Showing posts with label Lubuk Supplier China. Show all posts
Showing posts with label Lubuk Supplier China. Show all posts

Lubuk Supplier HOT China Borong Online

Lubuk Supplier HOT China Borong Online. Dalam entri saya yang sebelum ini yang bertajuk 10 Website Borong Barang dari China telah diceritakan tentang lubuk supplier yang dijadikan tempat untuk pemborong dari malaysia borong barang china online. Dalam 10 website tersebut saya ada senaraikan juga website 1688. Kalau baca pada blog saya banyak berkisar tentang website Taobao yang bagi saya sangat mudah bagi newbie untuk belajar borong dari china online.

cara borong secara online 1688

Walaupun website Taobao dan 1688 adalah website yang menjadi platform untuk pemborong barang china, ada beberapa perkara yang anda perlu tahu. Dalam entri ini saya nak cerita tentang lubuk supplier china yang tengah hot sekarang iaitu 1688. Dengan adanya lubuk supplier china seperti Taobao dan 1688 ia memudahkan anda mendapatkan barangan dan jualkan semula di pasaran tempatan.

Lubuk Supplier China Borong Secara Online


1. Harga di 1688 Lebih Murah

Untuk pengetahuan anda hampir kesemua barangan yang ada di Taobao ada dijual di 1688 malah yang menariknya harga di 1688 selalunya murah. Jadi sebagai pemborong anda perlu rebut peluang ini. Kenapa? Sebab bila harga supplier lebih murah untung anda juga lebih besar.

2. Kena borong lebih berbanding Taobao

Cuma di website 1688 ni anda tak boleh beli 1 unit macam kat taobao tu kan. Kalau kat 1688 anda kena beli minima 5 atau 10 unit atau lebih bergantung pada produk dan juga syarat supplier tersebut. Kalau anda sebagai pemborong rasanya takde masalah kan kalau setakat nak borong 10-20 unit tu kan? Tapi kalau nak beli untuk 1 unit sahaja better anda beli di taobao sahaja.

3. Tak Boleh Beli Direct Seperi Taobao

Oh ya, kalau di taobao anda boleh beli secara direct tapi di 1688 tak boleh. Sebab anda kena gunakan agen dari china. Agen yang akan jadi orang tengah.  website ini sebenarnya, adalah khas untuk peniaga-peniga di China sahaja. Supplier yang jual barang-barang di website ini, hanya buat penghantaran dalam negara China sahaja. Mereka tak layan dan tak terima order jika kena hantar barang ke luar negara iaitu luar dari China.

Jadi, untuk mengatasi masalah ini... kita kena pakai agen yang tinggal di China.

Tugas agen tu belikan barang yang kita mahu dari supplier di website tu.  Supplier akan hantar barang kita tu ke alamat agen kita yang duduk China tu.  Kemudian, bila barang tu dah sampai pada agen, agen akan pos pula barang tu dari China kepada kita di Malaysia.

Ringkasnya.. Supplier (di China) ----  Agen (di China) ---- Kita (di Malaysia)

Nampak tak dia punya flow?

4. Mana Nak Cari Agen yang Dipercayai?

Kat mana nak cari agen yang boleh dipercayai? Sebab kita tak nak kena tipu nanti. Macam-macam masalah boleh timbul misalnya

  • Agen senyap bila dah beli barang
  • Bila dah beli barang dan barang dah sampai pada mereka, kita suruh pos.. dia caj tak masuk akal pula.
  • Lagi sadis... barang dah pos ke Malaysia, tapi dah masuk berbulan-bulan barang masih tak sampai depan rumah.
  • Bila minta nombor tracking, diorang kata takde pula!

Tapi jangan risau, akhirnya saya dah jumpa agen yang boleh dipercayai dan senang untuk berurusan. Lagi best anda oleh berurusan dengan mereka guna smartphone je. Dengan agen ni, kawan saya dah borong banyak barang dari lubuk panas tu dan semua barang yang beliau order sampai dengan selamat.

