Rahsia Taobao Cara Borong Barang China Dengan Selamat

Rahsia Taobao, cara borong barang china dengan selamat. Boleh tahan juga bisnes ni ye sebab anda boleh borong barang dari china dan jalankan bisnes borong dengan keuntungan yang besar. Bisnes ni adalah bisnes borong yang melibatkan barangan dari china. Duduk depan  pc ataupun laptop pun dah boleh buat.

Rahsia Taobao Bisnes Borong Dari China

Perlu diingatkan, dalam apa jua bisnes yang kita mahu lakukan adalah lebih baik kita faham dengan lebih jelas sebelum memulakannya. Kalau cara sayalah, saya akan rujuk dengan orang-orang yang berpengalaman.


cara dan panduan borong dari china
Biarlah bukan dengan orang yang tak terkenal sekalipun asalkan orang yang saya rujuk tu tahu bagaimana menjalankan bisnes borong dari china dan buat duit senyap-senyap. Bukankah itu lebih "cool" dan itu style pilihan saya dalam menjalankan perniagaan.
Secara kasar, nak memborong barang-barang fizikal dari China kadangkala nampak mudah. Tapi bukan semudah yang disangkakan.

Berdasarkan pengalaman Nigel Ong - Penulis Buku Rahsia Taobao, beliau pernah ditipu dan telah melakukan pelbagai kesilapan dalam menjalankan bisnes borong china ini. Akibatnya beliau mengalami kerugian ribuan ringgit dan terpaksa menghadapi pelbagai masalah.

Antaranya :

  • Ditipu oleh pembekal. Sudah order dan bayar tapi... barang tak sampai-sampai.
  • Stok sampai, tapi tak boleh pakai langsung.
  • Tersalah pilih stok, yang menyebabkan barang susah untuk dijual.
  • Paling memalukan, kena "sound" di kaunter Pos Laju sebab tak pandai bungkus barang.

Masalah-masalah ini menyebabkan beliau kerugian begitu banyak wang, masa dan tenaga.

Bisnes Borong Dengan Modal Yang Kecil

Kalau kena pada caranya, bisnes borong ni tak memerlukan modal yang besar. Modal RM500 pun dah cukup untuk jalankan bisnes yang menguntungkan ni.

Walaupun anda tak mahir IT, tetapi, anda boleh berjaya memborong barang dari CHINA secara online, malah turut berjaya menjual barang-barang tersebut secara online juga.

Oh ya, walaupun anda tidak tahu bercakap atau membaca tulisan cina, anda jangan bimbang sebab anda boleh berurusan dan menjalankan urusniaga borong anda dengan mudah menggunakan bahasa inggeris.

Eh, nanti dulu, jangan terus ke website tersebut. Baca 3 point penting yang saya nak bagitau ni.
  • Jika anda terus ke halaman web tersebut dan terus membuat pembelian borong, ada kemungkinan, barang yang anda beli itu tidak akan sampai ke tangan anda dengan selamat.
  • Jika sampai pun, anda mungkin terpaksa membayar kos yang tinggi. Sama ada kos penghantaran atau pun kos percukaian.
  • Terus-terang saya katakan kepada anda, bukan semua barang yang ditawarkan di website tersebut sesuai untuk anda beli dan borong. Hanya sesetengah barang sahaja yang sesuai dan ada banyak barang yang perlu anda elakkan dari membelinya di website tersebut.

Jangan terburu-buru ya, baca dulu apa yang nak sampaikan ni sampai habis sebab saya tak nak anda ditipu.
Beza antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal ialah orang berjaya bertindak dengan ilmu manakala, orang yang gagal, bertindak secara terburu-buru tanpa ilmu.

psst..saya nak dedahkan anda beberapa rahsia supaya anda berjaya dalam bisnes borong barang china ni.

Rahsia Taobao Bisnes Borong Yang Betul

Tak kisahlah bagaimana anda nak jalankan bisnes borong ni sama ada secara online mahupun offline yang penting anda perlu tahu 5 rahsia ni ye.


