Kelebihan Facebook Group Yang Responsif Untuk Pemasaran

Kelebihan Facebook Group Yang Responsif Untuk Pemasaran. Saya yakin anda semua ada join mana-mana group di facebook tak kisahlah group apa sekalipun. Saya sendiri telah join beberapa group di facebook dan saya juga tidak terkecuali dari di add ke pelbagai jenis group. :-)

Pentingnya Facebook Group Yang Responsif 

kelebihan facebook group responsif
 
Persoalan utama yang cuba saya nak sampaikan jika anda peniaga online, blogger atau affiliater, group yang responsif adalah sangat diperlukan seperti artikel saya yang lepas Cara Beriklan Di Facebook Group .

Group yang responsif maksudnya group yang tidak bersifat sehala dan adanya interaksi berdasarkan post-post perbincangan dan juga perkongsian serta memberi nilai tambah kepada ahli.

Group yang responsif juga boleh membantu anda untuk menghasilkan jualan. Saya pernah mempromosikan produk affiliate di group yang responsif dan sambutan sungguh menggalakkan.


cara berniaga di facebook group


Bila di lihat pada gambar di atas, 207 orang daripada ahli group berminat dengan produk yang saya tawarkan.

Jika saya bandingkan dengan group pengiklanan, kebanyakan post yang di buat untuk melakukan promosi tidak mendapat sambutan malah untuk mendapat 1 like pun susah.


Mari kita bedah siasat bersama-sama ....


Ok biasanya ahli Group pengiklanan ini terdiri daripada ahli yang biasanya di ADD secara PAKSA malah adakalanya Admin group telah meletakkan syarat untuk join group tersebut kita diminta untuk add beberapa orang rakan seperti yang telah ditetapkan.

Kesimpulan yang boleh di buat mereka di add bukan kerana keinginan atau minat mereka. Malah mereka yang dipaksa join group sebegini boleh meninggalkan group bila-bila masa sahaja.

Jadi bagaimana untuk melakukan pemasaran di facebook group ini ?
 

Cara Pemasaran Di Facebook Group


Tak lain tak bukan anda perlu invite mereka yang betul-betul berminat sahaja ke group yang anda bina. Apabila mereka telah berada dalam group tersebut barulah anda bina hubungan dengan mereka dengan melakukan promosi secara soft selling.


Sebenarnya apa yang saya terangkan adalah ilmu yang telah diterangkan dalam Panduan Pemasaran Facebook Group Ini.

Banyak lagi yang boleh dipelajari dalam Ebook yang berharga RM 11 ini atau download sahaja versi percuma di sini : Versi Percuma

Anda baca dan amalkannya. Mudah-mudahan berhasil..


Oh ya,,

Bagaimana pula cara anda beriklan menggunakan Facebook GROUP ? Boleh tinggalkan pendapat atau pandangan di ruangan komen.. :-)

Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.