Rahsia Unit Trust, Cara Menggandakan Keuntungan Pelaburan Unit Amanah

Bila bercakap tentang Unit Trust, tak ramai yang sanggup bocorkan rahsia dalam unit trust iaitu cara menggandakan keuntungan pelaburan unit amanah sebagai panduan meningkatkan kadar keuntungan Pelaburan Unit Amanah Di Malaysia.

Apakah Kesilapan Melabur Dengan Unit Amanah


cara maksimunkan keuntungan dalam unit trust

Saya akui dan tak menafikan bahawa ramai pelabur yang menyerahkan bulat-bulat wang pelaburan mereka kepada agen. Contohnya dalam soal dana apakah yang mahu dibeli? Bila masanya dana mahu dibeli? Semuanya diserahkan kepada agen.

Ramai pelabur tidak tahu bahawa kebanyakan agen unit amanah, tidak begitu peduli tentang pelaburan anda. Satu-satunya perkara yang sangat mereka ambil "peduli".. ialah tentang komisen mereka.

Dah jadi macam trend, agen seringkali menyajikan dana-dana yang tidak “perform” kepada bakal pelabur. Ini disebabkan, sebahagian daripada dana-dana tersebut memberikan komisen yang lebih tinggi berbanding dana-dana lain.

Ada juga agen yang hanya bergantung kepada brochure dan publikasi yang dibekalkan oleh syarikat unit trust mereka, dahlah ramai plak tu. Jadi segala keputusan dan pilihan yang diberikan oleh agen kepada anda kadangkala tidak tepat, maklumat yang sudah “expired”, “outdated” dan tidak memuaskan hati bakal pelanggan.

Jika anda pelabur yang bijak adakah anda ingin bergantung harap 100% kepada agen anda lagi.


Cara Maksimunkan Keuntungan Pelaburan Unit Trust Anda

Pelabur mana yang tak nak untung kan ? Jika anda seorang pelabur unit amanah, anda perlu tahu cara nak maksimunkan keuntungan anda dengan berkesan.
Tahukah Anda? Potensi keuntungan melabur di dalam pelaburan unit trust sebenarnya, adalah sangat besar, malah ianya boleh memberikan pulangan keuntungan sehingga 3 kali ganda iaitu lebih banyak daripada pelaburan di ASB, EPF ataupun FIXED DEPOSIT.
Saya bagi panduan untuk anda, sebenarnya terdapat 2 syarat untuk memperolehi keuntungan yang tinggi dalam pelaburan unit trust. Iaitu :

  • Melabur di dalam FUND YANG TERBAIK dari segi pulangan
  • MASA YANG TEPAT untuk membeli atau menjual.

Cara memaksimunkan keuntungan dalam pelaburan amanah atau unit trust ini, saya namakan sebagai "Kaedah MTS". Ianya satu kaedah pelaburan yang sedikit unik tetapi terbukti berkesan.

Apakah Kaedah MTS Dalam Unit Trust

Ramai plak yang tertanya-tanya apakah kaedah MTS ? Kaedah MTS adalah satu kaedah untuk menentukan "FUND YANG TERBAIK" dan juga "MASA YANG TEPAT" untuk melabur di dalam unit trust. Jika anda mampu menguasai 2 syarat ini, insyaAllah, keuntungan pelaburan anda akan menjadi berlipat kali ganda.

Jadi langkah terbaik adalah anda perlu tahu :
  • Apakah kaedah MTS ini?
  • Apakah Fund yang terbaik untuk dipilih?
  • Bilakah masa yang tepat untuk melabur?
  • Bagaimana untuk melakukan kaedah MTS ini?

Belajar Strategi MTS Lebih Lengkap : Klik Disini


Kaedah MTS telah terbukti berkesan seperti mana dilakukan oleh Encik Khairul Arifin Selamat penulis buku Rahsia Unit Trust dan Sistem Saham.
Beliau telah menggunakan kaedah MTS untuk pelaburan beliau di Unit Amanah. Hasilnya, beliau telah berjaya meningkatkan hasil keuntungan.
buku panduan pelaburan unit amanah yang berkesan


Saya tahu anda merupakan pelabur yang serius dan bijak. Anda patut mengetahui teknik memaksimakan keuntungan pelaburan unit amanah anda sehingga 3 kali ganda lebih daripada apa yang anda perolehi sekarang ini.

Jadi alternatif ataupun langkah yang paling baik ialah selongkar dengan lebih jelas Rahsia Unit Trust ni untuk mendapat keuntungan yang maksima dan lumayan. Jika anda masih blur ataupun kabur, panduan Rahsia Unit Trust ini mungkin sesuai untuk anda baca sebagai rujukan tambahan.



 

Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 comments:

comments
June 26, 2016 9:35 AM delete

Sharing yang bagus to blog owner. Saya adalah Unit Trust Consultant (UTC) - agen unit trust investment untuk Public Mutual & lokasi utama dalam tugas ialah Kuala Lumpur, Johor Bahru & Penang. Bagi sesiapa yang berminat melabur dalam Unit Trust, boleh lah hubungi saya melalui mobile atau email. Jika hanya ingin mengemukakan soalan, anda juga dialu-alukan. Terima kasih.
.
Mari melabur above 5 years & nikmati anggaran kadar keuntungan sekurang-kurangnya 9%-15% tiap tahun. Laburkan duit tunai anda & duit KWSP anda. Capai kebebasan kewangan untuk anda & keluarga ~ mungkin jadi Millionaires bila umur anda 55 tahun? Tiada yang mustahil..
.
Dana pelaburan patuh syariah 100% juga ada (Syariah-Compliance Fund)
.
Jas
Unit Trust Consultant / Perunding Unit Amanah
Co: Public Mutual Berhad (wholly-owned subsidiary of Public Bank Berhad)
T: +6017-7055 381
E: jas.elegant@gmail.com
W: www.facebook.com/investment.unittrust
.
" Why not try, let's say 10 years investment period & gain minimum 9% profit per year? Reports on fund past performance available just to show the ability of the fund. Feel free to request for one ! "

Reply
avatar

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Powered By | OHBlogger Malaysia