Showing posts with label Cari Duit Online. Show all posts
Showing posts with label Cari Duit Online. Show all posts

Panduan Buat Duit Dengan Wechat

Panduan Buat Duit Dengan Wechat. Pernah dengar tak tentang teknik buat duit dengan we chat secara sambilan? Saya pun baru tahu tentang ni dan rasanya jarang sangat panduan buat duit yang berkaitan dengan we chat kat Malaysia ni. Mungkin kita biasanya dengar buat duit dengan facebook, handphone dan instagram.

Bagi yang tercari-cari peluang cari duit online untuk  tambah pendapatan elok sangatlah tu. Boleh cuba belajar cari duit secara online tanpa modal yang betul-betul sah. Bukannya ape sebab kat luar sana ade lagi program buat duit online tanpa modal yang menipu. Jadi sila berhati-hati.

teknik buat duit online dengan wechat

Kepada yang nak cari duit online atau buat duit online tanpa modal di tahun 2017, 2018 dan tahun-tahun akan datang ianya masih belum terlambat. Saya mula buat duit online secara sambilan sejak tahun 2012. Jadi kalau ada apa-apa pertanyaan bolehlah email saya atau boleh like page saya untuk follow saya.

Pastinya kita sentiasa tercari-cari peluang untuk tambah pendapatan. Anda mungkin dah buat carian tentang  buat duit dari rumah, bisnes part time, bisnes sampingan, bisnes dari rumah yang menguntungkan, bisnes makanan yang menguntungkan, idea perniagaan dari rumah, perniagaan makanan yang laris, bisnes makanan dari rumah, bisnes modal kecil, bisnes yang menguntungkan 2018, cara memulakan perniagaan sendiri, teknik pemasaran dan macam-macam lagi untuk tambah pendapatan.

Panduan Buat Duit Dengan Wechat

Macam Mana Nak Buat Duit Di WeChat? Semestinya akan ada banyak pertanyaan dan persoalan yang akan bermain di fikiran anda tentang cara buat duit dengan wechat. Berikut mungkin persoalan yang bermain di minda kita:

1) Macam mana nak daftar WeChat?
2) Bagaimana nak buat duit di WeChat?
3) Nak buat idea apa ? Saya tiada idea ?
4) Idea apa yang paling banyak permintaan di WeChat?
5) Siapa yang banyak guna WeChat?
6) Percuma ke? Bila buat duit Di WeChat? Ke Kena Bayar?
7) Berapa kos buat duit di WeChat?
8) Apa peralatan yang diperlukan selain HP ?
9) Macam mana nak buat promosi di WeChat?
10) Macam mana boleh dapat 1000- 5000 prospek? Percuma pulak tu…
11) Apakah cara terbaik dapat pelanggan di WeChat ?
12) Macam mana nak tulis di WeChat? Apa yang nak ditulis?
13) Berapa saya boleh dapat duit sebulan di WeChat ?
14) Berapa lama saya kena luangkan masa sehari di WeChat?
15) Bagaimana nak jawap PM & Closed prospek di WeChat?
16) Apakah rahsia dan teknik sehingga boleh buat 3-4 angka sebulan di WeChat?

Alamak! Banyak betul persoalan yang bermain di fikiran anda kan? Tapi jangan risau dan khuatir.... kini anda dah tak perlu nak pening-pening lagi fikirkan segala permasalahan di atas.

Semua persoalan di atas telah disediakan jawapan dan panduannya di dalam ebook dibawah. Ebook panduan ini yang ditulis sendiri untuk membantu dan membimbing anda secara langkah-demi-langkah membuat duit di WeChat.

Ebook Teknik WeChat – “Teknik Buat Duit 3-4 Angka Sebulan Di WeChat  Secara Sambilan”


teknik buat duit dengan wechat

Semua teknik yang ditunjukkan dalam ebook ini meliputi teknik pilih idea, teknik membuka akaun WeChat yang boleh buat duit, teknik pemasaran zero kos, teknik closed prospek di WeChat dan bermacam-macam teknik WeChat untuk anda yang mahu buat duit tambahan secara sambilan

Ebook ini setebal 127 muka surat, disusun mengikut tertib. Senang dibaca & mudah faham. Saiz huruf tidak menyakitkan mata. Ada gambar dan lengkap dengan gambar rajah berwarna untuk memudahkan pemahaman anda.