Rahsia 1 : Teknik Mencari Produk Pasti Laku

Ada 5 ciri yang perlu anda perhatikan apabila memilih barang yang mahu anda borong di TaoBao. Jika barang tersebut memenuhi kelima-lima ciri ini, saya yakin, anda akan mampu menjana keuntungan yang besar dalam perniagaan anda.

Barang yang dipesan akan dapat sampai ke tangan anda dengan selamat dan dengan pantas, ianya juga akan menjadi rebutan kepada pelanggan-pelanggan anda.


Rahsia 2 : Produk Yang Perlu Dielakkan

Ada 4 ciri produk yang perlu anda elakkan apabila ingin memborong barang di TaoBao.com . Jika anda membeli produk-produk ini, ada kemungkinan besar, anda akan menghadapi pelbagai masalah di kemudian hari dan terpaksa menanggung kerugian yang besar.

Jadi, seboleh-bolehnya, elakkan membeli barang yang mempunyai 4 ciri ini.


Rahsia 3 : Langkah Demi Langkah Membuat Pembelian Di TaoBao.com

Ini adalah rahsia yang paling-paling-paling penting. Jika anda menyangka anda boleh terus pergi ke website TaoBao dan membeli barang disana seperti anda biasa membeli di website-website e-commerce yang lain.

Anda sedang melakukan KESILAPAN YANG SANGAT BESAR.


Rahsia 4 : Cara Menjual Produk Yang Telah Diborong Secara Online.

Setelah anda berjaya memborong barang dari TaoBao dan barang tersebut sudah sampai ke rumah anda dengan selamat. Ada 5 kaedah untuk anda menjual barang-barang tersebut. Anda perlu tahu 5 tempat dimana anda boleh jual barang-barang anda.. semuanya adalah secara online sahaja. Anda hanya perlu lakukannya dari depan komputer anda sahaja!

 
Rahsia 5 : Proses Jualan & Teknik Meng"Ayat"

Bagi anda yang sudah biasa menjual produk fizikal secara online, rahsia ini mungkin kurang penting bagi anda. Tetapi bagi anda yang belum mempunyai pengalaman menjual produk secara online, ataupun sering gagal menjual produk secara online. Ada banyak tips serta ilmu yang boleh anda pelajari pada bahagian ini.

Demikianlah 5 rahsia website Taobao yang anda perlu tahu. Nak baca lebih jelas dan padat silalah baca buku Rahsia Taobao ni : Klik untuk baca


Kesimpulannya, jika anda serius nak memborong barang dari china dan mulakan bisnes, anda perlu bijak gunakan website Taobao supaya tidak ditipu. Saya yakin anda tak ada masalah lagi selepas baca perkongsian saya ni sebab anda dah tahu awal-awal lagi rahsia website Taobao ni sebelum jatuh ke tangan anda.


Jadi, jika anda betul-betul nak memborong barang dari china dengan hanya duduk depan komputer anda, serta bagaimana menjana keuntungan dengan bisnes borong barang dari china ini, anda berada di landasan yang tepat dan bahan-bahan rujukan website Taaobao seperti ini (klik disini) sememangnya sangat sesuai untuk anda.

Ok, jika anda ingin mendapatkan Ebook Rahsia Taobao Versi Preview secara percuma, anda bolehlah ke pautan berikut : Muat Turun Rahsia Taobao.

Buat masa ini saya hanya tawarkan Ebook Rahsia Taobao versi preview secara TERHAD. Anda sangat bertuah kerana menemui laman web download ebook ini yang saya sediakan khas untuk pembaca entri ini. Pastikan anda memasukkan maklumat yang betul untuk muat turun ebook ini. Link Muat Turun

Untuk versi penuh Ebook ini, anda bolehlah ke pautan berikut. Video tutorial juga turut disediakan.  Rahsia Taobao (Update Video Tutorial)

Sekian dari saya, selamat maju jaya :-)

Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 comments:

comments
November 19, 2016 7:40 AM delete

Tringin gak nk dptkan panduan rahsia taobao ni..

Reply
avatar

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Powered By | OHBlogger Malaysia