Lubuk Supplier Hot China Borong Secara Online

Ini dia lubuk supplier hot China yang saya maksudkan (www.1688.com). Kalau pergi website 1688 memang dia akan keluar website bahasa cina. Sebabnya macam saya dah cakap tadi, website tu sebenarnya untuk peniaga-peniaga di negara China sahaja. Sebab tu lah dia buat web tu pakai bahasa cina.

Tapi! Jangan risau, boleh translate ke English guna google translate. Sama dengan website Taobao yang anda boleh translate ke English.

Kalau anda pergi ke website tu dan cuba terus beli direct di web tu memang takkan lepas punya.
Cuma boleh tengok-tengok je. Tapi kalau ada betul-betul nak beli  ada teknik dia.

Jadi, untuk membantu dan memudahkan anda dapatkan barang-barang supplier yang murah dari website tu saya rekemenkan anda rujuk panduan kat bawah ni ye. Dari orang yang sama yang mengajar tentang teknik beli barang china di Taobao. Kini beliau bongkarkann pula teknik borong di 1688.

panduan borong china 1688

Boleh ke pautan berikut untuk ke web rasmi Panduan ini : Picit Untuk ke Rahsia 1688


Panduan Import Barang Dari China Secara Online

Ramai yang tercari-cari Panduan import barang dari china ini sebab mereka memerlukan seseorang untuk mempelajari bagaimana cara beli borong barang dari China secara online. Walaupun mereka serius tapi mereka tak berani. Beli barang dari china tak semestinya anda mesti pergi ke china. Ianya boleh dibuat secara online melalui beberapa buah website beli barang dari china misalnya :

1.Alibaba.com
2.AliExpress.com
3.TaoBao.com

Tapi walaupun anda boleh beli secara online di website tersebut ianya bukannya mudah seperti yang anda fikirkan.

Atas kertas, nak memborong barang-barang fizikal dari China kadangkala nampak mudah.Tapi hakikatnya ada yang pernah ditipu dan telah melakukan pelbagai kesilapan di dalam menjalankan bisnes borong ini .Ia mengakibatkan kerugian beberapa ribu ringgit dan terpaksa menghadapi pelbagai masalah. Antaranya :

(1) Ditipu oleh pembekal. Sudah order dan bayar tapi... barang tak sampai-

(2) Stok sampai, tapi tak boleh pakai langsung.

(3) Tersalah pilih stok, yang menyebabkan barang susah untuk dijual.

(4) Paling memalukan bila kena "sound" di kaunter PosLaju sebab tak pandai bungkus barang.

Masalah-masalah ini ada yang menyebabkan saya rugi begitu banyak wang, masa dan tenaga. Masalah ini juga pernah dialami sendiri oleh kawan saya sepanjang beliau terlibat memborong dari china. Boleh baca kisah beliau di saluran berikut : Pengalaman borong barang china

"Bagaimana anda boleh memborong barang dari China dengan hanya duduk di depan komputer anda, serta bagaimana menjana untung besar dengan bisnes borong ini"

Pada pengamatan saya, secara keseluruhannya laman web yang digunakan untuk membeli barang dari china secara online adalah dalam bahasa cina. Tapi adakah kita faham bahasa cina apatah lagi bila melibatkan urusan jual beli macam ni yang sememangnya meibatkan duit.

Tapi anda tak perlu risau sebenarya. Saya ada buat tinjauan dan perbandingan yang telah terbukti berkesan. Dalam banyak-banyak laman web tersebut ada satu laman web yang anda boleh gunakan tanpa ragu-ragu, mudah dan bagi saya sangat friendly untuk anda menjalankan urusan beli barang china secara online.

Walaupun website ini juga dalam bahasa cina tapi anda boleh jalankan urusan beli barang china secara online dalam bahasa inggeris. Website ini dinamakan website taobao dan sangat familiar dalam kalangan pemborong dari malaysia untuk beli barang dari china secara online.

