Bagaimana Cara Confirm Lulus Loan Rumah

Bagaimana Cara Confirm Lulus Loan Rumah - Dalam banyak kes, penghalang kepada pemilikan rumah adalah gagal untuk mendapatkan loan. Dan kalau tak kena ilmu dia, boleh hilang beribu-ribu ringgit yang kita dah laburkan untuk booking rumah tadi. Yang paling menyedihkan, loan rumah sebenarnya boleh lepas tapi direject sebab tak buat dokumentasi yang betul.

" Nak tahu strategi untuk lulus loan rumah dalam masa 2 minggu atau kurang? "

cara mudah lulus loan rumah

Memang tak dinafikan duit yang kita dah bayar untuk booking rumah boleh burn macam tu sahaja. Cara yang paling selamat adalah buat persediaan lebih awal sebelum memohon loan rumah. Kena cari ilmu terlebih dahulu kalau tak nak duit burn begitu sahaja. Sape tak sayang duit kan? Burn beribu-ribu ringgit macam tu je.

Lulus loan rumah dengan mudah menjadi idaman setiap orang. Sape tak nak memiliki rumah sendiri terutama sekali bagi golongan yang berkemampuan membeli rumah. Dah ada kemampuan tapi tiba-tiba loan rumah tak lepas.

Saya ada terbaca tentang Strategi Confirm Lulus Loan Rumah oleh Tim Gila Hartanah. Untuk makluman anda Tim ini jugalah yang menulis tentang Tips Bagi Golongan Yang Takde Duit Untuk Beli Rumah. Alhamdulillah panduan yang disampaikan menjadi rujukan best-seller.

Cara Confirm Lulus Loan Rumah

Ebook "Strategi Confirm Lulus Loan Rumah" oleh Tok Penghulu

Apa rahsia yang anda akan dapat bila dah baca eBook ni?

1. Perkara wajib yang anda patut semak dalam pakej loan rumah.
2. Macam mana nak banding dan bezakan pakej loan yang terbaik buat anda?
3. Macam mana nak buat bank bersahabat baik dengan anda?
4. Cara sediakan dokumen yang tip top, confirm banker anda akan tersenyum.
5. Macam mana nak gunakan simpanan dan pelaburan lain sebagai pemanis tawaran?
6. Apa itu CCRIS dan CTOS, dan macam mana cantikkan laporan-laporan ini?
7. Cara dan formula mudah untuk menyemak kemampuan pinjaman anda, semudah ABC.
8. Apa itu Debt Service Ratio (DSR)? Macam mana nak cantikkan DSR?
9. Senarai skim-skim yang memudahkan anda untuk apply loan rumah. (Boleh jimat beribu-ribu ringgit!)
10. Senarai semak yang lengkap untuk apply loan rumah dekat mana-mana bank di Malaysia.

Ebook Strategi Confirm Lulus Loan Rumah

Ini dia isi kandungan penuh eBook eksklusif Strategi Confirm Lulus Loan Rumah.

BAB 1: Tahu siapa pemberi pinjam dan anda boleh jimat berpuluh ribu ringgit
 
  • Anda patut jadi seperti Ali
  • Langkah pertama yang anda patut buat?
  • 9 asas untuk dapatkan loan rumah yang terbaik
  • 7 kesilapan pelabur baru selalu buat
  • Biar keluar beratus, jangan rugi beribu
  • Macam mana bank buat progress payment
  • Mana satu loan rumah yang anda patut pilih?
  • Checklist Semak-Cepat Loan Rumah.

BAB 2: Macam mana nak buat bank bersahabat baik dengan anda?
  • Profil peribadi peminjam, cinta pandang pertama!
  • Salinan kad pengenalan, tak kenal maka tak cinta
  • Salinan Offer to Purchase atau Sales Form dan Receipt, bukti anda membeli, bukan pinjam untuk berjoli
  • Salinan penyata gaji bagi yang bekerja (6 bulan), bukti anda boleh bayar hutang
  • Salinan penyata bank (untuk transaksi penggajian) bukti duit tu masuk, bukan atas angin sahaja
  • Salinan dokumen pendapatan pasif, pendapatan portfolio, tambahan yang boleh meyakinkan banker anda
  • Salinan penyata bank, bukti simpanan anda bukan imaginasi khayalan
  • Salinan dokumen semua jenis simpanan, tambahan dokumen yang boleh tambah jumlah keseluruhan pinjaman anda
  • Salinan dokumen untuk insurans, bagaimana nak bagitahu bank anda banyak harta!

