Syarat Baru Kalau Nak Tamatkan Langganan Astro

Syarat baru kalau nak tamatkan langganan astro yang anda perlu tahu. Beberapa hari yang lepas, saya terbaca post oleh rakan blogger tentang astro ni. Kalau nak tamatkan langganan astro kena bagi notis 30 hari. Aduh, terma dan syarat baru dari astro ni kalau nak tamatkan langganan. Anda berhasrat nak hentikan lagganan astro jugak ke?

Syarat Baru Kalau Nak Tamatkan Langganan Astro

Saya juga pelanggan astro. Rasa tak puas hati bila siaran sama sering diulang-ulang, lepas tu bila hujan tak boleh nak tengok siaran terus blank. Macam tak berbaloi je bayar bil mahal-mahal.

cara tamatkan langganan astro terbaru

Terbaru, astro dah umumkan syarat untuk tamatkan langganan. Rasa tak puas hati plak akhirnya saya tanyakan sendiri pihak astro melalui faceook mereka.

Laju betul dorang jawab soalan. Jadi memang betul lah kalau nak tamatkan langganan kena berikan notis 30 hari. Kena bagi notis pulak dah :-)

[+] Nak Bayar Bil Dengan Pendapatan Tambahan : Baca Ni

Lagi satu, selepas akaun anda dibatalkan, dekoder, smartcard dan remote control perlu dipulangkan kepada pusat perkhidmatan pelanggan. Astro bagi tempoh 30 hari untuk anda pulangkan.

Sekiranya gagal, akan dikenakan denda atau penalti RM500. Jumlah yang banyak jugak tu. Alamat pusat perkhidmatan Astro boleh dirujuk disini : Astro Locate Branches

Nampaknya, astro dah semakin ketatkan syaratnya untuk tamatkan langanan. Macam mana ? Anda pelanggan astro jugak ke ? Apa pendapat anda ? Boleh tinggalkan diruangan komen.


Ok itu sahaja :-)



ps : dari tengok astro lebih baik saya tambah pendapatan online dengan 7 Langkah ini.

Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

3 comments

comments
April 22, 2015 10:28 PM delete

Masa pasang boleh je hantar decoder to kat rumah... masa terminate, nak suruh hantar sendiri... what the hell... Sendiri pasang... sendiri ambik balik la...

Reply
avatar
April 22, 2015 11:01 PM delete

Tulah...adehh...dorang dah ketatkan syarat dah :-)

Reply
avatar
July 01, 2016 6:36 AM delete

Klu mcm tu punye prosedur, mmg payah jugak nk terminate.. ape kate wat bodoh je.. mksd sy xyah byar bulanan tu.. nnti rasenye pihak astro akan blok.. mase tu la pakai skybox ke, openbox ke, myiptv ke, n mcm2 lg yg jimat.. huhu

Reply
avatar

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Powered By | OHBlogger Malaysia