Header Ads Widget

Cara Bisnes Dropship USD di Shopify

Cara Bisnes Dropship USD di Shopify. Untuk makluman anda, baru-baru ini ada satu panduan yang baru sahaja dilancarkan berkenaan dropship. Yang paling best adalah income bisnes dropship ni adalah dalam USD.

Panduan ini dalam bentuk video yang akan mengajar korang jual barang ke market luar. Jual barang kat mat salleh menggunakan Shopify.

Korang pernah dengar tentang shopify?

Shopify adalah sistem ecommerce. Korang boleh letak dan jual barang kat situ. Pasaran korang adalah kepada market antarabangsa.

Bunyi macam best je kan dapat income USD.

Ok sekejap ya jangan terburu-buru. Saya nak korang baca sampai habis dulu ye kalau korang betul-betul mahu belajar.


Cara Bisnes Dropship USD di Shopify

Sebelum anda bermula, saya nak korang cari ilmu dahulu berkenaan shopify. Jangan buat tanpa ilmu. Korang perlu tahu bahawa shopify juga lebih kurang sama dengan ecommerce yang lain.

Jika korang bersedia menggunakan shopify bermakna korang juga perlu bersedia untuk membayar kos USD29 setiap bulan. Banyak jugak kan?

Jadi alang-alang bayar bulanan USD29 sebulan, mulakan bisnes dropship di shopify dengan bijak. Inilah masanya korang jual barang di shopify sehabis baik.

Dengan shopify, korang boleh mulakan bisnes dropship tanpa perlu simpan stok, reply wasap, bungkus dan hantar barang. Biar shopify yang bekerja untuk korang. Ini contoh sales yang bakal terhasil jika anda follow langkah yang ditunjukkan.


rahsia shopify


rahsia shopify


Jana USD 3 4 Angka Sehari Dengan Shopify

Bisnes dropship sesuai bagi korang yang tak mahu simpan stok, tak perlu modal besar dan tak perlu bungkus serta pos barang. Model bisnes dropship sangat sesuai jika korang ada ciri-ciri yang saya sebutkan tadi.

Korang tak perlu modal besar. Biar supplier yang simpan barang dan pos. Tugas anda bawa sahaja pelanggan. Biar shopify yang akan menjadi platform untuk anda cari pelanggan.

Berikut ada dua jenis dropship. Cuba lihat dropship yang manakah anda akan pilih?


dropship

Ada beza tak pada dua jenis dropship di atas?

Bezanya adalah pada nilai matawang RM dan USD. Jadi anda nak pilih yang mana. Mestilah ramai memilih dropship steroid kan kerana income dalam usd. Itulah yang diajar dalam video ini.

Buat Dropship USD dengan Shopify

Baiklah, biar saya terangkan macam mana korang boleh ambil peluang untuk buat bisnes dropship usd. Macam ni ye, anda akan jual barang ke pasaran USA. 

Barang-barang yang korang akan jual nanti adalah barangan dari China. Jadi pembekal korang adalah pembekal dari china. Tugas anda jual sahaja secara dropship di shopify.

Shopify akan menjadi kedai korang. Jadi korang kena setup website ecommerce shopify ini. Bila dah siap kedai korang di shopify. Korang kena tarik pelawat dan pelanggan.

Korang boleh gunakan facebook ads seperti yang diajar dalam panduan ini. Lihat hasilnya yang dah berjaya jana income RM500 ribu setahun.

shopify dropship model

Begitulah konsep asas bisnes dropshipping yang dilakukan. Korang faham kan?

Jual barang dari China secara Dropship kepada Mat Saleh menggunakan website Shopify dan tarik pelawat guna FB Ads.

Korang minat nak belajar? Boleh ke pautan berikut : Dropship USD Shopify


Post a Comment

0 Comments