Website yang menjadi lubuk bagi pemborong-pemborong dari Malaysia memborong barang dari china secara online.

website beli barang china secara online

Panduan Import Barang Dari China Secara Online

Sekarang anda dah mengenali website taobao yang menjadi tumpuan pemborong dari Malaysia. Adakah anda ingin terlibat sama untuk meborong. Jika ya, sila jangan terburu-buru. Teruskan membaca perkongsian saya ini. Ini nasihat saya jika anda nak memborong di taobao :

1. Jika anda terus ke halaman web tersebut dan terus membuat pembelian borong, ada kemungkinan, barang yang anda beli itu tidak akan sampai ke tangan anda dengan selamat.

2. Jika sampai pun, anda mungkin terpaksa membayar kos yang tinggi. Sama ada kos penghantaran atau pun kos percukaian.

3. Terus-terang saya katakan kepada anda, bukan semua barang yang ditawarkan di website tersebut, sesuai untuk anda beli dan borong. Hanya sesetengah barang sahaja yang sesuai dan ada banyak barang yang perlu anda elakkan dari membelinya di website tersebut.

Jadi jangan terlalu terburu-buru.


Mengapa TaoBao.com?

Mungkin ini soalah pertama yang akan muncul di fikiran anda apabila saya menyebutkan tentang halaman web TaoBao.com. Mengapa membeli di TaoBao.com? Mengapa tidak Alibaba.com? ataupun AliExpress.com?

Baiklah, biar saya terangkan kepada anda mengapa saya memilih TaoBao.com sebagai lubuk untuk tempat saya memborong barang dari China.

Untuk pengetahuian anda, TaoBao.com sebenarnya, adalah merupakan website milik syarikat Alibaba. Jadi.. Mengapa pula Alibaba mewujudkan TaoBao.com sedangkan mereka sudah ada Alibaba.com?

Sebenarnya, Taobao.com diwujudkan untuk segmen pasaran yang berbeza...

Di Alibaba.com, ianya adalah lebih khusus kepada pemborong-pemborong yang BESAR dimana, produk-produk disitu dijual dengan harga yang sangat rendah. Tetapi untuk membeli di Alibaba, secara purata, minimum kuantiti yang perlu dipesan adalah antara 500 unit hingga 1,000 ke 10,000 unit.

Manakala AliExpress.com pula, adalah untuk segmen pengguna (consumer) dimana, di AliExpress.com, anda boleh membeli produk pada kuantiti yang sedikit, tetapi dengan harga yang agak mahal. Ianya sebenarnya sebuah website yang disasarkan kepada pengguna-pengguna di U.S yang mahu membeli barang dari China secara terus.

TaoBao.com pula, adalah di tengah-tengah... ianya adalah khas untuk pemborong-pemborong kecil yang mahu memborong secara kecil-kecilan.

Di TaoBao.com, anda boleh memborong barang dari 5 unit hinggalah kepada beberapa puluh unit. Harganya pula adalah tidak terlalu mahal seperti AliExpress dan juga tidak terlalu murah seperti Alibaba.com . Jadi ianya "just nice!". Sangat sesuai untuk pemborong-prmborong kecil mendapatkan bekalan bagi memulakan perniagaan mereka secara kecil-kecilan.


Usah Lakukan Kesilapan Yang Sama.


Saya tidak mahu anda melakukan kesilapan yang sama seperti mana yang pernah saya lakukan.

Beza antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal ialah, orang berjaya, bertindak dengan ilmu.. manakala, orang yang gagal, bertindak secara terburu-buru tanpa ilmu..

Untuk memudahkan anda belajar dan menimba ilmu, pengalaman membeli barang china telah dibukukan menjadi sebuah ebook yang  diberi nama.

panduan import barang china secara online


Sebenarnya, laman web panduan beli barang china melaluit taobao.com banyak membantu peniaga borong barang murah secara online dari china. Biasanya mereka yang beli barang dari china terdiri daripada mereka yang nak dapatkan produk yang jauh lebih murah dan untuk dijual. Daripada terlibat dengan supplier yang cekik darah lebih baik anda beli terus dari china.