Terdapat 6 Bab Utama di dalam ebook Teknik Wechat. Berikut saya kongsikan pengisian-pengisian yang terkandung dalam ebook ini serta manfaat yang bakal anda perolehi setelah anda habis membaca keseluruhannya.

Teknik Buat Duit Dengan Wechat

Bab 1: 7 Kunci Asas Sebelum Buat Duit Dengan WeChat

Dalam bab ini, penulis akan dedahkan 7 kunci asas sebelum anda mula buat duit dengan WeChat secara part-time. 7 kunci ini akan membuka minda anda untuk bersedia dan fokus kepada matlamat untuk buat duit di WeChat, sehingga buat sampai dapat duit.

Bab 2: Apa Itu Buat Duit Dengan WeChat?

WeChat itu apa dan siapa pengguna utama? Apakah 10 kebaikan dan kelebihan WeChat berbanding aplikasi lain? 5 teknik untuk pilih idea buat duit di WeChat. Bagaimana minat anda boleh buat duit di WeChat? Ada 30 idea buat duit sedia ada di dalam WeChat.

Bab 3: Menjana Duit Pertama Dengan WeChat

Sejujurnya bab ini konten paling mahal dalam ebook ini. Dengan tahu rahsia di dalam bab ini, anda  sudah bersedia untuk buat duit  di WeChat. Rahsia ini akan membuatkan prospek terhegeh-hegeh ‘add’ serta PM anda setiap hari. Prospek dengan rela hati ‘add’ anda tanpa perlu dipaksa. 

Bab 4: Rahsia Pemasaran Zero Kos Dengan WeChat


Dalam bab ini merupakan NADI UTAMA kepada kejayaan  idea buat duit anda di WeChat. Teknik-teknik praktikal PEMASARAN ZERO KOS atau PERCUMA di WeChat yang pasti disukai oleh orang bisnes untuk menguasai pelanggan dalam 20 KILOMETER RADIUS dari lokasi anda berada.

Antara teknik yang digunakan “Teknik Jerat 30 Minit”, Rahsia 5 Ayat Teknik Closed WeChat, Teknik Bro-M200 dan Teknik Komando WeChat serta tip bila masa tepat anda mahu gunakan teknik ini.

Bab 5: 15 Penghalang Buat Duit Di WeChat


Buat duit secara part-time di WeChat juga ada beberapa sekatan dan tembok penghalang yang tersendiri. Penghalang ini dicipta oleh anda sendiri, bukan WeChat. Ada 15 penghalang buat duit pada bab ini.

Tujuan dibongkarkan perkara ini supaya anda bersedia dari awal dan membuat strategi bagi mengelak terkena 15 penghalang buat duit di WeChat ini. Tapi jangan risau ada penyelesaiannya dalam bab ini.

Bab 6: 10 Formula Mudah Tingkatkan Pendapatan Pendapatan Dengan WeChat

Dalam bab ini, anda akan tahu 10 formula untuk tingkatkan pendapatan di WeChat yang sering kita terlepas pandang untuk berjaya buat duit walaupun secara sambilan. Formula yang dikongsikan akan memudahkan anda untuk kekal menjana pendapatan setiap bulan dari WeChat.

Teknik Buat Duit Wechat Terbaik

Itulalah isi-isi kandungan yang bakal anda perolehi melalui ebook Teknik WeChat. Memang hebat kan? Amat berbaloi untuk dimiliki oleh anda. Boleh dapatkan Teknik Wechat disini.

YA, sudah pasti ianya hebat dan mampu memberikan anda manfaat dalam proses menambah pendapatan 3-4 angka setiap bulan secara sampingan menggunakan Teknik WeChat.

