Showing posts with label Cara Beli Barang Dari China Online. Show all posts
Showing posts with label Cara Beli Barang Dari China Online. Show all posts

Panduan Import Barang Dari China Secara Online

Ramai yang tercari-cari Panduan import barang dari china ini sebab mereka memerlukan seseorang untuk mempelajari bagaimana cara beli borong barang dari China secara online. Walaupun mereka serius tapi mereka tak berani. Beli barang dari china tak semestinya anda mesti pergi ke china. Ianya boleh dibuat secara online melalui beberapa buah website beli barang dari china misalnya :

1.Alibaba.com
2.AliExpress.com
3.TaoBao.com

Tapi walaupun anda boleh beli secara online di website tersebut ianya bukannya mudah seperti yang anda fikirkan.

Atas kertas, nak memborong barang-barang fizikal dari China kadangkala nampak mudah.Tapi hakikatnya ada yang pernah ditipu dan telah melakukan pelbagai kesilapan di dalam menjalankan bisnes borong ini .Ia mengakibatkan kerugian beberapa ribu ringgit dan terpaksa menghadapi pelbagai masalah. Antaranya :

(1) Ditipu oleh pembekal. Sudah order dan bayar tapi... barang tak sampai-

(2) Stok sampai, tapi tak boleh pakai langsung.

(3) Tersalah pilih stok, yang menyebabkan barang susah untuk dijual.

(4) Paling memalukan bila kena "sound" di kaunter PosLaju sebab tak pandai bungkus barang.

Masalah-masalah ini ada yang menyebabkan saya rugi begitu banyak wang, masa dan tenaga. Masalah ini juga pernah dialami sendiri oleh kawan saya sepanjang beliau terlibat memborong dari china. Boleh baca kisah beliau di saluran berikut : Pengalaman borong barang china

"Bagaimana anda boleh memborong barang dari China dengan hanya duduk di depan komputer anda, serta bagaimana menjana untung besar dengan bisnes borong ini"

Pada pengamatan saya, secara keseluruhannya laman web yang digunakan untuk membeli barang dari china secara online adalah dalam bahasa cina. Tapi adakah kita faham bahasa cina apatah lagi bila melibatkan urusan jual beli macam ni yang sememangnya meibatkan duit.

Tapi anda tak perlu risau sebenarya. Saya ada buat tinjauan dan perbandingan yang telah terbukti berkesan. Dalam banyak-banyak laman web tersebut ada satu laman web yang anda boleh gunakan tanpa ragu-ragu, mudah dan bagi saya sangat friendly untuk anda menjalankan urusan beli barang china secara online.

Walaupun website ini juga dalam bahasa cina tapi anda boleh jalankan urusan beli barang china secara online dalam bahasa inggeris. Website ini dinamakan website taobao dan sangat familiar dalam kalangan pemborong dari malaysia untuk beli barang dari china secara online.

Website yang menjadi lubuk bagi pemborong-pemborong dari Malaysia memborong barang dari china secara online.

website beli barang china secara online

Panduan Import Barang Dari China Secara Online

Sekarang anda dah mengenali website taobao yang menjadi tumpuan pemborong dari Malaysia. Adakah anda ingin terlibat sama untuk meborong. Jika ya, sila jangan terburu-buru. Teruskan membaca perkongsian saya ini. Ini nasihat saya jika anda nak memborong di taobao :

1. Jika anda terus ke halaman web tersebut dan terus membuat pembelian borong, ada kemungkinan, barang yang anda beli itu tidak akan sampai ke tangan anda dengan selamat.

2. Jika sampai pun, anda mungkin terpaksa membayar kos yang tinggi. Sama ada kos penghantaran atau pun kos percukaian.

3. Terus-terang saya katakan kepada anda, bukan semua barang yang ditawarkan di website tersebut, sesuai untuk anda beli dan borong. Hanya sesetengah barang sahaja yang sesuai dan ada banyak barang yang perlu anda elakkan dari membelinya di website tersebut.