Panduan memborong di taobao.com ini sebenarnya banyak membantu peniaga memborong barang murah dari china. Sila muat turun versi preview kat sini ye. Ok, kalau anda betul-betul mahu belajar lebih lanjut lagi tentang panduan borong china, saya sangat rekemen anda bookmark laman web ini sebagai rujukan utama.



Sebelum terlupa, jom kita sama-sama saksikan pengalaman-pengalaman mereka yang telah berjaya menggunakan website taobao untuk borong barang dari china secara online. Mana tahu selepas ini giliran anda pula. Lihat pengalaman mereka disini

Sekian, terima kasih.


10 Website Borong Barang China Paling Murah

Melalui artikel kali ini, sedikit perkongsian website borong barang China yang anda boleh dapat dengan murah dan sesuai untuk dijadikan bisnes dropship/Ebay. Ramai yang tidak tahu sebenarnya terdapat banyak website jual beli dari China yang boleh anda borong secara online tanpa perlu ke China. 10 website borong barangan China yang anda perlu lawati :

10 Website Borong Barang China Paling Murah


1. 1688


Website ini menyediakan MOQ serendah 5 unit. Harga barangan akan berbeza mengikut range MOQ customer inginkan
sumber : https://www.1688.com/

Nota : Untuk belajar beli barang di web 1688, anda boleh rujuk panduan ini.

2. Taobao


Sebuah laman jual-beli China yang popular dikalangan pembeli luar negara kerana harganya murah.Taobao menawarkan pelbagai variasi produk tanpa MOQ
sumber : https://www.taobao.com/

3. Tmall


Sama seperti laman web Taobao , cuma bezanya terdapat brand-brand besar seperti Nike, Apple, Sony dan banyak lagi
sumber : https://www.tmall.com/

4. DealExtreme


Kebanyakan supplier barang elektronik/gadget boleh dijumpai di laman web ini. Tidak memerlukan MOQ untuk pembelian sumber : http://www.dx.com/

5. TheOneMall


Merupakan website server Malaysia yang bertapak di Wangsa Maju. Mereka membekalkan barangan dari China dan harganya sedikit mahal dari website yang lain. sumber : http://www.theonemall.com/

6. Everbuying


Laman website ini menghimpunkan supplier gadget china dan kebanyakan supplier smartphone ,smartwatch. Terdapat brand-brand besar dalam dunia gajet seperti Lenovo, Xiomi, Sjcam dan banyak lagi. sumber : http://www.everbuying.net/

7. DinoDirect


untuk kaki gamer, website ini merupakan syurga untuk anda. Banyak sale, potongan harga untuk elektronik gear disini.
sumber : http://www.dinodirect.com/

8. ChinaBuye


Kebanyakkan laman website China meggunakan bahasa Chinese untuk urusan jual beli. Tidak sama sekali website ini, ia memaparkan paparan yang mudah dan teratur di dalam bahasa English, mesra pengguna. sumber : https://www.chinabuye.com/

9. Aliexpress


Kebanyakan supplier menetapkan MOQ bermula dari 10 unit. Namun harga seunit barang yang dikenakan lebih mahal.
sumber : https://www.aliexpress.com/

10. Alibaba.com



Supplier biasanya mempunyai MOQ tinggi. Ini kerana mereka tidak menyimpan stok. Lagipun pengilang juga perlu mengeluarkan produk berdasarkan MOQ supaya mereka dapat jana keuntungan. Sesuai untuk perniagaan bersaiz besar.
sumber : https://www.alibaba.com/

Jika anda mahu membeli barangan dari China secara borong atau kuantiti sedikit sekalipun haruslah berhati-hati kerana :

1. Takut order benda lain dapat lain
2. Kualiti xsama seperti yang diharapkan
3. Barang yang dibeli secara pukal sepatutntya dihantar ke Warehouse dahulu sebelum pos ke Malaysia supaya kos lebih jimat.
4. Risau takut ditipu
5. Majoriti website diatas dalam bahasa China. Susah nak komunikasi kalau xbiasa

Sumber entri asal : GegeyAcademy


Saya sangat sarankan anda supaya bertanya mereka2 yang sudah biasa menggunakan platform ini dahulu sebelum buat keputusan membeli.