Mari saya kongsikan bersama anda testimonial-testimonial daripada mereka yang telah pun mengamalkan ilmu yang terdapat dalam ebook hebat ini. Jom kita lihat Teknik Wechat dan Testimoni mereka disini.


Bisnes Fotografi Cara Tambah Pendapatan

Bisnes Fotografi Cara Tambah Pendapatan - Semua orang boleh ambik gambar tapi tak semua orang jadikannya sebagai hobi. Tapi sebenarnya ia adalah hobi yang menguntungkan yang penting korang kenalah ada minat dan kesungguhan. Macam member saya sejak zaman sekolah lagi dah bergelut dengan kamera dan sampai sekarang pun masih photoshot sana-sini sebab member saya tu memang minat gila tangkap gambar.

Member saya tu dah buat bisnes fotografi untuk tambah pendapatan.  Tanpa modal yang besar dan peralatan canggih pun, sesiapa sahaja termasuk korang juga boleh memulakannya. Dengan syarat korang mestilah mengetahui langkah-langkah buat duit dengan bisnes fotografi.

Korang bayangkan dengan berbekalkan kamera DSLR dan cara marketing yang betul, korang akan mendapat sekurang-kurangnya dua projek fotografi perkahwinan setiap bulan. Dan untuk satu majlis perkahwinan korang boleh kenakan bayaran sebanyak RM1,500. Dua majlis perkahwinan korang dapat RM3,000. Tolak kos cetak custom album, gambar dan sebagainya, korang masih boleh untung sekitar RM2,000 sebulan.


Bisnes Fotografi Cara Tambah Pendapatan

"Jurufoto Profesional, Dibayar Sehingga RM7,000 Untuk 1 Sesi Fotografi."
Itu hanyalah contoh. Dalam industri fotografi, jurufoto profesional dibayar di antara RM1K - 7K untuk satu sesi fotografi perkahwinan. Ada juga jurufoto yang dibayar di antara RM1K – 3K sehari. Dan korang juga boleh sampai ke tahap ini dalam masa yang singkat sekiranya korang berminat dan tahu cara memasarkan perkhidmatan fotografi anda.

cara buat bisnes fotografi

Saban tahun semakin ramai bakal pengantin yang akan berkahwin. Untuk melangsungkan perkahwinan, mereka akan mengadakan kenduri dengan menjemput saudara-mara dan kenalan seramai mungkin untuk memeriahkan majlis.

Kalau setakat nak keluar belanja RM20,000 itu satu perkara biasa bagi masyarakat Melayu moden terutamanya di kawasan bandar. Belanja untuk catering, khemah, pelamin, khidmat jurufoto, p.a. system, hantaran, doorgift, kumpulan kompang, solekan, mandi bunga, pakaian pengantin dan banyak lagi – itu perkara-perkara yang mesti ada untuk mengadakan walimatul-urus.

Apabila korang telah mendapat banyak tawaran dan menjadi semakin pro, korang boleh tawarkan pakej berharga dari RM3,000 sehingga RM7,000. Cuba kira, berapa keuntungan korang dapat sekiranya korang mendapat kerja fotografi perkahwinan setiap minggu sepanjang tahun?

Fotografi kahwin ialah salah satu bisnes yang tidak akan merosot sampai bila-bila pun. Tiada jurufoto individu atau syarikat fotografi yang mampu memonopoli pasaran fotografi kahwin di Malaysia. Setiap jurufoto baru seperti korang berpeluang untuk merebut ‘lubuk duit’ ini.

Peluang Jana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi

panduan bisnes fotografi

Jika korang pelajar lepasan SPM atau sedang belajar di IPT, mungkin korang terfikir apakah peluang terbaik untuk dapatkan income secara lumayan. Korang mungkin tidak mahu jadi terlalu kaya-raya, tetapi kalau boleh beli motor, laptop, smartphone, pakaian atau apa-apa sahaja keperluan, apa salahnya mencuba satu peluang bisnes mudah yang mampu memberikan pulangan sekurang-kurangnya RM500 sebulan.