Jadi jangan terlalu terburu-buru.


Mengapa TaoBao.com?

Mungkin ini soalah pertama yang akan muncul di fikiran anda apabila saya menyebutkan tentang halaman web TaoBao.com. Mengapa membeli di TaoBao.com? Mengapa tidak Alibaba.com? ataupun AliExpress.com?

Baiklah, biar saya terangkan kepada anda mengapa saya memilih TaoBao.com sebagai lubuk untuk tempat saya memborong barang dari China.

Untuk pengetahuian anda, TaoBao.com sebenarnya, adalah merupakan website milik syarikat Alibaba. Jadi.. Mengapa pula Alibaba mewujudkan TaoBao.com sedangkan mereka sudah ada Alibaba.com?

Sebenarnya, Taobao.com diwujudkan untuk segmen pasaran yang berbeza...

Di Alibaba.com, ianya adalah lebih khusus kepada pemborong-pemborong yang BESAR dimana, produk-produk disitu dijual dengan harga yang sangat rendah. Tetapi untuk membeli di Alibaba, secara purata, minimum kuantiti yang perlu dipesan adalah antara 500 unit hingga 1,000 ke 10,000 unit.

Manakala AliExpress.com pula, adalah untuk segmen pengguna (consumer) dimana, di AliExpress.com, anda boleh membeli produk pada kuantiti yang sedikit, tetapi dengan harga yang agak mahal. Ianya sebenarnya sebuah website yang disasarkan kepada pengguna-pengguna di U.S yang mahu membeli barang dari China secara terus.

TaoBao.com pula, adalah di tengah-tengah... ianya adalah khas untuk pemborong-pemborong kecil yang mahu memborong secara kecil-kecilan.

Di TaoBao.com, anda boleh memborong barang dari 5 unit hinggalah kepada beberapa puluh unit. Harganya pula adalah tidak terlalu mahal seperti AliExpress dan juga tidak terlalu murah seperti Alibaba.com . Jadi ianya "just nice!". Sangat sesuai untuk pemborong-prmborong kecil mendapatkan bekalan bagi memulakan perniagaan mereka secara kecil-kecilan.


Usah Lakukan Kesilapan Yang Sama.


Saya tidak mahu anda melakukan kesilapan yang sama seperti mana yang pernah saya lakukan.

Beza antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal ialah, orang berjaya, bertindak dengan ilmu.. manakala, orang yang gagal, bertindak secara terburu-buru tanpa ilmu..

Untuk memudahkan anda belajar dan menimba ilmu, pengalaman membeli barang china telah dibukukan menjadi sebuah ebook yang  diberi nama.

panduan import barang china secara online


Sebenarnya, laman web panduan beli barang china melaluit taobao.com banyak membantu peniaga borong barang murah secara online dari china. Biasanya mereka yang beli barang dari china terdiri daripada mereka yang nak dapatkan produk yang jauh lebih murah dan untuk dijual. Daripada terlibat dengan supplier yang cekik darah lebih baik anda beli terus dari china.

Panduan memborong di taobao.com ini sebenarnya banyak membantu peniaga memborong barang murah dari china. Sila muat turun versi preview kat sini ye. Ok, kalau anda betul-betul mahu belajar lebih lanjut lagi tentang panduan borong china, saya sangat rekemen anda bookmark laman web ini sebagai rujukan utama.



Sebelum terlupa, jom kita sama-sama saksikan pengalaman-pengalaman mereka yang telah berjaya menggunakan website taobao untuk borong barang dari china secara online. Mana tahu selepas ini giliran anda pula. Lihat pengalaman mereka disini

Sekian, terima kasih.


