages Superstar adalah panduan untuk melonjakkan jualan di facebook hanya menggunakan 8 langkah yang terbukti berkesan dan telah mendapat respon positif daripada penjual online.

Cara Berniaga di Facebook Fanpages

Cara Berniaga di Facebook Fanpages - Macam mana anda jual produk anda di facebook? Adakah anda berniaga melalui fanpage, profile personal atau group? Saya yakin anda adalah salah seorang peniaga online yang menggunakan facebook dan sentiasa memastikan perniagaan online yang anda jalankan sentiasa berkembang maju.

Kebanyakan friendlist saya terdiri daripada peniaga online dan kawan-kawan yang dulunya tak pernah bercakap pun tentang bisnes online kini dah mulakan bisnes online sendiri. Mengapa semakin ramai yang berniaga online? Jawapannya cukup senang iaitu sejak kemunculan laman sosial facebook.

Buktinya, pada tahun 2017 sudah terdapat hampir 2 billion manusia di seluruh dunia yang menggunakan facebook. Manakala pengguna facebook di Malaysia pula, ianya kini sudah mencecah lebih dari 20 juta pengguna. Dimana, sebilangan besar penggunanya ialah mereka yang berumur 25 hingga 34 tahun.

Golongan ini adalah merupakan golongan yang mempunyai kuasa membeli yang sangat kuat. Mereka kebanyakkan sudah bekerja dan sudah mempunyai wang & akaun bank sendiri untuk berbelanja. Jadi, adalah amat rugi jika anda tidak memasarkan produk anda menggunakan facebook untuk jual barang di facebook.

panduan bisnes online facebook berkesan

Cara Berniaga di Facebook Fanpage

Walaupun di facebook terdapat pengguna yang sangat besar yang boleh anda sasarkan untuk menjual produk anda. Namun, secara realitinya, ramai yang masih gagal untuk memanfaatkan peluang tersebut.  Ramai yang masih terpinga-pinga dan keliru tentang cara menggunakan facebook fanpage dengan berkesan untuk melonjakkan jualan mereka.

Antara masalah-masalah yang sering dihadapi adalah seperti..
  • TAK TAHU nak bina fanpage yang terbaik dan kelihatan profesional
  • TAK TAHU nak kumpul dan naikkan jumlah like agar fanpage nampak berkredibiliti
  • TAK TAHU nak buat post yang dapat menarik minat orang untuk membeli!
  • TAK TAHU cara buat iklan yang betul untuk mendapatan jualan dengan pantas!
  • TAK TAHU cara nak berinteraksi dan close sale dengan mudah apabila sudah ada prospek yang berminat dengan produk yang dijual.

Cara Berkesan Berniaga di Facebook Melalui Fanpage

Ini sebenarnya yang saya nak bincangkan dalam post kali ini. Anda adalah peniaga di facebook tapi anda masih belum berjaya berniaga di facebook dengan berkesan. Apakah cara yang anda pernah gunakan sebelum ini?
  1. Post iklan ke mana-mana group iklan?
  2. PM inbox kawan-kawan dengan promosi super kaw-kaw?
  3. Post di wall setiap masa?
  4. Gunakan fungsi fanpage yang disediakan di facebook?
Cara yang mana anda pernah gunakan? Pilihan saya adalah nombor empat sebab bagi saya ia adalah cara berniaga di facebook yang berkesan. Namun keberkesannya terpulang kepada langkah-langkah yang anda buat.

Langkah yang saya akan saya ceritakan terbukti menghasilkan sales macam brader ni. Semuanya menggunakan "Teknik Fanpages Superstar".

cara berniaga di facebook fanpages

cara berniaga di facebook fanpages

4 Kelebihan Berniaga di Facebook Fanpage

Kelebihan #1: Jumlah Likers tidak terhad

Jumlah rakan untuk Facebook Peribadi hanya terhad kepada 5,000 orang. Tapi untuk Fanpage, anda boleh dapatkan kenalan yang tak pernah kenal anda dan tak pernah jumpa anda hingga ke berpuluh ribu, beratus ribu, malah berjuta.

Ini meningkatkan peluang untuk anda memperkenalkan produk anda dengan lebih meluas, bukan terhad kepada hanya 5,000 orang.

