Sistem Perakaunan Guna Microsoft Excel

Sistem Perakaunan Dengan Microsoft Excel - Cara ini bukannya asing lagi bagi pemilik perniagaan atau usahawan. Bagi yang pernah beli pelbagai jenis perisian perakaunan pastinya mereka tak pernah terfikir yang mereka boleh buat sistem perakaunan menggunakan microsoft excel.

Perisian perakaunan di luar sana memang banyak. Ada yang jenis A, ada yang jenis B dan ada juga yang jenis C. Anda boleh dapat yang percuma dan juga yang berbayar. Persoalannya adakah ia betul-betul membantu kerja anda dan menjimatkan masa anda.

Sistem Perakaunan Guna Microsoft Excel

perisian akaun guna ms excel

Sesetengah perisian percuma tu ada kekurangannya. Bila anda dah guna dan sampai satu tahap anda kena upgrade ke versi berbayar disebabkan oleh kekurangan pada tools yang disediakan. Masa tu anda tiada pilihan dan mengambil keputusan untuk upgrade yang berbayar yang pada awalnya anda nak jimat dan guna yang percuma.

Anda yang belajar ilmu perakaunan pasti sudah masak dengan beberapa sistem perisian misalnya User Business System (UBS), Mind Your Own Business (MYOB), QuickBook dan banyak lagi.

Perisian Perakaunan Guna Ms Excel

Akhirnya excel jugak yang dapat bantu anda. Anda mungkin tak tahu tentang kewujudan sistem perakaunan berasaskan excel ni. Kali ini elok sangatlah anda belajar gunakan excel untuk uruskan sistem perakaunan anda. Dahlah lebih mudah, jimat masa anda plak tu.

Saya amat sarankan anda belajar sistem debit kredit senang dengan microsoft excel. Buat sistem perakaunan berasaskan excel. Tak rugi apa-apa pun sebab ia betul-betul dapat memudahkan kerja-kerja anda malah kerja anda jadi lebih cepat dan jimat masa.

Jadi saya nak kongsikan sistem DKS ini dengan anda. Saya berharap agar sistem DKS ini memudahkan anda mengawal aliran tunai perniagaan anda seterusnya perniagaan anda mempunyai akaun perniagaan yang baik dan lengkap.

Sistem DKS ini merupakan sistem perakaunan berasaskan MS Excel yang jauh lebih murah berbanding perisian perakaunan yang berada dipasaran. Apa yang paling penting fungsinya sama seperti perisian perakaunan dipasaran.

Apa kelebihan Sistem Debit Kredit Senang?

  • Tidak perlu renew tiap-tiap tahun, lesen seumur hidup.
  • Sistem DKS sangat senang digunakan kerana anda hanya perlu tahu debit dan kredit sahaja.
  • Tidak perlu install kerana sistem DKS berasaskan Microsoft Excel.
  • Ringkasan akaun, imbangan duga dan laporan kewangan dapat dijana secara automatik.
  • Sistem DKS adalah dalam Bahasa Melayu
Jika anda tidak tahu asas merekod urusniaga, anda usah risau kerana anda akan diberikan Panduan Debit Kredit secara percuma. Kesimpulannya, perisian perakaunan melalui microsoft excel antara perisian yang boleh membantu anda dan juga usahawan-usahawan di luar sana. Jika anda memerlukan maklumat lanjut tentang perisian ini, apa kata anda baca di laman web berikut --> Perisian Perakaunan Berasaskan Ms Excel



Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 comments:

comments
October 14, 2016 5:15 AM delete

Saya berminat tentang sistem ini..
Dan says ingin mengetahui dgn lebih detail tentang sistem ini..
Sila hubungi saya melalui no tel ini 0122819244(Haniza)

Reply
avatar

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Powered By | OHBlogger Malaysia