Tidak kira sama ada korang :
  • baru habis sekolah dan sedang tunggu keputusan SPM
  • masih belajar di sekolah, kolej atau universiti
  • siswazah yang masih terkial-kial mencari pekerjaan tetap
  • ada pekerjaan tetapi mahu cari peluang tambah pendapatan
  • ibu bapa yang mahu anak mereka menjadi usahawan part-time dengan satu kemahiran hebat.
  • Minat dengan fotografi tetapi tak tahu langsung bagaimana untuk jadikannya satu sumber pendapatan.
  • Ataupun sedang cari idea bisnes untuk bermula.

Untung Ke Bisnes Fotografi?

Korang masih tak percaya? Berikut ialah anggaran purata bayaran khidmat fotografi yang dikenakan di Malaysia :
  • Engagement – RM600 – RM1,000
  • Wedding (basic) – RM800 – 1,200
  • Wedding (standard) – RM1,500 – RM2,500
  • Wedding (vip) – RM3,500 - RM7,000
  • Birthday party (basic) – RM600
  • Birthday party (standard) – RM1,200
  • Potrait (per session/2 hours) – RM500 – RM1,000
  • Product (per item) – RM100 – RM300
  • Product (full set) – RM1,000 – RM 5,000
  • Event (half-day) – RM400
  • Event (full-day) – RM800
  • Universities/colleges graduation (per student) - RM150 – RM300
  • Kindergarten graduation (per student) – RM50 – RM80
  • Staff profile (per staff) – RM50 – RM100

Kalau sebulan korang boleh dapat dua wedding photography, dua event, satu birthday party – RM4,000 sudah ada dalam tangan. Jika korang telah berpengalaman dan tahu selok-belok industri ini tidak mustahil untuk anda dapatkan tender fotografi majlis graduasi dari taska, kolej dan universiti.

Contoh Keuntungan Untuk Fotografi Majlis Konvokesyen:

Seorang siswazah korang boleh caj RM200 untuk graduation potrait termasuk gambar bersaiz 8R dan frame + glass.

Untuk majlis konvokesyen sesuatu tahun itu, terdapat 1,000 orang pelajar berjaya bergelar siswazah di universiti tersebut. Anda mendapat bayaran RM200,000!!! Tolak kos peralatan kamera, strobe set, backdrop, cetakan dan framing korang masih boleh untung kira-kira RM50,000!!!

Tidak mustahil untuk mendapat projek fotografi graduasi sekiranya korang bijak mencari peluang tender dan pandai cara meletakkan sebut harga. Fotografi ialah satu industri baru yang semakin pesat berkembang setiap tahun. Daripada perkahwinan sehingga ke konvokesyen, korang berpeluang untuk menceburinya sekiranya korang tahu langkah-langkah yang betul untuk bermula dan mengembangkannya.

7 Rahsia Bisnes Fotografi

Ebook ini akan membantu orang baru seperti korang bagaimana untuk bermula dengan bisnes fotografi. Tanpa mengetahui 7 rahsia dalam ebook PANDUAN BISNES FOTOGRAFI, korang akan mengalami banyak kesukaran seperti yang dihadapi ramai jurufoto baru.

Paling teruk, korang akan berhenti sekerat jalan tanpa mengetahui apakah kesilapan yang telah korang lakukan. Ebook PANDUAN BISNES FOTOGRAFI ini akan membantu korang memulakan bisnes fotografi langkah demi langkah secara betul dan teratur dengan risiko paling rendah.

Ebook PANDUAN BISNES FOTOGRAFI

ebook bisnes fotografi

Banyak kelebihan yang korang akan nikmati selepas membaca ebook PANDUAN BISNES FOTOGRAFI kerana korang akan tahu bagaimana cara untuk bermula dari A-Z dengan risiko paling minima.

Dengan mengetahui rahsia yang terkandung dalam ebook ini, korang akan mempunyai banyak kelebihan berbanding jurufoto di luar sana yang tidak tahu tentang selok-belok perniagaan fotografi cara pantas dengan mudah.

