Panduan Belajar Bisnes Cupcake Di Rumah

Panduan Belajar Cara Buat Cupcake dan Bisnes Cupcake Di Rumah. Cup cake memang sedap, lagi sedap bila kita boleh masak sendiri di rumah dan makan bersama anak-anak serta suami tersayang. Sesetengah orang tu mereka tak suka beli makanan sebab mereka nak kan kepuasan jadi mereka pun buatlah sendiri di rumah. Makanan yang kita masak sendiri di rumah biasanya mengikut citarasa kita sendiri dan lagi satu kita boleh buat dalam kuantiti yang banyak. Barulah anak-anak dan suami boleh makan dengan puas hati. Tapi boleh ke anda buat cup cake di rumah ? Apa kata anda baca perkongsian saya ini.

Panduan Belajar Cara Buat Cupcake Dirumah

Sedapnya makan cup cake bersama keluarga mengikut selera dan citarasa sendiri. Kalau beli kat kedai ni belum tentu lagi kita puas hati kan? Sebabnya kita tak boleh nak rasa makanan tu sebelum beli sedap ke tak. Nak tak nak terpaksa beli kemudian bila dah rasa barulah tahu makanan tu sedap ke tak.

panduan belajar cara buat cupcake

Bagi yang tak tahu cara buat cup cake, anda sebenarnya boleh belajar cara buat cup cake walaupun dari rumah. Caranya tak lah susah sangat yang penting anda kenalah ada minat dan keinginan. Lagi satu kalau anda ni serius untuk tambah pendapatan dengan jual cup cake, adalah sangat penting untuk anda belajar buat cup cake dari rumah.

Kita abaikan alasan "saya tak pandailah nak buat cup cake" sebab apa yang saya nak tekankan disini adalah adakah anda betul-betul nak belajar buat cup cake. Kalau anda serius sudah tentu anda berusaha membaca lebih banyak "Panduan Buat Cup Cake".

Tips Dan Panduan Buat Cup Cake

Ada beberapa tips untuk anda jadikan panduan untuk buat cup cake.
  • Anda perlu tahu resepi cup cake
  • Apa yang perlu anda buat sebelum membuat sebarang dekorasi.
  • Anda perlu tahu resepi membuat krim icing. Anda kena tahu bagaimana untuk mewarnakan icing.
  • Anda juga perlu tahu untuk pelbagaikan kombinasi cup cake, ia akan membuatkan cupcake yang anda hasilkan lebih cantik dan menarik.
  • Cara membuat bunga daripada krim icing untuk dekorasi kek dan juga cupcake.
  • Bagaimana untuk menghasilkan bunga daripada krim icing dan apakah peralatan dan nozzle yang akan anda gunakan untuk membuat bunga cupcake.
Dan banyak lagi panduan-panduan buat cup cake kalau anda tonton video panduan buat cup cake.

Panduan Bisnes Cupcake Di Rumah

Khusus untuk sesiapa sahaja untuk buat bisnes cup cake dari rumah untuk tambah pendapatan. Anda perlu kuasai resepi cup cake supaya cup cake yang anda nak jual nanti ada beraneka jenis barulah pelanggan seronok untuk membeli sebab ada banyak pilihan. Lepas tu kenalah dekorasi cup cake yang anda buat tu supaya ada daya tarikan yang menarik. Teknik-teknik seperti inilah yang memberikan kelainan pada cup cake yang anda nak jual nanti. Kalau nak buat sekadar nak makan di rumah tu tak mengapalah.

Sebenarnya sesiapa sahaja boleh belajar cara buat cup cake sebab bisnes cup cake ni anda boleh buat dari rumah. Tak perlu nak ada kedai atau sebagainya. Yang penting bahan-bahan dan peralatan tu ada. Kemudian tawarkan cup cake anda tu kepada pelanggan dan dapatkan tempahan dari mereka. Nak lagi mantap anda perlu ikut satu persatu langkah yang diterangkan dalam "Panduan bisnes cup cake" dan hasilnya jadilah seperti mereka ini. Bermacam-macam cup cake telah berjaya mereka hasilkan berdasarkan tunjuk ajar dari Puan Shida :

panduan bisnes cup cake

panduan bisnes cup cake

panduan bisnes cup cake

PS : Jadi, apa tunggu lagi, cubalah buat cup cake anda yang pertama dan jadikanlah cup cake sebagai punca pendapatan anda. Mulakan bisnes cup cake anda sekarang dan banyakkan menonton dan membaca "Panduan Cup Cake".

Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

2 comments

comments
June 27, 2015 12:22 AM delete

erm..terasa macam nak makan cup cake ja.. :)

Reply
avatar
June 27, 2015 10:07 PM delete

Bolehlah buat nanti kat umah.. :-)

Reply
avatar

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Powered By | OHBlogger Malaysia