Daripada 10 website di atas, laman web taobao adalah laman web borong china paling popular di malaysia. Jika website taobao menjadi pilihan anda jangan lupa jadikan Rahsia Taobao sebagai rujukan utama kerana panduan import barang china ada dalam tu.

Sekali lagi saya ulang, rujukan Rahsia Taobao. Buat rujukan sekarang : Rahsia Taobao

Panduan Dropship dan Supplier Dari China

Panduan Dropship dan Supplier Dari China - Kenapa saya banyak tulis tentang panduan import barang dari china. Salah satu sebabnya saya nak anda tahu yang nak beli barang murah maka belilah barangan buatan china.

Jika anda nak jual barang dari china anda perlukan supplier dari china. Tak payah ke china, bukak je pc atau laptop dan terus je beli dari china. Tak payah susah-susah nak cari kedai jual barang buatan china.

Panduan Dropship dan Supplier Dari China

Kelebihannya bila anda Beli Barang China Secara Online, anda tak perlu bersusah payah ke china, beli tiket, uruskan pasport, tempat kediaman, makan minum anda kat sana nanti dan paling penting keselamatan anda.

Website borong barang china yang popular adalah Taobao.com. Pernah dengar tak tentang website taobao.com? Ianya salah satu website untuk pemborong atau penjual untuk dapatkan barang dari china.

beli barang china di website taobao

Eh, kalau nak beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Sebabnya kat taobao anda boleh beli barang dengan minima satu unit pun tak mengapa. Taobao tak letakkan syarat minima berapa unit barang.

Barang kat taobao memang murah dan anda boleh jual balik dengan lebih untung seperti yang kawan saya buat. Tengok apa kata beliau kat sini.

Laman web beli barang china seperti taobao juga sesuai untuk supplier yang nak buat program dropship. Jadi jika anda nak buat program dropship saya memang rekemen anda dapatkan barang di website taobao. Kawan saya ade sentuh tentang ini.

Tapi website taobao ni dalam bahasa china. Dah tentulah kita tak faham kan. Tapi sebenarnya anda boleh translate ke bahasa inggeris hanya tukar setting pada browser yang anda gunakan.

Rasanya tak lengkap kalau bukak website taobao untuk beli barang dari china jika tak rujuk panduan import barang dari china. Sebab banyak lagi isu-isu lain selain bahasa yang anda perlu tahu jika nak belajar borong dari china.

Antaranya isu keselamatan, isu penipuan, dan macam-macam isu yang anda boleh elakkan jika sebelum borong barang dari china anda dah baca panduan import dari china.

Ok, ini website panduan import dari china.

Sekali lagi dari saya, semoga post ini membantu anda beli barang china.


Cara Borong Barang Dari China Secara Online

Cara Borong Barang Dari China. Ada yang dah tahu tapi ada yang masih belum tahu malah ada juga yang pernah ditipu kalau tak tahu cara yang betul untuk borong barang dari china secara online. Bahaya juga nampaknya kalau tak ada ilmu yang betul untuk borong barang dari china ni terutamanya bagi yang menggunakan platform Taobao.com. Banyak rahsia taobao yang kita tak tahu. Tapi kalau kena caranya, platform taobao.com boleh memberi untung yang besar bagi yang berminat untuk berniaga secara online.

Borong Barang China Secara Online Taobao.com


rahsia taobao cara borong barang china online

Mungkin ini soalan pertama yang akan muncul di fikiran anda apabila saya menyebutkan tentang halaman web TaoBao.com. Mengapa membeli di TaoBao.com? Mengapa tidak Alibaba.com? ataupun AliExpress.com?

Taobao.com sebenarnya lubuk yang sesuai untuk borong barang dari china secara online. TaoBao.com pula, diwujudkan khas untuk pemborong-pemborong kecil yang mahu memborong secara kecil-kecilan. Di TaoBao.com, anda boleh memborong barang dari 5 unit hinggalah kepada beberapa puluh unit. Harganya pula adalah tidak terlalu mahal seperti AliExpress dan juga tidak terlalu murah seperti Alibaba.com. Jadi ianya "just nice!". Sangat sesuai untuk pemborong-pemborong kecil mendapatkan bekalan bagi memulakan perniagaan mereka secara kecil-kecilan.