BAB 3: Dokumentasi Liabiliti
  • Laporan CCRIS, titik tolak segala keputusan banker!
  • “Apa Benda Laporan CCRIS Ni?”
  • “Apa Yang Ada Dalam CCRIS ni?”
  • Berapa lama rekod hutang kita disimpan dalam CCRIS?
  • Apa yang bank paling tak suka dalam laporan CCRIS?
  • Tips Mencantikkan Laporan CCRIS
  • Di mana nak dapatkan laporan CCRIS?
  • Dokumen sokongan lain yang boleh yakinkan bank hutang anda bukan beban yang besar!
  • Salinan penyata cukai dan resit pembayaran, tunjukkan anda pembayar hutang yang kemas.

BAB 4: Ukur baju di badan sendiri, jangan pakai ketat sangat, nanti rabak!
  • Macam mana nak tahu saya layak untuk dapatkan loan rumah?
  • Betul ke kita boleh kira sendiri semua benda ni?
  • Ini formula cara nak kira Debt Service Ratio
  • Cara kira harga rumah yang anda mampu beli
  • Cara power buat bank senang hati pinjamkan duit ke kita

[BONUS] BAB 5: Rahsia besar bank yang anda wajib tahu untuk tinggikan kadar lulus loan 100%
  • Rekod buruk sama standardnya dengan rekod yang kosong
  • Semak dulu siapa developer, tahu supaya tak tertipu
  • Bank tak suka rumah high-rise yang lama. Kenapa?
  • Apa tu bangunan non-HDA dan kenapa bank tak suka?

[BONUS] BAB 6: Gunakan skim bantuan yang anda untuk memudahkan proses apply loan dan beli rumah lebih mudah
  • Skim terbaik untuk pekerja sektor swasta
  • Suami isteri yang baru berkahwin sesuai apply skim ini
  • Skim khas yang bantu pekerja swasta beli rumah cepat-cepat
  • Anda ada tanah kosong untuk bina rumah sendiri?
  • 21 tahun, dah ada satu rumah, tapi nak tambah lagi?
  • Apa kelebihan kakitangan kerajaan untuk buat loan rumah

Bagaimana Cara Confirm Lulus Loan Rumah

Nak beli rumah bukannya senang, ye lah duit yang keluar awal untuk booking rumah ni bukannya sikit. Beribu-ribu ringgit kan?

Dalam banyak kes, penghalang kepada pemilikan rumah adalah gagal untuk mendapatkan loan. Dan kalau tak kena ilmu dia, boleh hilang beribu-ribu ringgit yang kita dah laburkan untuk booking rumah tadi.

Yang paling menyedihkan, loan rumah sebenarnya boleh lepas tapi direject sebab tak buat dokumentasi yang betul. eBook Confirm Lulus Loan rumah ini ditulis khas bagi mereka yang dalam proses membeli rumah atau nak beli rumah dalam masa terdekat. Tak kiralah rumah undercon, subsale atau lelong. Asasnya sama dan akan dibincangkan semua dalam eBook ni.

Nota penting: Jualan ini ebook ini dihadkan untuk 500 unit (tinggal 72 unit sahaja). Cukup kuota, ebook ini akan ditutup jualan serta-merta. Dapatkan melalui pautan berikut : eBook Confirm Lulus Loan Rumah Sekarang.


Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

2 comments

comments
March 04, 2017 6:09 PM delete

Memang sedang panning nak beli rumah tahun ni.

Reply
avatar
March 05, 2017 11:00 PM delete

tahun ni ingat nak rembat juga sebiji rumah. harap ada rezeki

Reply
avatar

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Powered By | OHBlogger Malaysia