Cara Buat Duit Online Teknik Google Adsense

Cara Buat Duit Online Teknik Google Adsense. Buat duit blog dengan Google Adsense dah tak asing lagi. Sebelum saya menulis entri ini sempat saya semak nilai curenccy Malaysia. 1 USD dah hampir nak cecah RM4 dah. Ini pastinya berita gembira bagi sesiapa sahaja yang tambah pendapatan dalam nilai USD. Ada yang buat duit dengan fiverr dan ramai jugak yang jana wang adsense. Ramai yang dah ambil peluang tambah pendapatan dalam USD.

Bagi blogger memang confirm mereka tak kekok dengan perkataan Adsense. Apa itu adsense dan apa pula kaitan blogger buat duit Adsense? Adsense adalah program pengiklanan milik google dan blogger boleh mendaftar untuk menjadi publisher untuk jana wang adsense.

Cara Buat Duit Online Teknik Google Adsense

Saya pun baru belajar untuk buat duit blog dengan google adsense ni. Memandangkan sekarang google dan lulus blog bahasa melayu untuk daftar adsense. Itu berita yang bagus untuk blogger terutama sekali bagi yang dah kena reject banyak kali dari google adsense.

cara buat duit blog dengan adsense

Dengan teknik yang betul, walaupun blog anda tak udpdate 2 atau 3 tahun lamanya tapi income adsense tetap berjalan. Hebat tak hebat kan. Kalau nak main dengan adsense ni kenalah pandai main trafik erk.

Saya ni bukannya mahir sangat dengan buat duit adsense ni. Kalau anda kata saya ni blogger yang pandai buat duit adsense tu sebenarnya tak berapa tepat sebab saya tak lah mahir sangat tapi tak mustahilkan. Kalau sebelum ni saya memang serius dengan program-program affiliate tempatan untuk dapatkan beberapa siri komisen yang memang best-best.

Bila saya buka blog rakan-rakan blogger yang lain, ternyata adsense memang boleh dipercayai. Fakta ini disokong lagi dengan komen-komen pemain tegar adsense. Jadi saya ni taklah syok sendiri ya. :-)

Apa Yang Best Dengan Buat Duit Adsense Ni?

Sebenarnya banyak benda yang best-best dan yang paling best adalah income dalam USD. Ni antara sebab mengapa ramai yang buat duit adsense. Sebab mereka nak income dalam USD.

Katakanlah anda dah dapat income adsense USD50. Cuba tukarkan kepada RM? Tak ke banyak tu memandangkan 1 USD sekarang pun dah hampir nak cecah RM4 ringgit. Nampak tak kenapa income USD ni menjadi kegilaan sesetengah blogger.

Lagi satu, adsense tidak menjejaskan status iklan-iklan lain yang anda dah letak di blog misalnya iklan nuffnang, komli, h2, innity dan lain-lain lagi. Jadi tak payahlah bimbang ye sebab google dah beri jaminan awal-awal.

Panduan Buat Duit Google Adsense Berkesan

Orang kita memang ada sikap nak tahu yang tinggi. Rajin mencari banyak ilmu dan panduan-panduan adsense. Baguslah tu...semangat inkuiri yang tinggi.

Sekarang dah ramai yang peka dengan adsense ni maklum sajalah bila blog bahasa melayu dah diluluskan maka berduyun-duyun yang daftar adsense dan cari lebih banyak panduan jana wang adsense.

Saya bukanlah orang yang layak untuk berkongsi tips-tips adsense tapi tahulah serba sedikit yang asasnya. Kan tak pasal-pasal terberi ilmu yang salah tentang adsense. Tapi bagi yang nak sangat belajar buat duit adsense ni, bolehlah belajar sendiri dengan Brader Ahmad Munawar ni.

Kenapa dengan dia? Tak ada orang lain ke?

Ya setakat ni dia je yang saya kenal yang ada banyak ilmu tentang adsense ni. Kalau ada apa-apa hal bolehlah rujuk beliau ya. Ramai yang kenal dengan beliau dan beliau ni juga ahli forum Wangcyber.

Bagi beliau, setakat nak dapat income dengan adsense ni sambil senyum je. Tak ada masalah bagi beliau. Beliau ni juga tak kedekut ilmu dan sedia berkongsi ilmu.

Akhirnya beliau dah keluarkan panduan jana wang adsense. Panduan ini dah diupgrade ke versi yang terkini yang relevan untuk anda gunakan sekarang. Ok boleh cuba dapatkan panduan adsense ni dari beliau sebelum terlambat. Dapatkan panduan jana wang adsense sekarang melalui pautan berikut --> Jana Wang Adsense Versi Terkini


ps : manalah tahu kan dengan income adsense ni dapat membantu anda selesaikan hutang ptptn dengan cepat.


Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Powered By | OHBlogger Malaysia