Jangan Terburu-buru Memborong Di Taobao.com

Kemungkinan besar :

1. Jika anda terus ke halaman web tersebut dan terus membuat pembelian borong, ada kemungkinan, barang yang anda beli itu tidak akan sampai ke tangan anda dengan selamat.

2. Jika sampai pun, anda mungkin terpaksa membayar kos yang tinggi. Sama ada kos penghantaran atau pun kos percukaian.

3. Terus-terang saya katakan kepada anda, bukan semua barang yang ditawarkan di website tersebut, sesuai untuk anda beli dan borong. Hanya sesetengah barang sahaja yang sesuai dan ada banyak barang yang perlu anda elakkan dari membelinya di website tersebut.

Nampaknya..bukan boleh beli sembarangan melainkan anda baca dengan lebih details di website Rahsia Taobao supaya keuntungan sentiasa berpihak kepada anda untuk membeli barang borong dari china secara online.

Tips Mencari Produk Yang Laku Di Taobao.com

Baiklah, biar saya terangkan sebenarnya ada 5 ciri yang perlu anda ambil berat semasa memilih barang di Taobao. Jika barang tersebut memenuhi kelima-lima ciri ini, saya yakin, anda akan mampu menjana keuntungan yang besar dalam perniagaan anda.

Selepas anda sudah tahu ciri-ciri di atas,barang yang dipesan akan dapat sampai ke tangan anda dengan selamat... dan dengan pantas, ianya juga akan menjadi rebutan kepada pelanggan-pelanggan anda.

Pastikan anda tidak beli dan borong apa-apa produk di TaoBao.com selagi anda belum mengetahui 5 ciri ini di website Taobao.com.


Memandangkan sekarang urus niaga online ni semakin rancak dijalankan. Tak salah kalau kita beringat. Sepanjang saya membeli secara online ni saya memang berhati-hati sebab takut di tipu. Setakat ini masih lagi selamat. Walaupun anda pernah shopping di ebay, lelong atau macam-macam lagi tetapi di Taobao.com ni anda perlu berhati-hati sedikit. Kalau dah biasa ke negara China dan memborong di sana tu lainlah.

Melalui webiste Taobao.com ini sebenarnya dapat membuka peluang untuk anda berniaga. Khususnya untuk sesiapa sahaja yang nak tambah pendapatan, nak tambah duit belanja untuk pelajar IPT atau sesiapa sahaja yang nak cari duit untuk kahwin. Jadi anda boleh cari barang dari china secara online dan borong untuk jadikan lubuk duit serta bijak menggunakan website Taobao.com.

Untuk membantu anda belajar dengan lebih jelas cara-cara beli barang china secara online, cuba baca panduan borong barang dari china beserta video-video penerangan ini supaya anda faham cara terbaik untuk mendapatkan barang dari china dengan murah, mudah dan selamat : Baca disini sekarang.

Rahsia Beli Barang China Di Taobao Yang Anda Perlu Tahu

Rahsia 1 : Teknik Mencari Produk Pasti Laku

Ada 5 ciri yang perlu anda perhatikan apabila memilih barang yang mahu anda borong di TaoBao. Jika barang tersebut memenuhi kelima-lima ciri ini, saya yakin, anda akan mampu menjana keuntungan yang besar dalam perniagaan anda.

Barang yang dipesan akan dapat sampai ke tangan anda dengan selamat... dan dengan pantas, ianya juga akan menjadi rebutan kepada pelanggan-pelanggan anda.

Pastikan anda tidak beli dan borong apa-apa produk di TaoBao.com selagi anda belum mengetahui 5 ciri ini!

Ok, jika anda ingin mendapatkan Ebook Rahsia Taobao Versi Preview secara percuma, anda bolehlah muat turun sekarang melalui pautan ini.

