Ashadee Tutup? Sayang Seribu Kali Sayang

Ashadee Ditutup? Kenapa Ashadee Tutup? Ya, betul dan mengejutkan ramai blogger dan affiliater di luar sana. Beberapa hari yang lalu saya ada terbaca tentang ni di facebook rakan blogger. Saya juga terkejut dan tidak sangka ashadee akan ditutup. Sudah lama saya berdaftar dengan ashadee ni sejak dikenali sebagai Jomniaga.

azzahairi top ashadee

Sayang seribu kali sayang. Lama juga saya menjadi affiliater di ashadee dan sampai sekarang masih mempromosikan ebook-ebook di ashadee tu. Tapi sayang jodoh tak kekal lama. Frust jugak sebab ashadee salah satu platform affiliate yang terkenal di Malaysia ni. Dengan penutupan ashadee bermakna saya, blogger dan juga IM di luar sana dah tak boleh nak cari makan kat sini lagi. Kena cari port baru nampak gayanya.

Kenapa Ashadee Ditutup?

Berdasarkan pemahaman saya kalau di lihat pada notis dari pihak ashadee, mereka gagal mencapai sasaran yang mereka telah tetapkan.  Target mereka untuk memasuki pasaran luar tidak tercapai.

ashadee tutup kenapa ashadee tutup

Kan lebih baik Ashadee fokus je dengan pasaran Malaysia sepertimana ketika dikenali sebagai Jomniaga. Tapi walau apa pun pihak Ashadee je yang tahu apa masalah yang dihadapi sebenarnya.

Nampaknya blogger dan juga affiliater perlu mencari alternatif lain. Agak mengecewakan tapi mungkin ada positif dan hikmahnya juga. Jika anda masih ingin mempromosikan ebook di ashadee, anda boleh berhubung terus dengan penulis ebook.


.....Terima kasih saya ucapkan kepada pihak pengurusan ashadee kerana telah memberikan peluang kepada saya menjana income tambahan secara online.



Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

19 comments

comments
January 01, 2016 4:31 AM delete

Hmmm.. memang sayang. Saya baru berjinak-jinak dengan ashadee..T-T

Reply
avatar
January 01, 2016 4:36 AM delete

Huhuhu tak dapat nak jadi top affiliate di Ashadee ... huwaaaa

Reply
avatar
January 01, 2016 7:43 AM delete

syg btul... kena cari lubang baru la..

Reply
avatar
January 01, 2016 8:23 AM delete

ya...sayang seribu kali sayang...huhu

Reply
avatar
January 01, 2016 8:25 AM delete

Ada rezeki kita kat platform lain plak....sayang betul..HH kalau pegi mane2 pun ttp blh jadi top... :-)

Reply
avatar
January 02, 2016 7:59 AM delete

Sedih...walaupun aku masih baru... dah merasai RM800 lebih diAshadee...semoga jumpa yg lain

Reply
avatar
January 02, 2016 8:02 AM delete

Tengah belajar promot yg ni.... https://my.jvzoohost.com/aff.php?aff=7083

Reply
avatar
January 02, 2016 1:18 PM delete

tiada perkara yang kekal abadi di dunia ini tuan..

kita juga pasti berakhir juga nanti..

Reply
avatar
January 03, 2016 6:50 AM delete

betul tu bro...setuju dgn pendapat tu :-)

Reply
avatar
January 03, 2016 6:51 AM delete

Kena fokus kpd platform lain plak..byk lg yang ada pasni :-)

Reply
avatar
January 08, 2016 1:11 PM delete

kena cuba program lain pulak.

hmm..

Reply
avatar
January 09, 2016 6:29 PM delete

jom....kita cari platform lain pulak...

Reply
avatar
January 12, 2016 1:30 AM delete

takpa program lain pun ada jugak... focus pada klikjer pun ok dah buat masa nih..hehe

Reply
avatar
February 25, 2016 6:58 AM delete

Patutlah lama dpt notis ni.. Rupanya memang ada problem. huhu

Reply
avatar
February 26, 2016 2:10 AM delete

Tak apa,

Cuba program lain pulak :-)

Reply
avatar
February 26, 2016 2:11 AM delete

Betul,

Belajar dari pengalaman. Klikjer masih ada :-)

Reply
avatar

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Powered By | OHBlogger Malaysia