Komisen 2 Dan 3 Kerja Translator

Komisen kedua dan ketiga dari kerja translator - Setelah beberapa bulan menyertai program affiliate kerja translator, saya telah berjaya menerima komisen. Komisen ini saya terima semasa sedang bercuti di kampung. Masa cuti pun dapat komisen walaupun masa tu saya tak jalankan promosi sebab semuanya melalui blog. Seperti komisen job dirumah, komisen kerja translator juga bergantung kepada blog.

Komisen 2 Dan 3 Kerja Translator

Ada beberapa entri berjaya membuahkan hasil dicampur dengan asas-asas SEO sedikit. Saya bukanlah pakar bab SEO dan masih banyak belajar dari rakan-rakan blogger yang lain. Ilmu SEO sangat penting jika anda nak gunakan blog sebagai salah satu punca pendapatan online.

komisen kerja translator
 
1 sales bersamaan dengan RM20

..bayangkan jika anda berjaya hasilkan 5 sales. Dah dapat RM100 kan?

Program kerja translator diasaskan oleh Klik Solution. Syarikat yang sama yang menguruskan program job di rumah. Laman web kerja translator adalah laman yang menyediakan panduan serta direktori untuk anda bekerja sebagai penterjemah online.

Saya yakin ramai yang mencari pekerjaan ini, tambahan pula kerja tu boleh dibuat dari rumah. Sebenarnya memang ada kerja part time sebagai penterjemah khas bagi yang buntu mencari kerja kosong di website cari kerja.

Hakikatnya anda berpeluang untuk bekerja sebagai penterjemah bebas dari rumah untuk syarikat-syarikat tempatan dan antarabangsa. Anda boleh bekerja mengikut jadual anda sendiri, dari rumah anda sendiri dan dapat bayaran dalam Ringgit dan US Dollar.

Terdapat banyak jenis kerja translator, antara yang paling banyak permintaan adalah untuk menterjemah laman web, blog – blog, kandungan e-mel, kandungan laman sosial seperti Twitter, Facebook, Instagram, sari kata video, dokumen perniagaan, pendidikan, perundangan dan perubatan.

Tapi bukan itu sahaja, pada masa sekarang ada banyak permintaan untuk menterjemah kandungan bagi aplikasi telefon pintar, pengiklanan, permainan video dan banyak lagi.

....Jadi jika anda ingin tahu lebih lanjut bagaimana untuk bekerja sebagai translator online, bolehlah ke laman web rasmi mereka.



Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Powered By | OHBlogger Malaysia