Rahsia 2 : Produk Yang Perlu Dielakkan!

Ada 4 ciri produk yang perlu anda elakkan apabila ingin memborong barang di TaoBao.com . Jika anda membeli produk-produk ini, ada kemungkinan besar, anda akan menghadapi pelbagai masalah di kemudian hari dan terpaksa menanggung kerugian yang besar.

Jadi, seboleh-bolehnya, elakkan membeli barang yang mempunyai 4 ciri ini.

Rahsia 3 : Langkah Demi Langkah Membuat Pembelian Di TaoBao.com

Ini adalah rahsia yang paling-paling-paling penting. Jika anda menyangka anda boleh terus pergi ke website TaoBao dan membeli barang disana seperti anda biasa membeli di website-website e-commerce yang lain!

Anda sedang melakukan KESILAPAN YANG SANGAT BESAR!

Berita baiknya, saya tunjukkan kepada anda secara langkah demi langkah beserta secreenshoot-secreenshoot, bagaimana anda boleh membeli barangan di TaoBao dengan cara yang SELAMAT dan BETUL!.

Rahsia 4 : Cara Menjual Produk Yang Telah Diborong Secara Online!

Setelah anda berjaya memborong barang dari TaoBao dan barang tersebut sudah sampai ke rumah anda dengan selamat..

Ada 5 kaedah untuk anda menjual barang-barang tersebut. Saya tunjukkan anda 5 tempat dimana anda boleh jual brang-barang anda.. semuanya adalah secara online sahaja!

Anda hanya perlu lakukannya dari depan komputer anda sahaja!

Rahsia 5 : Proses Jualan & Teknik Meng"Ayat"

Bagi anda yang sudah biasa menjual produk fizikal secara online, rahsia ini mungkin kurang penting bagi anda. Tetapi bagi anda yang belum mempunyai pengalaman menjual produk secara online, ataupun sering gagal menjual produk secara online. Ada banyak tips serta ilmu yang boleh anda pelajari pada bahagian ini.

Malah, saya juga turut berikan anda contoh ayat / skrip untuk anda menjual produk anda kepada orang ramai secara online.

Dapatkan 5 RAHSIA Ini Dalam Ebook Rahsia Taobao Beserta Video Tutorial


cara borong barang china online

Dalam panduan Rahsia Taobao ini, video tutorial juga turut disediakan. Banyak yang bakal anda pelajari dalam video tersebut antaranya cara mendaftar di web Taobao, membuat bayaran, membuat pesanan dan banyak lagi. Dapatkannya sekarang sebelum DITUTUP. Klik --> Rahsia Taobao (Update Video Tutorial)

Artikel berkait : Bagaimana cara borong barang china dengan selamat


Trik Memborong Barang China Online

Trik Memborong Barang Dari China Secara Online - Anda pernah memborong barang dari china? Kalau tak pernah, saya yakin bila dah try borong sekali pasti nak borong lagi untuk kali kedua dan seterusnya. Sebab apa? Yang pertama sekali lebih murah, jimat, menguntungkan dan boleh dibuat dengan mudah hanya borong secara online dari rumah. Buka laman web borong dari china kemudian buat tempahan dan tunggu sahaja barang dari china di pos kepada anda.

Trik Memborong Barang China Online

Bila barang ini dah sampai anda boleh jual dan kadar keuntungan juga sangat tinggi. Kepada yang berniaga secara online dan ada masalah nak dapatkan stok dan takde idea nak jual ape saya cadangkan anda jual barangan yang ada permintaan tinggi dan dapatkannya dari china. Antara website memborong barang dari china secara online ialah :
  1. www. taobao.com
  2. www.aliexpress.com
  3. www.alibaba.com

Contoh di atas adalah laman web yang terkenal untuk borong barang dari china. Pilih mengikut kesesuaian anda. Buat survey terlebih dahulu terhadap ketiga-tiga laman web di atas sebab setiap website mempunyai sistem yang berbeza. Saya rekemenkan anda gunakan website taobao.