Kelebihan #2: Boleh menerima message atau PM dari sesiapa sahaja

Fanpage boleh menerima message, atau PM dari sesiapa sahaja tak kira orang tersebut dah like Page kita, atau belum like.

Facebook Peribadi tak dapat menerima PM kalau orang tersebut belum menjadi friend kita.

Kalau masuk pun, message tersebut akan masuk folder ‘Others'.

Folder ini biasanya kita tak perasan kecuali kalau kita bukak kotak message tersebut di laptop atau computer (desktop view).

Kelebihan #3: Boleh Analisa Prestasi Page

Fanpage mempunyai fungsi Page Insight yang membantu pemilik Page menganalisa prestasi Page.

Dari Page Insight ini, kita boleh kenal pasti – Likers kita lebih suka post yang berbentuk apa.

Adakah Likers kita lebih suka status/post yang berbentuk bentuk text sahaja (post status kosong), atau bergambar, atau status/post yang disertakan dengan link.

Contoh analisaa post jenis yang disertakan dengan link; kita boleh analisa, gaya ayat macam mana yang Likers suka, atau waktu bila lebih ramai mereka menghadap Facebook dan nampak post kita.

Dari analisa ini, kita boleh duplicate perkara yang sama untuk post-post akan datang supaya reach untuk post akan datang lebih memberangsangkan.

Fungsi – fungsi ini tiada pada Facebook Peribadi, ia hanya ada pada Facebook Page

Kelebihan #4 : Fanpage Boleh Lantik Team Untuk Uruskan Page

Jika anda mempunyai team atau pekerja di dalam perniagaan anda, semua team anda boleh akses di Fanpage anda tanpa perlu akses kepada akaun Facebook Peribadi anda.

Anda boleh set kan sama ada akses mereka terhad kepada Editor iaitu di bolehkan untuk update status di Fanpage, atau di beri kebenaran untuk menguruskan Page sepenuhnya sebagai admin.

8 Langkah Lonjakkan Jualan Produk Menggunakan Facebook Fanpage

LANGKAH 1 : PRODUK - NAK JUAL APA?

Perkara pertama yang perlu anda fikirkan ialah tentang produk. Apakah produk yang mahu anda jual? Apakah manfaat produk tersebut? Apakah masalah yang ia dapat selesaikan?

LANGKAH 2 : PELANGGAN - NAK JUAL KEPADA SIAPA?


Ini adalah langkah yang paling kritikal! Jika anda tidak tahu siapa pelanggan anda, anda akan amat sukar untuk menjual produk anda.  Jadi, pada langkah ini, saya akan bimbing anda bagaimana untuk mengenalpasti dengan tepat, siapakah bakal pelanggan anda?

LANGKAH 3 : CARA BINA FANPAGE

Anda perlu tahu bina fanpage. Bukan sekadar fanpage biasa-biasa.. tetapi fanpage yang kelihatan profesional dan mempunyai kadar engagement yang tinggi. Ada 3 setting yang sangat penting apabila anda membina sesebuah fanpage.

LANGKAH 4 : JANA LIKES

Mahu atau tidak, mempunyai sebilangan like adalah sangat penting sebagai "first impression" orang ramai terhadap fanpage anda. Bagaimana anda boleh membina & mengumpul like yang banyak dengan pantas?

Apa yang lebih penting, ianya bukanlah "like sampah", tetapi anda perlu tahu bagaimana untuk mengumpul like yang berkualiti tinggi yang benar-benar mempunyai minat dengan produk jualan anda

LANGKAH 5 : POST & ENGAGEMENT

Ramai pemilik fanpage yang pening dan tiada idea tentang apa yang mahu di tulis atau di post pada fanpage mereka. Ada 5 jenis post yang akan dapat menjadikan fanpage anda kelihatan menarik dan sekaligus mencipta engagement yang baik dengan follower-follower fanpage anda.

Langkah ini penting untuk membina kepercayaan antara anda dan follower anda. Sebabnya... kebanyakkan orang selalunya lebih mudah membeli dengan orang yang mereka kenal dan percaya berbanding orang yang tidak dikenali.

