Bagaimana FB Viralism Berfungsi?

Bagaimana FB Viralism Berfungsi? Banyak perisian atau software yang boleh memudahkan kerja-kerja pemasaran anda. Cuma ada yang berkesan dan ada juga yang kurang berkesan. Setakat ini software pemsaran viral yang masih berkesan adalah FB Viralism. Mungkin anda minat nak tahu dengan jelas bagaimana software fb viralism membantu anda.

Bagaimana FB Viralism Berfungsi?

Saya pernah kategorikan software fb viralism dalam senarai cara untuk tingkatkan like. Yang paling menarik tentang software ini adalah pada elemen pemasaran viral yang digunakan. Boleh jadi dengan kuasa viral yang ada, fanpage anda akan mengalami pertambahan like yang cepat dan jualan anda juga akan meningkat.

Apa yang saya cuba sampaikan adalah bagaimana ianya berfungsi supaya anda faham dengan jelas. FB Viralism adalah software dan bukannya skrip. Ada 3 tools yang ada pada fb viralism iaitu :
  1. Like Gate
  2. Share Gate
  3. Lead Capture
Mari kita lihat satu persatu :

1.Like Gate

Selepas anda melihat iklan di newsfeed anda, anda terus klik untuk lihat selepas berminat dengan tawaran yang diberikan.

Kemudian untuk melihat tawaran tersebut, button like gate akan muncul menyuruh anda like terlebih dahulu jika mahu meneruskan melihat tawaran

Kesannya : Iklan tersebut akan muncul di newsfeed anda dan dilihat oleh rakan-rakan anda yang lain menyebabkannya menjadi viral.

2.Share Gate

Kemudian anda diminta untuk share tawaran tersebut dengan menekan button share.

Kesannya : sharing anda akan muncul di newsfeed anda dan akan dilihat oleh rakan rakan anda. Sekali lagi pemasaran viral berlaku tanpa anda sedar.

3.Lead Capture

Anda diminta memasukkan nama dan email untuk mendapatkan tawaran yang diberikan. Secara tak langsung pemilik iklan tadi berjaya menyimpan alamat email anda untuk dihubungi dengan tawaran dan promosi di masa akan datang.

Mereka juga akan follow up anda dan menukar anda kepada pembeli. Kaedah ini dinamakan email marketing. Lihat bagaimana FB Viralism dilakukan --> FB Viralism

testimoni bagaimana fb viralism berfungsi

testimoni bagaimana fb viralism berfungsi

Tapi...adakah FB Viralism ni berkesan kalau anda gunakkannya. Apa kata kita lihat lagi respon pengguna software fb viralism di laman web berikut : Testimoni pengguna fb viralism


Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

2 comments

comments

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.