Cara Memborong Barang China Online

Sebenarnya, banyak barang yang boleh anda beli dengan harga yang jauh lebih murah di website Taobao. Kalau beli dan tak mahu jual pun tak mengapa. Anda juga boleh beli untuk kegunaan diri sendiri. Takde hal lah. Beli barang china juga jadi lebih jimat misalnya swimming pool comel kat bawah ni.

borong dari china online

Tau tak, harga swimming pool ini kat laman web taobao.com cuma Y129 dan bila tukar kepada duit Malaysia, harganya baru sahaja Rm80. Campur dan tolak kos shipping sebagainya tinggalah lebih kurang RM30. Jadi, kos elektrik cuma RM110. Bukan ke anda dah jimat banyak tu.


Trik Memborong Barang China Online

Trik 1 : Teknik Mencari Produk Pasti Laku

Ada 5 ciri yang perlu anda perhatikan apabila memilih barang yang mahu anda borong di TaoBao. Jika barang tersebut memenuhi kelima-lima ciri ini, saya yakin, anda akan mampu menjana keuntungan yang besar dalam perniagaan anda.

Barang yang dipesan akan dapat sampai ke tangan anda dengan selamat... dan dengan pantas, ianya juga akan menjadi rebutan kepada pelanggan-pelanggan anda.

Pastikan anda tidak beli dan borong apa-apa produk di TaoBao.com selagi anda belum mengetahui 5 ciri ini!

Ok, jika anda ingin mendapatkan Ebook Rahsia Taobao Versi Preview secara percuma, anda bolehlah muat turun sekarang melalui pautan ini.

Trik 2 : Produk Yang Perlu Dielakkan!

Ada 4 ciri produk yang perlu anda elakkan apabila ingin memborong barang di TaoBao.com . Jika anda membeli produk-produk ini, ada kemungkinan besar, anda akan menghadapi pelbagai masalah di kemudian hari dan terpaksa menanggung kerugian yang besar.

Jadi, seboleh-bolehnya, elakkan membeli barang yang mempunyai 4 ciri ini.

Trik 3 : Langkah Demi Langkah Membuat Pembelian Di TaoBao.com

Ini adalah rahsia yang paling-paling-paling penting. Jika anda menyangka anda boleh terus pergi ke website TaoBao dan membeli barang disana seperti anda biasa membeli di website-website e-commerce yang lain!

Anda sedang melakukan KESILAPAN YANG SANGAT BESAR!

Berita baiknya, saya tunjukkan kepada anda secara langkah demi langkah beserta secreenshoot-secreenshoot, bagaimana anda boleh membeli barangan di TaoBao dengan cara yang SELAMAT dan BETUL!.

Trik 4 : Cara Menjual Produk Yang Telah Diborong Secara Online!

Setelah anda berjaya memborong barang dari TaoBao dan barang tersebut sudah sampai ke rumah anda dengan selamat..

Ada 5 kaedah untuk anda menjual barang-barang tersebut. Saya tunjukkan anda 5 tempat dimana anda boleh jual brang-barang anda.. semuanya adalah secara online sahaja!

Anda hanya perlu lakukannya dari depan komputer anda sahaja!

Trik 5 : Proses Jualan & Teknik Meng"Ayat"

Bagi anda yang sudah biasa menjual produk fizikal secara online, rahsia ini mungkin kurang penting bagi anda. Tetapi bagi anda yang belum mempunyai pengalaman menjual produk secara online, ataupun sering gagal menjual produk secara online. Ada banyak tips serta ilmu yang boleh anda pelajari pada bahagian ini.


Kesimpulannya, jika anda betul-betul nak beli barang dari china saya memang cadangkan anda buka laman web taobao. Kat situ anda boleh beli barang dari china secara online. Jika anda perlukan bantuan atau tak faham bahasa china, anda boleh rujuk panduan ini yang telah diupgrade. Lepas ni tak payah lah nak ke china lagi. Boleh buat secara online lagi mudah kan? Terima kasih kerana membaca Trik Memborong Barang China Online.