Cara Bermain Saham, Panduan Main Saham Yang Menguntungkan

Cara bermain saham, panduan main saham yang menguntungkan. Pelaburan Saham memang tak asing lagi di Malaysia ni. Dah ramai yang menceburinya dan baru berjinak-jinak dengan pelaburan saham. Namun beberapa perkara perlu dipertimbangkan adakah anda betul-betul menguasai ilmu saham dan adakah cara atau teknik anda gunakan tu betul. Kalau kena caranya memang untunglah tapi bagaimana pula jika sebaliknya.

Cara Melabur Saham Yang Betul dan Menguntungkan


ebook panduan jual beli saham yang menguntungkan


Katakanlah anda nak belajar main saham dengan betul dan mula tercari-cari panduan atau sumber rujukan tetapi percayalah buku panduan saham dalam pasaran tempatan tak banyak.
Sememangnya, buku-buku panduan mengenai urusniaga di pasaran saham hasil tulisan rakyat tempatan yang menfokuskan kepada Bursa Malaysia teramatlah kurang di Malaysia ini ~ Khairul Arifin Bin Selamat Penulis Ebook Sistem Saham
Ya..Kebanyakkan buku yang ada pula, hanya mengajarkan perkara-perkara asas seperti :

  • Bagaimana mahu membuka akaun?
  • Apa itu candle stick?
  • Apa itu Bursa Malaysia?

Adakah 3 perkara ini cukup untuk anda belajar cara bermain saham dengan betul ? Adakah ini cukup untuk memberikan keuntungan kepada anda dalam bermain saham ? Nampaknya tak boleh nak pandang remeh, kena dapatkan pelbagai bahan-bahan rujukan yang betul.


[+] Nak Tahu : Cara Main Saham Yang Betul


Tindakan yang kurang bijak jika anda terus melabur saham tanpa mendapatkan sebanyak mungkin ilmu pelaburan saham. Saya takut nanti anda rugi dan menyesal. Itu nasihat saya.


Seperkara lagi anda perlu tahu beberapa istilah dalam pelaburan saham ni supaya anda tak terkeliru. Bagi yang dah masak dengan cara bermain saham istilah-istilah ni dah tak asing bagi mereka.

Bagaimana Cara Bermain Saham Yang Menguntungkan

Katakanlah anda dah mula bermain saham, anda wajib membuat analisa. Maksud saya :

  • Menganalisa carta saham sesebuah syarikat dan
  • Bilakah masa yang sesuai untuk membeli ataupun menjualnya.

Kaedah analisa ini lebih menjurus kepada "Technical Analysis". Jika anda mengamalkan cara ini :
Anda TIDAK PERLU lagi menyesakkan kepala anda dengan berpuluh-puluh technical indicator untuk mentafsirkan satu-satu pergerakkan saham. Ianya hanya membuatkan diri anda berada dalam keadaaan analisis-paralysis yang akhirnya tidak akan membantu anda langsung untuk membuat sebarang keputusan.
Anda TIDAK PERLU lagi menghiraukan kebanyakkan berita yang disajikan di akhbar-akhbar atau portal berita internet berkenaan saham-saham tertentu yang kebanyakkannya, hanya bertujuan untuk memancing pelabur biasa untuk membeli saham yang sudah tidak diingini oleh institusi kewangan.
Anda TIDAK PERLU lagi bergantung kepada pendapat orang lain tentang mana satu saham yang patut dibeli. Tetapi, anda akan mampu membuat keputusan sendiri dengan YAKIN untuk beli sesuatu saham yang menguntungkan

[+] Nak Tahu : Tutorial Lengkap Technical Analysis Dalam Sistem Saham


Namun begitu kaedah yang saya dedahkan ini mungkin tidak menjawab sepenuhnya persoalan anda untuk bermain saham yang betul dan menguntungkan. Tetapi sekurang-kurangya ia dapat membantu anda serba sedikit. Anda juga boleh mendapatkan beberapa panduan saham antaranya Ebook Sistem Saham. [ Lihat Ebook Ini ]

Apa yang pasti kaedah yang didedahkan dalam ebook ini akan memastikan anda tidak akan rugi besar dalam pasaran saham. Itu yang paling utama. Jika anda mengikut langkah-langkah yang diajarkan tanpa gagal dan berdisplin, anda hampir pasti akan mendapat keuntungan yang konsisten di dalam pelaburan saham berbanding menggunakan kaedah-kaedah lain.

InshaAllah segala tips dan panduan dalam sistem saham ini dapat memberikan kejayaaan kepada anda dalam pelaburan saham di Malaysia.


ps : tahu tak kenapa pasaran saham asyik turun naik ?


Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.