Cara Jual Aiskrim Part Time Untung RM2000

Cara Jual Aiskrim Part Time Untung RM2000 - Baru-baru ini saya tidak terlepas menonton Majalah 3. Apa yang mencuri perhatian saya berkenaan dengan bisnes aiskrim yang disiarkan. Ada pelbagai jenis aiskrim yang dijual dan cara aiskrim tersebut dijual.

Rupa-rupanya banyak betul aiskrim yang ada di Malaysia ni. Ada macam- macam perisa dan variasi. Kreatif betul dorang jual aiskrim ya. Seronok pula tengok. Realitinya orang kita sudah nampak potensi bisnes aiskrim ini walaupun ada segelintir yang masih tak tahu peluang perniagaan aiskrim ini.

Cara Jual Aiskrim Part Time Untung RM2000


bisnes aiskrim majalah tiga 

Bila tonton majalah 3 dah tentu 1001 soalan muncul difikiran kita...

...Bagaimana nak jual aiskrim?

...Bagaimana nak mula jual aiskrim?

...Cara buat dan proses aiskrim?

...Kat mana nak jual aiskrim?

Tambahan pula ada macam-macam jenis aiskrim yang boleh dijual. Berdasarkan majalah 3 tu ada beberapa jenis aiskrim yang sedang femes sekarang ini.

Misalnya..


...Aiskrim Vanilla

...Aiskrim Malaysia

...Aiskrim Pop Malaya

...Aiskrim Goyang

...Aiskrim Kelapa

...Aiskrim Gulung

Serius meleleh jugak tengok aiskrim ni. Tambahan pula semua peringkat umur suka makan aiskrim. Baik kanak-kanak mahupun orang dewasa. Saya difahamkan dalam panduan bisnes aiskrim, anda boleh jual aiskrim secara part time. Jual secara part time pun boleh untung RM2000 hingga RM5000 sebulan.

Jual Aiskrim Part Time Untung RM2000 Hingga RM5000 Sebulan.

Maksudnya anda boleh jual secara part time di hujung minggu pada hari sabtu dan ahad atau waktu cuti hujung minggu. Ada beberapa rahsia kalau nak dapat untung sampai 2 ribu hingga 5 ribu tu. Antaranya :

Pertama

Anda kena tahu macam mana nak buat aiskrim. Yang ini lebih kepada cara nak buat dan proses aiskrim.

Kedua 

Anda kena tahu kat mana nak jual aiskrim tersebut. Jangan salah pilih tempat ya. Orang kita cakap kena  "pandai pilih lubuk".
Hakikatnya...dalam perniagaan aiskrim... Tidak memerlukan modal runcit yang besar, Tidak memerlukan kepakaran atau skill yang tinggi, Tidak akan mengganggu waktu bekerja sepenuh-masa anda jika anda seorang pekerja makan gaji di sektor Kerajaan atau Swasta.

Jual Aiskrim Tambah Pendapatan Sampingan

Cara yang terbaik saat ini untuk tambah pendapatan sampingan yang lumayan adalah dengan memulakan bisnes aiskrim. Antara sebabnya...
  • Modal runcitnya yang rendah.
  • Margin untung yang tinggi.
  • Tidak perlukan skill kemahiran yang tinggi.
  • Hanya bunyikan loceng & tanya nak aiskrim yang mana.

Sangat mudah…
Maka tidak hairanlah, kenapa majoriti warga asing seperti Bangladesh, Myanmar & Pakistan mampu jual aiskrim walaupun tak fasih berbahasa Melayu.

Memandangkan orang kita masih tercari-cari 1001 cara untuk tambah pendapatan sampingan maka terhasillah panduan lengkap bisnes aiskrim. Boleh tahan hebat ilmu yang disampaikan.

untung jual aiskrim part time

untung jual aiskrim part time

Banyak betul ilmu yang dikupas dalam --> panduan perniagaan aiskrim ni dan  yang paling mencuri perhatian saya ialah...
Bab 2: Bagaimana Menjana RM5k Sebulan Dengan Bisnes Aiskrim Secara Part-time?
Sejujurnya inilah konten paling mahal dalam ebook ni. Dengan tahu rahsia bab ini, anda  tak perlu tebal muka bunyikan loceng sambil tunggang motor.

Malu beb, kalau jiran nampak. Terserempak dengan anak sedara. Saya akan beritahu lubuk-nya yang sebenar dalam bab ini.

Dengan tahu lubuk ini, anda boleh ‘jual’ sebanyak 1000 kon aiskrim dalam masa 2-3 jam sahaja. Best betul kalau ada ilmu ni kan. Kerja sikit, tapi lumayan."

Bagi yang ada minat nak mulakan bisnes aiskrim, saya sarankan anda baca apa yang disampaikan oleh anak Chef Li ini. Sebelum ini beliau terkenal dengan bisnes burger tu yang dah jadi rujukan ramai usahawan burger.