Daripada ebook ini, korang akan tahu :
  1. Set kamera DSLR dengan bajet paling minima untuk bermula
  2. Cara pantas untuk belajar fotografi secara PERCUMA!
  3. Rahsia pengiklanan khidmat fotografi yang ramai photographer tak tahu.
  4. Bagaimana nak iklankan khidmat fotografi secara berkesan dengan bajet RM10 sahaja buat selama-lamanya.
  5. Bagaimana nak bina kredibiliti dan rangkaian untuk mengembangkan perniagaan fotografi anda sebagai monthly cash-flow.
  6. Apakah aksesori-aksesori fotografi tambahan yang diperlukan untuk memajukan perkhidmatan fotografi anda ke tahap lebih tinggi.
  7. Panduan meletakkan harga pakej untuk fotografi kahwin dan lain-lain.
Dengan mempraktikkan panduan daripada ebook ini, korang boleh terus memulakan bisnes fotografi korang tanpa berasa ragu-ragu lagi. Ikut panduan dalam ebook ini satu-persatu dan korang akan nampak hasilnya sedikit demi sedikit. Dengan usaha dan komitmen terbaik yang korang berikan dalam fotografi, tidak mustahil untuk korang mendapat lebih banyak bayaran sebagai jurufoto.

Jom baca Ebook Bisnes Fotografi disini. Semoga berjaya.

Bagaimana Cara Mula Bisnes Online Sendiri

Bagaimana cara nak mula bisnes online sendiri -  Kali ini saya nak share bagaimana cara nak mula bisnes online sendiri. Kepada yang minat dengan bisnes diharap selepas baca panduan yang saya kongsikan ini bolehlah anda mulakan bisnes online sendiri. Entri ini menjurus kepada sesiapa sahaja yang nak mula bisnes dengan modal yang kecil dan secara online.

cara mula bisnes sendiri


1. Produk

Baiklah yang pertama sekali "Produk". Mula-mula anda kena tetapkan yang anda nak jual apa. Untuk pilih produk ni anda boleh pilih berdasarkan minat anda nak jual apa.

Ataupun anda boleh pilih produk beradasarkan niche-niche tertentu. Bila anda buat pilihan produk apa yang anda nak jual mengikut niche ianya lagi mudah untuk anda cari produk apa yang anda boleh jual.

Untuk memilih produk pertimbangkan juga modal yang anda ada. Dapatkan produk mengikut bajet anda. Jangan tamak ye.

Anda boleh dapatkan produk secara borong dengan supplier-supplier tertentu yang mempunyai produk yang anda nak jual nanti. Atau anda boleh saja borong sendiri produk yang anda nak secara online. Boleh rujuk panduan borong yang ditawarkan ini.


2. Modal

Nak mula bisnes mesti ada modal. Tak semestinya modal kecil tak boleh mula bisnes. Dengan modal yang kecil juga anda boleh mulakan bisnes. Tengok pada kemampuan dan modal anda pada masa itu. Jangan kuat berangan sudah. Nak mula bisnes tak semestinya secara offline. Sekarang dah ramai yang buat bisnes secara online dengan modal kecil.


3. Beli barang dari supplier

Dah masuk point yang ketiga iaitu barang atau produk yang anda nak jual nanti. Kat mana nak dapatkannya sudah tentulah dari supplier. Kena survey supplier mana yang menawarkan produk yang anda nak jual nanti. Atau anda boleh beli barang secara online dari supplier luar negara. Lagi jimat duit anda sebab anda beli terus dari sana.

Banyak website yang menawarkan perkhidmatan borong online dari luar negara. Dan antara website yang menjadi pilihan peniaga online kini ialah website taobao. Apa kata anda muat turun ebook panduan borong di website taobao sekarang untuk lebih kefahaman. Muat Turun Segera


4. Akaun bank

Ini wajib tau. Paling tidak pun anda ada dua jenis akaun bank. Yang paling femes maybank dan cimb. Anda juga perlu mendaftar untuk perbankan internet. Tujuannya untuk memudahkan transaksi jual beli dilakukan.