LANGKAH 6 : Cara Naikkan Likes

Bagaimana untuk menaikkan like anda antara 10X hingga 100X ganda dari jumlah like fanpage yang anda sedia ada? Ianya sangat penting untuk membolehkan anda mendapatkan jualan yang lebih banyak. Lebih banyak like yang anda miliki, bermakna lebih banyak bilangan prospek anda. Semakin banyak prospek anda, maka, semakin banyaklah kadar jualan yang boleh anda hasilkan. Rujuk "Teknik Fanpages Superstar"

LANGKAH 7 : IKLAN & LETUP

Anda perlu membuat post iklan yang mampu menarik perhatian follower-follower anda untuk membeli! Ada 3 format post iklan yang boleh anda gunakan!  Iaitu... APSDA, ADSA atau ATSA.

Setelah anda membuat post iklan, anda perlu lakukan split testing. Apakah yang perlu di "split" dan di "testing"kan? Berapa lama perlu buat split testing?

LANGKAH 8 : CONTACT, CLOSE & SHIP

Langkah terakhir adalah langkah membuat jualan! Untuk langkah terakhir ini ada 6 fasa yang perlu anda lakukan untuk memastikan anda berjaya membuat jualan. Bagaimana untuk menjual lebih dari 1 produk anda kepada pelanggan dan mereka berasa sangat gembira membelinya.

Itulah 8 langkah yang saya lakukan di dalam cara melonjakkan jualan dengan menggunakan facebook fanpage. Kesemua 8 langkah tersebut telah ditulis secara terperinci dan jadikan sebuah ebook yang lengkap yang dinamakan "Teknik Fanpages Superstar".

Teknik Fanpages Superstar adalah panduan untuk melonjakkan jualan di facebook hanya menggunakan 8 langkah yang terbukti berkesan dan telah mendapat respon positif daripada penjual online.



Tips Rahsia Tingkatkan Jualan Di Instagram

Tips Rahsia Tingkatkan Jualan Di Instagram | Cara Tingkatkan Follower Di Instagram - Adakah anda salah seorang penjual di instagram? Apakah pengalaman anda dan masalah-masalah yang anda hadapi bila menjual di instagram? Mungkin masalah di bawah adalah masalah anda juga.

Kenapa Selama Ini Aku Tak Berjaya Buat Jualan Di Instagram? Kalau Adapun, Slow Sangat!”

Kepada semua usahawan online dan sahabat saya kat luar sana tu..

Orang kata tahun 2016 semakin menggila. Jadi, idea pemasaran kita juga kena ‘gila’. Teknologi berlalu terlalu pantas. Kita tak boleh dah nak guna cara lama yang biasa-biasa tu. Sekarang kita berada di tahun 2016. Jika kita tidak endah semua perkara yang berlaku di sekeliling kita, maka bersedialah untuk rugi bertimpa-timpa.

Menjual di instagram adalah salah satu cara terbaik. Cuma anda perlu tahu bagaimanakah cara tingkatkan jualan di instagram. Beberapa kunci untuk tingkatkan jualan di instagram adalah melalui 4 tips di bawah.

Tips Tingkatkan Jualan Di Instagram


cara tingkatkan jualan instagram

Dalam pemasaran di instagram, ada beberapa tips yang boleh anda gunakan untuk tingkatkan jualan di instagram. 4 Tips yang saya maksudkan adalah:

  1. Bina Followers IG Yang Targeted
  2. Gambar Wajib Memukau
  3. Hashtags Yang Betul
  4. Caption Yang Menarik & Jelas

Bina Followers IG Yang Targeted

Pada saya followers yang kurang tak semestinya tak bagus. Asalkan followers tersebut targeted. Dalam erti kata lain mereka adalah followers yang berkualiti. Merekalah yang akan jadi pelanggan anda nanti.

Jadi, bina followers anda sekarang sebelum menjual. Jangan terlalu teruja nakkan followers yang ramai. Biar sedikit asalkan berkualiti. Pentingkan kualiti bukannya kuantiti.


Gambar Wajib Memukau

Di instagram, gambar memainkan peranan penting sebab konsep instagram lebih kepada gambar. Jadi, gambar memainkan peranan penting. Kat instagram ni orang biasanya akan tengok gambar barulah tengok apa yang anda tulis.

Jadi, pastikan gambar yang anda gunakan mampu mencuri perhatian mereka. Dalam bahasa mudahnya, bila mereka tengok gambar mereka akan berhenti untuk scroll ke bawah. Sifu saya berpesan, ada 3 saat untuk tarik perhatian mereka.