Ebook Panduan Bisnes Aiskrim

Apakah Yang Bakal Dibongkarkan Dalam Ebook Panduan Ini? Mari Kita Lihat...

Berikut adalah pengisian-pengisian yang terkandung dalam ebook ini serta manfaat yang bakal anda perolehi setelah anda habis membaca keseluruhannya ...

Bahagian Pendahuluan.

Pada bahagian ini, saya akan cerita tentang potensi bisnes aiskrim ini dengan lebih jelas. Agar anda nampak yang model bisnes aiskrim ini memang boleh pergi jauh.
Bahagian ini juga penting, agar anda nampak hala tuju bisnes anda. Ia lebih kepada mindset mencari peluang.

Bab 1: Jom Bisnes Aiskrim

Dalam bab ini, saya akan ceritakan lebih terperinci tentang peluang bisnes aiskrim ni tanpa perlu tiru apa yang mat bangla, pakistan & Myanmar buat. Macam mana tu?

Dalam bab itu juga diterangkan 5 keajaiban bisnes aiskrim. Di mana kelebihan ini, jarang sekali ada pada produk lain. Anda akan garu kepala lepas tahu keajaiban ini. :)

Anda akan diterangkan daripada segi margin keuntungan, modal permulaan & betul ke tak perlukan kemahiran yang tinggi? Hanya yang dah tahu akan tersenyum lebar. :)

Bab 2: Bagaimana Menjana RM5k Sebulan Dengan Bisnes Aiskrim Secara Part-time?

Sejujurnya inilah konten paling mahal dalam ebook ni. Dengan tahu rahsia bab ini, anda  tak perlu tebal muka bunyikan loceng sambil tunggung motor.

Malu beb, kalau jiran nampak. Terserempak dengan anak sedara. Saya akan beritahu lubuk-nya yang sebenar dalam bab ini.

Dengan tahu lubuk ini, anda boleh ‘jual’ sebanyak 1000 kon aiskrim dalam masa 2-3 jam sahaja. Best betul kalau ada ilmu ni kan. Kerja sikit, tapi lumayan.

Bab 3: Apa Persiapan Memulakan Bisnes Aiskrim?

Lubuk dah tahu pun tak guna kalau tak tahu cara buat persiapan. Dah lah ais krim ni cepat cair.

Apa peralatan yang diperlukan? Sebelum proses? Semasa kerja operasi dijalankan? Bab ini kita perlu tahu agar kita tidak kelam-kabut nanti.

Semuanya ada saya ceritakan dalam bab ini. Ada gambar. Insyaallah, mudah faham.

Bab 4: Rahsia Pemprosesan Aiskrim

Apa resepinya? Apa bahan-bahan asasi yang diperlukan? Bagaimana nak buat ais krim di rumah anda sendiri? Bagaimana cara pemprosesannya?

Anda kena belajar ilmu ni, barulah jimat. Barulah boleh dapat margin tinggi. Kalau anda ambil dekat suplier, sebenarnya suplier yang untung banyak.

Jangan risau, dalam bab ini saya terangkan terperinci apa bahan masakan dalam bentuk gambar. Agar anda boleh beli sendiri di kedai runcit. Siap jenama brand saya beritahu.

Paling best dalam bab ni. Anda boleh buat aiskrim perisa anda sendiri. Yahooo…!

Bab 4.1: Carta Alir Pemprosesan Aiskrim


Dengan carta alir ni, ia memudahkan anda nampak apa yang perlu didahulukan. Apa yang perlu dikemudiankan.

Saya faham, bila anda baca ebook lain. Kadang-kadang anda pening, nak mula mana satu dulu ni?
Tapi jangan risau. Dalam ebook ini saya sediakan carta alirnya. Demi untuk memudahkan anda faham.

Bab 5: Info Asas Tentang Aiskrim.

Dalam bab ini anda akan tahu ada berapa jenis aiskrim di Malaysia ni? Apa yang membezakan jenis-jenis aiskrim ni?

Kenapa aiskrim jenis A lebih murah berbanding jenis B? Kenapa aiskrim yang kita beli dekat supermarket cepat cair?

Aiskrim yang bagaimana yang dikatakan mesra-pengguna? Ada saya beritahu jawapannya. Agar anda tak kekok bila diajukan soalan ini satu hari nanti. :)


Kali ini femes pula dengan --> panduan perniagaan aiskrim. Ini betul-betul ilmu dari orang yang berpengalaman bukan main terjah je.

Kesimpulannya, jika anda memerlukan panduan perniagaan aiskrim, panduan ini sesuai berada di tangan anda. Memang details dari A sampai Z. Resepi nak buat aiskrim pun ada diajarkan dalam tu.


Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Powered By | OHBlogger Malaysia