5. Kedai anda

Dalam point ini saya merujuk kepada kedai online. Kedai online ini adalah medium perniagaan anda. Anda boleh gunakan facebook dan juga instagram untuk bina kedai online. Guna platform yang memang dah biasa anda guna. Kalau anda dah familiar dengan facebook dan instagram, guna ajelah dua platform tersebut terlebih dahulu. Anda boleh rujuk panduan ini untuk bina kedai online di fanpage.


Demikian saja entri kali ini. Ringkas dari saya dan mudah untuk difahami. Sebenarnya untuk mula bisnes sendiri tidak memerlukan modal yang besar. Inya bergantung pada minat dan kesungguhan anda.

Ukur baju di badan sendiri dan usah berangan untuk bina bisnes besar-besaran sekelip mata.

"Mula dengan apa yang ada di tangan anda terlebih dahulu"


Buat Duit UBER Dari Rumah

Buat Duit UBER Dari Rumah - Dah lama saya tak bercerita tentang topik buat duit dari rumah atau apa-apa topik yang menjurus kepada cara nak tambah pendapatan dari rumah.

Kali pertama saya dengar perkataan uber ingatkan tu adalah perfume uberman ke apa. Rupanya bukan, ianya adalah perkhidmatan kereta sewa yang tengah hot sekarang ni.

Hari tu ada terdengar geng-geng pak cik driver teksi duk sebut tentang uber. Rupanya ada lagi perkhidmatan kereta sewa. Kalau sebelum ni anda pernah dengar tentang Grabcar tapi kali ini anda patut cuba uber.


Buat Duit UBER Dari Rumah

Saya bukannya nak ajar anda tentang cara-cara nak jadi pemandu uber padahal dengan menjadi pemandu uber anda dah boleh dapatkan sumber pendapatan.

bagaimana buat duit dengan uber

Tapi saya nak cerita pada anda bagaimana anda boleh buat duit uber dari rumah tanpa perlu bawa kereta. Ianya bukan mustahil tapi ini dinamakan teknik manipulasi.

Jadi ada baiknya anda baca sampai habis post saya ni. Manalah tau kot-kot lepasni tergerak hati nak buat duit dari rumah dengan uber. Yang nak jadi pemandu uber memang saya galakkan anda guna teknik ini.

Uber merupakan aplikasi smartphone yang boleh anda install. Gunanya apabila anda nak dapatkan perkhidmatan kereta sewa anda cuma klik je aplikasi uber.

Kemudian tunggu je pemandu uber datang ambil anda. Jangan terkejut kalau masa tu anda dapat naik kereta mewah sekalipun sebab itulah salah satu kelebihan uber.

Banyak lagi kelebihan uber antaranya anda boleh dapatkan kereta sewa dengan mudah dan pantas, keselesaan anda diutamakan dan paling penting keselamatan anda terjamin.

Cara Buat Duit UBER

Nampak macam pelik tapi ianya bukan perkara mustahil. Ada dua cara nak jana pendapatan dengan uber.

  • Pertama - Anda daftar sebagai pemandu uber
  • Kedua - Anda manipulasi teknik RAHSIA Uber

Yang saya nak share adalah teknik kedua sebab trend sekarang ni manusia lebih suka buat kerja dari rumah.

Menurut bekas pemandu uber, beliau pernah memperoleh pendapatan RM8000 sebulan. Tapi beliau masih tak puas hati dan selepas guna teknik Rahsia UBER pendapatannya mencecah RM80K sebulan.

Banyak betul bezanya. Patutlah beliau dah tak jadi pemandu uber. Cukup sahaja duduk rumah dan buat duit  uber dengan teknik rahsia.