Hashtags Yang Betul

Hashtag bukan sembarangan hashtag tau. Walaupun nampak simple, tapi sebenarnya ada banyak benda yang anda boleh manipulate atau gunakan dengan ‪Hashtag aka #tags‬ ni.

Kalau nak IG anda keluar bila orang buat carian dalam Instagram, anda kena guna Hashtag yang betul. Ada banyak lagi kegunaan lain Hashtag dalam Instagram. Antaranya adalah untuk branding.


Caption Yang Menarik & Jelas

Bila guna Instagram untuk pemasaran, caption ni ibarat sokongan pada gambar. Caption adalah ayat iklan yang menceritakan mesej yang kita nak sampaikan melalui gambar tersebut. Jadi ianya perlulah menarik & jelas. Jelas bermaksud ianya mudah difahami.


Ok, itu sahaja tips yang anda boleh gunakan untuk tingkatkan jualan di instagram. Adakah ianya membantu anda?


Nak Lebih Banyak Tips Rahsia Tingkatkan Jualan Di Instagram


Adakah anda masih tercari-cari lebih banyak tips atau rahsia tingkatkan jualan di instagram dan cara naikkan followers instagram yang targeted? Jika jawapannya ya, panduan di bawah akan diberikan kepada anda.

Sila klik pada gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

 
Ebook ini terbahagi kepada 7 bahagian. Berikut adalah perincian setiap bahagian yang anda akan dapat:

Bahagian 1: Pengenalan

Dalam bahagian ini, saya cerita formula asas cara memasarkan produk di Instagram. Apa step-by-step yang anda kena ikut secara ringkas. Sebelum pergi advance, anda kena tahu ilmu asas ini.

Ia umpama gambaran umum, supaya anda nampak dengan jelas: “Oh, ini yang aku kena buat dulu…”. Ia penting agar anda tidak tersipu-sipu selepas baca ebook ini.

Bahagian 2: Apa Itu Instagram?

Pada bahagian ini, anda akan belajar serba-ringkas tentang Instagram. Daripada segi fungsi, ciri-ciri & manfaat yang anda boleh lakukan.

Jangan terkejut! Walaupun anda dah guna Instagram sebelum ini, namun masih ada fungsi anda tak tahu. Tunggu & lihat yer….

Bahagian 3: Kenapa Kedai Online Instagram?

Untuk pastikan seseorang membuat keputusan memulakan sesuatu. Mereka perlukan sebab yang kuat untuk bermula dan kenapa perlu menjual di instagram.

Bahagian 4: Langkah-langkah Meletupkan Jualan Di Instagram

Saat yang ditunggu telah tiba. Pada bahagian ini, anda akan ditunjukkan secara praktikal.

Apa yang anda perlukan untuk buka kedai IGShop di Instagram? Bagaimana cara-caranya? Apa yang perlu anda skip (langkau) & apa yang perlu diberikan perhatian?

Apa elemen wajib yang mesti ada dalam kedai anda? Ada 6 elemen penting mesti anda lengkapkan sebelum jual apa-apa produk atau servis. Semua akan ditunjukkan.

Bahagian 5: Bina Follower

Ini adalah bahagian paling bernilai. Ada kedai sahaja tak cukup kalau orang tak tahu kewujudan kedai anda. Anda kena ada follower yang…
  • Targeted – Memang minat produk atau servis anda.
  • Aktif – Jenis yang suka like, komen & tag rakan mereka.
  • Real – Manusia sebenar bukan robot.

Bahagian 6: Berinteraksi Dengan Follower Anda

Bab ini ramai orang fail. Sebab bila dah dapat ramai follower, terus upload gambar produk. Jual, jual & jual.

Itu bukan caranya. Nanti dulu, belum masanya lagi menjual. Ingat! Instagram mengutamakan gambar. Gambar cantik, follower suka. ?


Anda nak tahu kesemua cara-caranya? Rujuk Panduan Tingkatkan Jualan Di Instagram sekarang atau anda boleh klik gambar di bawah untuk maklumat lebih lanjut.


 
 
 
Nota Editor : 4 tips tingkatkan jualan di instagram yang saya kongsikan di atas dipetik daripada blog Firdaus Azizi antara individu yang banyak berkongsikan tips pemasaran online.

Anda suka post ini? Boleh Like, Share dan Tag rakan-rakan anda. Jangan lupa follow IG saya disini.