Cara Borong Barang Dari China Secara Online

Cara Borong Barang Dari China. Ada yang dah tahu tapi ada yang masih belum tahu malah ada juga yang pernah ditipu kalau tak tahu cara yang betul untuk borong barang dari china secara online. Bahaya juga nampaknya kalau tak ada ilmu yang betul untuk borong barang dari china ni terutamanya bagi yang menggunakan platform Taobao.com. Banyak rahsia taobao yang kita tak tahu. Tapi kalau kena caranya, platform taobao.com boleh memberi untung yang besar bagi yang berminat untuk berniaga secara online.

Borong Barang China Secara Online Taobao.com


rahsia taobao cara borong barang china online

Mungkin ini soalan pertama yang akan muncul di fikiran anda apabila saya menyebutkan tentang halaman web TaoBao.com. Mengapa membeli di TaoBao.com? Mengapa tidak Alibaba.com? ataupun AliExpress.com?

Taobao.com sebenarnya lubuk yang sesuai untuk borong barang dari china secara online. TaoBao.com pula, diwujudkan khas untuk pemborong-pemborong kecil yang mahu memborong secara kecil-kecilan. Di TaoBao.com, anda boleh memborong barang dari 5 unit hinggalah kepada beberapa puluh unit. Harganya pula adalah tidak terlalu mahal seperti AliExpress dan juga tidak terlalu murah seperti Alibaba.com. Jadi ianya "just nice!". Sangat sesuai untuk pemborong-pemborong kecil mendapatkan bekalan bagi memulakan perniagaan mereka secara kecil-kecilan.

Jangan Terburu-buru Memborong Di Taobao.com

Kemungkinan besar :

1. Jika anda terus ke halaman web tersebut dan terus membuat pembelian borong, ada kemungkinan, barang yang anda beli itu tidak akan sampai ke tangan anda dengan selamat.

2. Jika sampai pun, anda mungkin terpaksa membayar kos yang tinggi. Sama ada kos penghantaran atau pun kos percukaian.

3. Terus-terang saya katakan kepada anda, bukan semua barang yang ditawarkan di website tersebut, sesuai untuk anda beli dan borong. Hanya sesetengah barang sahaja yang sesuai dan ada banyak barang yang perlu anda elakkan dari membelinya di website tersebut.

Nampaknya..bukan boleh beli sembarangan melainkan anda baca dengan lebih details di website Rahsia Taobao supaya keuntungan sentiasa berpihak kepada anda untuk membeli barang borong dari china secara online.

Tips Mencari Produk Yang Laku Di Taobao.com

Baiklah, biar saya terangkan sebenarnya ada 5 ciri yang perlu anda ambil berat semasa memilih barang di Taobao. Jika barang tersebut memenuhi kelima-lima ciri ini, saya yakin, anda akan mampu menjana keuntungan yang besar dalam perniagaan anda.

Selepas anda sudah tahu ciri-ciri di atas,barang yang dipesan akan dapat sampai ke tangan anda dengan selamat... dan dengan pantas, ianya juga akan menjadi rebutan kepada pelanggan-pelanggan anda.

Pastikan anda tidak beli dan borong apa-apa produk di TaoBao.com selagi anda belum mengetahui 5 ciri ini di website Taobao.com.


Memandangkan sekarang urus niaga online ni semakin rancak dijalankan. Tak salah kalau kita beringat. Sepanjang saya membeli secara online ni saya memang berhati-hati sebab takut di tipu. Setakat ini masih lagi selamat. Walaupun anda pernah shopping di ebay, lelong atau macam-macam lagi tetapi di Taobao.com ni anda perlu berhati-hati sedikit. Kalau dah biasa ke negara China dan memborong di sana tu lainlah.

Melalui webiste Taobao.com ini sebenarnya dapat membuka peluang untuk anda berniaga. Khususnya untuk sesiapa sahaja yang nak tambah pendapatan, nak tambah duit belanja untuk pelajar IPT atau sesiapa sahaja yang nak cari duit untuk kahwin. Jadi anda boleh cari barang dari china secara online dan borong untuk jadikan lubuk duit serta bijak menggunakan website Taobao.com.