Beliau ada ceritakan pengalaman beliau dalam ebook Rahsia UBER ☞ Rahsia Income Dari UBER

Teknik yang beliau gunakan ada dalam ebook tersebut. Jadi kalau anda nak cari duit lebih atau dah jadi pemandu uber dan nak dapatkan extra income, saya rasa anda kena tiru cara beliau. Baca ☞ Teknik Rahsia UBER

Follow je langkah-langkah yang beliau ajarkan dalam tu. Beliau sendiri yang sampaikan kepada anda untuk lebih kefahaman.

Adakah post ini membantu anda? Boleh tinggalkan pandangan di ruangan komen.


Bayaran Pertama Komisen Lazada

Bayaran Pertama Komisen Lazada - Buat pertama kalinya saya terima komisen dari Lazada. Laman web yang tak asing lagi dengan istilah shopping online. Malah saya sendiri pernah beli barang di lazada.

Pagi semalam saya terima email bahawa komisen telah dikreditkan ke akaun bank. Tak terfikir pun itu bayaran komisen dari lazada. Bolehlah belanja anak bini makan ayam goreng selalu.

Bukan main lama baru dorang kreditkan komisen ni sedangkan invoice dah lama dah keluar. Mungkin ini yang pertama kali kot. Yang penting pasni dorang cepat-cepat kreditkan komisen tu.

Bayaran Pertama Komisen Lazada

Berapa sangat komisen tu?

Alahhh..bukan banyak mana pun wat penat je promosi....

...


...


...


Tak kisahlah, orang nak kata apa yang penting ini cara termudah jana pendapatan online. Nak daftar affiliate Lazada? Boleh daftar kat laman web ini.

Saya tak aktif sangat promote produk kat lazada walaupun dah lama dah daftar. Login pun jarang-jarang dan tak sangka plak ada komisen yang terhasil. Leh tengok invoice yang pihak lazada keluarkan.

contoh invoice komisen lazada

Kalau tengok tarikh invoice, ia dikeluarkan pada bulan februari lagi. Ni dah bulan april baru komisen di bayar. Tak pe, yang penting dorang bayar. Jangan tak bayar langsung sudah.

Mungkin pasni saya kena contact dorang kat bahagian support kalau komisen lambat dibayar. Dan benda ni akan jadi perkara wajib dah lepas ni kalau dorang lambat bayar lagi.

Mula-mula join affiliate lazada ni saya agak pening. Interfacenya dah cukup buatkan affiliater pening nak-nak kalau masih newbie.

Artikel Berkait :

Nak cari link untuk tiap-tiap satu produk memang boleh makan masa sket. Maksud saya nak dapatkan DIRECT link untuk satu-satu produk tu lambatlah sket.

Harap-harap, pihak lazada boleh buat penambahbaikan lagi terhadap sistem affiliate mereka ni sebab kalau interface yang mesra pengguna confirm affiliater suka promosi produk-produk kat lazada ni.

terima bayaran komisen lazada

Tak gitu?

Ok, komisen affiliate dah selamat saya terima dengan gayanya. Dah wat belanja anak bini makan ayam goreng Uncle Jack.

ps : Entah kenapa semenjak dua menjak ni saya makin suka dengan ayam goreng Uncle Jack tu.


Kerja Untuk Student Dan Fresh Graduate

Soalan : Saya seorang student dan fresh graduate, ada ke kerja-kerja yang saya boleh buat dari rumah? Dan macam mana bentuk kerja yang saya boleh buat dan bagaimana pula bayarannya.

Bismillah, 3 soalan dalam satu soalan di atas. Soalan di atas mungkin bermain-main di fikiran pelajar lepasan ipt mahupun ipts. Mereka ni fresh graduate tapi tercari-cari kerja sambilan yang mereka boleh buat secara part time.

Entri ini tidak khusus kepada fresh graduate sahaja dan sebaliknya jika anda seorang pelajar yang masih belajar yang ingin tambahkan duit poket saya kira anda wajib baca perkongsian ini.

