Beli Barang Di Lazada Lagi?

Akhirnya sampai juga barang yang saya order dari Lazada. Ni dah masuk kali kedua saya beli barang dari Lazada. Sebelum ni saya pernah beli powerbank dari lazada. Pada awalnya tak ada niat pun nak beli memory card di lazada ni. Kebetulan ada diskaun dari Lazada, apa lagi terus rembat lah kan.

Kalau beli kat luar rasenya tak boleh dapat harga macam ni. Harga mampu milik dan kebetulan memory card sebelum ni dah hampir penuh. Mau tak penuh gambar banyak sangat.

Beli Memory Card Di Lazada

Jadi cari paling mudah untuk simpan semua gambar-gambar tu adalah guna kapasiti memory card yang lebih besar.

beli memory card di lazada

Mulanya nak beli je yang 32GB, tapi bila difikirkan balik rasa besar sangat lah pulak. Lagipun kalau beli yang 16GB pun dah cukup.

Pada mulanya saya dah tempah 1 memory card dengan lazada ni dan keesokan harinya proses penghantaran telah di buat.

Ya,

Memang cepat servis Lazada ni. Lagi satu, rugi kalau tak beli semasa sales besar-besaran. Kalau anda nak survey barang-barang kat lazada ni dengan harga yang murah, boleh survey sekarang sementara sales masih ada.

Lazada Malaysia

Tapi tunggu sampai petang barang tak sampai dan dapat email dari lazada, item tak dapat di hantar sebab ada kesilapan pada alamat yang saya bagi.

..

..

Bila cek balik, ada kesilapan kat alamat yang saya bagi. Rupanya nombor tel yang saya bagi tu ada kesilapan sedikit.

Patutlah dorang tak dapat nak call bila nak hantar barang. Biasanya dorang akan call untuk pengesahan alamat serta jumlah bayaran yang perlu di buat kalau "Cash On Delivery".

Lazada Malaysia 

Malam tu juga, saya buat tempahan kali kedua sebab mati-mati ingat barang yang pertama tu dah di batalkan penghantaran.

..

..

Ok,

Nak dijadikan cerita,

Selang satu hari selepas saya buat tempahan yang kali kedua, pagi-pagi lagi lazada hantar email yang proses penghantaran akan di buat.

Ada dua email yang sama tapi kod item yang akan di hantar adalah berbeza. Saya dah rase semacam pelik.

Petang tu jugak staff lazada call untuk sahkan alamat dan jumlah bayaran yang saya perlu buat. Barulah tahu yang 2 item akan di hantar.

Rupa-rupanya item yang pertama tu turut di hantar. Mungkin dorang trace kat bahagian alamat penerima yang sama untuk kedua-dua item tu. :-)

..

..

..

Jadi...

Kena bayar dua-dualah untuk barang yang sama. Nasib baik cuma memory card. Satu yang nak tapi dua yang dapat. Kalau barang lain macam mana? Nak bayar untuk kedua-duanya sekali jugak ke? 

beli memory card murah lazada

Barang yang sampai kedua-duanya dalam kondisi yang baik dan berbaloi dengan harga. Servis Lazada boleh dikatakan terbaik. Dari segi penghantaran memang cepat dan kadang-kadang lebih cepat dari tempoh yang di berikan.

..

..

..

Kesimpulannya..

Sebelum pengesahan pembelian di buat pastikan nama anda, alamat dan no tel yang diberikan adalah betul. Nanti senang staff lazada nak hubungi anda bila barang akan di hantar nanti. Anda berminat nak survey memory card di lazada? Boleh jenguk-jenguk laman web Lazada ini.


Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

3 comments

comments
March 14, 2016 7:51 PM delete

saya pun membeli dgn lazada. mmg puas hati

Reply
avatar
March 15, 2016 9:52 AM delete

Maybe you can buy something on bukalapak[.]com :)

http://massapedia.blogspot.com

Reply
avatar
March 17, 2016 5:53 AM delete

setakat ni servis terbaik memang puas hati... :-)

Reply
avatar

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Powered By | OHBlogger Malaysia