Untuk membantu anda belajar dengan lebih jelas cara-cara beli barang china secara online, cuba baca panduan borong barang dari china beserta video-video penerangan ini supaya anda faham cara terbaik untuk mendapatkan barang dari china dengan murah, mudah dan selamat : Baca disini sekarang.

Rahsia Beli Barang China Di Taobao Yang Anda Perlu Tahu

Rahsia 1 : Teknik Mencari Produk Pasti Laku

Ada 5 ciri yang perlu anda perhatikan apabila memilih barang yang mahu anda borong di TaoBao. Jika barang tersebut memenuhi kelima-lima ciri ini, saya yakin, anda akan mampu menjana keuntungan yang besar dalam perniagaan anda.

Barang yang dipesan akan dapat sampai ke tangan anda dengan selamat... dan dengan pantas, ianya juga akan menjadi rebutan kepada pelanggan-pelanggan anda.

Pastikan anda tidak beli dan borong apa-apa produk di TaoBao.com selagi anda belum mengetahui 5 ciri ini!

Ok, jika anda ingin mendapatkan Ebook Rahsia Taobao Versi Preview secara percuma, anda bolehlah muat turun sekarang melalui pautan ini.

Rahsia 2 : Produk Yang Perlu Dielakkan!

Ada 4 ciri produk yang perlu anda elakkan apabila ingin memborong barang di TaoBao.com . Jika anda membeli produk-produk ini, ada kemungkinan besar, anda akan menghadapi pelbagai masalah di kemudian hari dan terpaksa menanggung kerugian yang besar.

Jadi, seboleh-bolehnya, elakkan membeli barang yang mempunyai 4 ciri ini.

Rahsia 3 : Langkah Demi Langkah Membuat Pembelian Di TaoBao.com

Ini adalah rahsia yang paling-paling-paling penting. Jika anda menyangka anda boleh terus pergi ke website TaoBao dan membeli barang disana seperti anda biasa membeli di website-website e-commerce yang lain!

Anda sedang melakukan KESILAPAN YANG SANGAT BESAR!

Berita baiknya, saya tunjukkan kepada anda secara langkah demi langkah beserta secreenshoot-secreenshoot, bagaimana anda boleh membeli barangan di TaoBao dengan cara yang SELAMAT dan BETUL!.

Rahsia 4 : Cara Menjual Produk Yang Telah Diborong Secara Online!

Setelah anda berjaya memborong barang dari TaoBao dan barang tersebut sudah sampai ke rumah anda dengan selamat..

Ada 5 kaedah untuk anda menjual barang-barang tersebut. Saya tunjukkan anda 5 tempat dimana anda boleh jual brang-barang anda.. semuanya adalah secara online sahaja!

Anda hanya perlu lakukannya dari depan komputer anda sahaja!

Rahsia 5 : Proses Jualan & Teknik Meng"Ayat"

Bagi anda yang sudah biasa menjual produk fizikal secara online, rahsia ini mungkin kurang penting bagi anda. Tetapi bagi anda yang belum mempunyai pengalaman menjual produk secara online, ataupun sering gagal menjual produk secara online. Ada banyak tips serta ilmu yang boleh anda pelajari pada bahagian ini.

Malah, saya juga turut berikan anda contoh ayat / skrip untuk anda menjual produk anda kepada orang ramai secara online.

Dapatkan 5 RAHSIA Ini Dalam Ebook Rahsia Taobao Beserta Video Tutorial


cara borong barang china online

Dalam panduan Rahsia Taobao ini, video tutorial juga turut disediakan. Banyak yang bakal anda pelajari dalam video tersebut antaranya cara mendaftar di web Taobao, membuat bayaran, membuat pesanan dan banyak lagi. Dapatkannya sekarang sebelum DITUTUP. Klik --> Rahsia Taobao (Update Video Tutorial)

Artikel berkait : Bagaimana cara borong barang china dengan selamat