Header Ads Widget

Ashadee Tutup? Sayang Seribu Kali Sayang

Ashadee Ditutup? Kenapa Ashadee Tutup? Ya, betul dan mengejutkan ramai blogger dan affiliater di luar sana. Beberapa hari yang lalu saya ada terbaca tentang ni di facebook rakan blogger. Saya juga terkejut dan tidak sangka ashadee akan ditutup. Sudah lama saya berdaftar dengan ashadee ni sejak dikenali sebagai Jomniaga.

azzahairi top ashadee

Sayang seribu kali sayang. Lama juga saya menjadi affiliater di ashadee dan sampai sekarang masih mempromosikan ebook-ebook di ashadee tu. Tapi sayang jodoh tak kekal lama. Frust jugak sebab ashadee salah satu platform affiliate yang terkenal di Malaysia ni. Dengan penutupan ashadee bermakna saya, blogger dan juga IM di luar sana dah tak boleh nak cari makan kat sini lagi. Kena cari port baru nampak gayanya.

Kenapa Ashadee Ditutup?

Berdasarkan pemahaman saya kalau di lihat pada notis dari pihak ashadee, mereka gagal mencapai sasaran yang mereka telah tetapkan.  Target mereka untuk memasuki pasaran luar tidak tercapai.

ashadee tutup kenapa ashadee tutup

Kan lebih baik Ashadee fokus je dengan pasaran Malaysia sepertimana ketika dikenali sebagai Jomniaga. Tapi walau apa pun pihak Ashadee je yang tahu apa masalah yang dihadapi sebenarnya.

Nampaknya blogger dan juga affiliater perlu mencari alternatif lain. Agak mengecewakan tapi mungkin ada positif dan hikmahnya juga. Jika anda masih ingin mempromosikan ebook di ashadee, anda boleh berhubung terus dengan penulis ebook.


.....Terima kasih saya ucapkan kepada pihak pengurusan ashadee kerana telah memberikan peluang kepada saya menjana income tambahan secara online.



Post a Comment

19 Comments

  1. Hmmm.. memang sayang. Saya baru berjinak-jinak dengan ashadee..T-T

    ReplyDelete
  2. Huhuhu tak dapat nak jadi top affiliate di Ashadee ... huwaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada rezeki kita kat platform lain plak....sayang betul..HH kalau pegi mane2 pun ttp blh jadi top... :-)

      Delete
  3. syg btul... kena cari lubang baru la..

    ReplyDelete
  4. Sedih...walaupun aku masih baru... dah merasai RM800 lebih diAshadee...semoga jumpa yg lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena fokus kpd platform lain plak..byk lg yang ada pasni :-)

      Delete
  5. Tengah belajar promot yg ni.... https://my.jvzoohost.com/aff.php?aff=7083

    ReplyDelete
  6. tiada perkara yang kekal abadi di dunia ini tuan..

    kita juga pasti berakhir juga nanti..

    ReplyDelete
  7. sedihnya ashadee nak tutup ....

    ReplyDelete
  8. kena cuba program lain pulak.

    hmm..

    ReplyDelete
  9. takpa program lain pun ada jugak... focus pada klikjer pun ok dah buat masa nih..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul,

      Belajar dari pengalaman. Klikjer masih ada :-)

      Delete
  10. Patutlah lama dpt notis ni.. Rupanya memang ada problem. huhu

    ReplyDelete

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.