Cara Borong Barang China Online

Cara Borong Barang China Online. Ada yang dah tahu tapi ada yang masih belum tahu malah ada juga yang pernah ditipu kalau tak tahu cara yang betul untuk borong barang dari china secara online. Bahaya juga nampaknya kalau tak ada ilmu yang betul untuk borong barang dari china ni terutamanya bagi yang tak tahu cara yang betul.

cara borong barang china online
Cara borong barang china online

Beli barang dari China bukannya susat sangat pun. Sebab anda boleh beli secara online. Kalau dulu memang agak sukar sebab anda takde banyak pilihan. Kemungkinan anda kena pergi ke China atau gunakan khidmat ejen. Dah tentulah memerlukan kos yang besar.


Kini anda boleh borong barang dari China secara online je. Anda boleh dapatkan bekalan barangan untuk dijual tanpa perlu ke negara China. Kalau anda nak tahu jika nak ke China anda kena ade bajet lebih misalnya untuk bayaran tiket, penginapan, makan-minum, kos pengangkutan di sana, dokumen perjalanan, faktor bahasa dan lain-lain lagi.


Apa susahnya,guna je cara mudah borong dari china. Hanya gunakan laptop dan juga internet anda boleh import barang dari china secara online. Bagi yang tak berani nak ke china atau takde modal yang besar untuk ke china saya memang rekemen anda guna sahaja kaedah borong online. Bagi yang baru nak berjinak dengan bisnes borong china memang sesuai guna kaedah ini.

Cara Borong Barang China Online

Borong barang dari china tak semestinya memerlukan modal yang besar. Modal borong barang china bergantung kepada kuantiti barang yang anda perlukan atau skala bisnes anda. Bagi newbie yang baru nak berjinak dengan memborong barang dari china yang takut kena tipu, takut barang tak sampai, takut barang rosak dan lain-lain lagi anda boleh rujuk kaedah ini.


Kos memborong barang china jadi lebih jimat jika anda borong secara online. Anda boleh order barang walaupun 1 unit barang hanya secara online. Barang-barang yang anda beli tu anda boleh jual. Memang untung buat bisnes borong barang dari china. Apa yang anda perlu tahu adalah cara borong barang dari china online.


Borong barang china secara online yang saya maksudkan adalah memborong di website Taobao. Ada banyak lagi website lain untuk pemborong tapi website taobao adalah paling sesuai bagi anda yang baru nak bermula. Di Taobao anda boleh beli barang walaupun seunit tanpa syarat dan harganya yang murah menjadi tarikan pemborong.

cara-borong-barang-china-online
Cara borong barang china online

Borong barang china secara online di website Taobao adalah sangat sesuai bagi anda jika nak mulakan bisnes tapi takde produk nak di jual. Jadi anda dah ada lubuk supplier dari china untuk borong barang.


Tapi bagi yang kali pertama melayari website Taobao, anda akan rasa pelik sebab ianya dalam bahasa china dan anda mula tertanya-tanya macam mana nak berurusniaga. Jangan panik ye sebab saya ada jawapannya. Ini yang selalu saya ceritakan dan ulang tiap kali bercerita tentang website taobao. Untuk pengetahuan anda, anda boleh translate website taobao supaya anda faham.


Apa yang paling penting anda kena tahu adalah :

1) Cara mencari produk yang confirm laku keras di Taobao

2) Produk yang anda perlu elakkan

3) Langkah membuat pembelian

4) Cara elakkan barang kena tahan Kastam dan barang tak sampai

5) Cara nak jual produk yang diborong


5 perkara di atas adalah sangat penting terutama sekali bagi anda yang pertama kali nak borong barang dari china. Saya juga pernah membeli barang dari china. Mula-mula memanglah ragu-ragu tapi bila dah buat kajian dari pembacaan rupanya senang je dan ada cara yang lebih selamat.


Jika anda nak dapatkan barangan dari china di website Lazada pun boleh tapi jika anda nak borong barang untuk dijual saya lebih galakkan anda gunakan sahaja website taobao. Lagi mudah murah dan selamat. Tak payah nak peningkan kepala.


Cuma yang penting anda kena belajar dari Panduan Taobao. Kenapa? Sebab saya tak nak anda buat silap seperti kesilapan sahabat saya yang pernah rugi sebab buat silap ketika borong barang dari china. Tapi dengan adanya Panduan Taobao ianya dah berjaya membantu ramai orang.


cara-borong-barang-china-online
Cara borong barang china online

cara-borong-barang-china-online
Cara borong barang china online

cara-borong-barang-china-online
Cara borong barang china online


Taobao sebenarnya lubuk yang sesuai untuk borong barang dari china secara online. Diwujudkan khas untuk pemborong-pemborong kecil yang mahu memborong secara kecil-kecilan. Di taobao anda boleh memborong barang dari 5 unit hinggalah kepada beberapa puluh unit.

Harganya pula adalah tidak terlalu mahal seperti AliExpress dan juga tidak terlalu murah seperti Alibaba.com. Sangat sesuai untuk pemborong-pemborong kecil mendapatkan bekalan bagi memulakan perniagaan mereka secara kecil-kecilan.


Cara Mudah Borong China Online

Memandangkan sekarang urus niaga online ni semakin rancak dijalankan. Tak salah kalau kita berhati-hati. Sepanjang saya membeli secara online ni saya memang berhati-hati sebab takut di tipu. 


Untuk membantu anda belajar dengan lebih jelas cara-cara beli barang china secara online, cuba baca Panduan Taobao : Baca disini sekarang.


Sebenarnya panduan ini dah lama di pasaran. Ianya adalah bahan bacaan dalam bentuk ebook dan juga disertakan tutorial dalam bentuk video.


Anda boleh baca panduan ini dan yang paling best boleh belajar melalui video tutorial yang diajarkan oleh penulis.


Saya yakin anda pasti teruja bila baca Panduan Taobao ini. Jika anda ada sebarang pertanyaan atau masalah anda boleh tanyakan terus Nigel Ong penulis panduan ini yang memang mahir dengan ilmu borong barang dari china. Saya jamin anda akan berpuas hati


Untuk mendapatkan Panduan Taobao anda bolehlah ke pautan berikut : Klik untuk ke Panduan Taobao


Selamat memborong barang dari china secara online. :-)







Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

4 comments

comments
February 10, 2015 9:03 PM delete

bestnya boleh buat bisnes nih. ambil brg dr china, jual kat msia. pergh... ulang2 cam tuh je samapai bile2.

Reply
avatar
February 10, 2015 11:47 PM delete

Betul tu Tuan..Memang best..tapi kena bijak pilih produk takut juga kena tipu :-)

Reply
avatar
February 12, 2015 2:55 AM delete

kalau bijak kita tak akan tertipu punya..

Reply
avatar
February 13, 2015 12:45 AM delete

Betul tu, kena bijak dalam urus niaga ni :-)

Reply
avatar

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.