Kerja Untuk Student Dan Fresh Graduate

kerja untuk student fresh graduate

Bila saya belek semula entri-entri lama, ebook-ebook dalam laptop saya dan tips rakan-rakan blogger dah tentu perkara yang sama yang dikongsikan adalah cara kerja dari rumah. Persoalannya apakah betul-betul wujud kerja sebegini.

Adakah ianya program SCAM ?

Ohh tidak sama sekali dan saya juga akui anda juga perlu berhati-hati dengan banyak program scammer di luar sana tu.

Ada dua buah laman web khas yang selalu saya jadikan rujukan jika mahu bekerja dari rumah. Laman web yang saya maksudkan ialah :
Ada persamaan bagi kedua-dua laman web ini iaitu diasaskan oleh syarikat yang sama dan mengeluarkan PANDUAN serta direktori untuk anda bekerja dari rumah.

Kalau anda seorang pelajar anda boleh buat kerja ini di kolej ataupun di asrama bertemankan laptop dan internet. Asalkan ia tidak menganggu anda sebagai seorang pelajar.

Kerja yang boleh anda buat antaranya menaip data entry, mengedit artikel, menjadi jurubahasa atau translator dan lain-lain lagi mengikut kebolehan anda.

Ya, "Kebolehan"

..

..

..

Anda lebih mengenali diri anda, anda lebih tahu kebolehan anda dari segi yang macam mana. Jadi buat kerja mengikut kebolehan anda.

Masa saya di universiti dulu saya dah mula cari pendapatan sampingan. Nak tambah duit poket maka saya banyakkan belajar dari pelbagai sumber. Blog adalah salah satu platform yang saya gunakan.

Hasilnya...

Ternyata ianya membuahkan hasil...dapat merasa income dari blog sehingga sekarang. Mudah-mudahan ianya terus kekal melimpah ruah. :-)

Anda nak belajar bekerja dari rumah? Boleh rujuk panduan di laman web jobdirumah.

..

..

Selain laman web job di rumah dan kerja translator, ada beberapa lagi laman web lain yang anda boleh manfaatkan untuk cari duit sampingan hanya berbekalkan talian internet dan ilmu.

Buat Duit Bookcafe, Lazada & Involve Asia

Mari kita lihat sama-sama beberapa laman web berikut :

1. Buat duit dengan Bookcafe

Pernah dengar Bookcafe? Laman web yang menjual pelbagai jenis buku secara online dan anda boleh mendaftar sebagai ejen Affiliate.

cara daftar affiliate bookcafe

Anda boleh mendaftar di pautan ini dan klik "Signup Now"

Masukkan maklumat anda serta maklumat untuk pembayaran komisen nanti.

Ambil "Standard Linking Code" anda dan promosikannya. Pada link ini akan tertera id anda.

Contoh:

https://bconline.com.my/friends/idevaffiliate.php?id=694

Ini link affiliate saya dan angka "694" adalah id saya.

Angka id ini akan berbeza-beza bagi setiap ejen.

2. Lazada

cara daftar affiliate lazada

Pernah dengar Lazada?

Laman web yang tak asing lagi. Ada pelbagai produk yang dijual di sini dari pelbagai jenis kategori. Anda boleh mendaftar sebagai ejen affiliate dan promosikan pelbagai jenis produk.

Untuk menjadi ejen affiliate Lazada, anda perlu mendaftar dengan pihak HasOffers.com.

Link pendaftaran : Affiliate lazada

3. Involve Asia

cara daftar affiliate involve asia

Saya pun baru tahu tentang kewujudan laman web ini walaupun telah dibangunkan sejak 2014 lagi. Ada banyak keistimewaan dan kelebihan jika anda mendaftar di laman web Involve Asia.

Antaranya, anda boleh mempromosikan produk di Lazada, Zalora dan juga Trivago. Komisen yang dibayar adalah dalam matawang RM.

Link pendaftaran Involve Asia : Signup disini

..

..

..


Ok,

5 laman web di atas adalah cara untuk tambah pendapatan secara online sebagai seorang pelajar.

Anda ada masalah untuk pendaftaran? Boleh ajukan di ruangan komen.