Seronok Kan Kalau Dapat Income Affiliate

Macam mana agaknya perasaan anda jika pertama kali anda mendapat income daripada program affiliate. Tak kisah lah apa program affiliates yang anda promosikan dan teknik apakah yang anda gunakan yang penting anda telah membuktikan bahawa anda telah berjaya menjana wang daripada internet.

Perasaan Seronok Kan Bila Dapat Income Affiliate

Kali pertama saya mendapat income daripada program affiliate adalah pada tahun 2012 yang pada awalnya saya salah seorang daripada orang yang ragu-ragu tentang program buat duit di internet..hehe

Macam-macam kaedah yang saya gunakan yang saya pelajari daripada pelbagai produk affiliater tempatan. Hasilnya sehingga kini saya masih berjaya menjana income daripada program affiliate.

seronok kalau dapat income affiliate

Ini merupakan salah satu komisen yang saya pernah terima hasil daripada mempromosikan Ebook Lubuk Bisnes Tudung. Harga produk adalah RM150 dan komisen adalah RM50 per jualan.

komisen affiliate lubuk bisnes tudung

Sebenarnya teknik yang saya gunakan adalah hasil daripada panduan-panduan yang saya beli daripada affiliater, internet marketer dan blogger tempatan. Ada yang versi video dan ada juga yang versi ebook.

. . . Dan saya senaraikan beberapa produk yang saya maksudkan untuk anda semua.

Panduan-Panduan Untuk Berjaya Hasilkan Komisen Affiliate


Kitab SEO

Laman Web : Klik Disini

Bunyi macam pelik tapi income yang anda akan dapat juga akan pelik jika anda gunakan Ebook yang ditulis oleh ahmadfaizal.com (blogger dan juga guru).

Kitab ini lebih dikenali sebagai Kitab Teknik SEO merah jambu. Sesuai untuk anda yang ingin tambah pendapatan dengan blog.


Soalan : Siapakah yang sesuai gunakan Kitab ni ??

Jawapan : Sesiapa sahaja yang nak buat duit dengan menggunakan blog dengan teknik SEO.


Formula Pendapatan Affiliate

Laman Web : Klik Disini


Ok..ini juga saya suka. Formula ini ditulis oleh affiliate tempatan iaitu Oswald Justin. Panduan ini amat sesuai untuk orang yang baru berjinak-jinak dengan program affiliate.

Antara produk yang pernah ditulis oleh Oswald Justin ialah :

. . . Panduan Like Pro (sudah ditutup jualan)

. . . Kumpul List Niche Kerjaya (sudah ditutup jualan)

. . . Panduan Kumpul List (masih di buka jualan)


Beliau antara yang mahir dengan teknik pemasaran email. Malah dalam Formula Pendapatan Affiliate beliau ada kongsikan bagaimana beliau berjaya hasilkan RM36,380 hanya dari internet.


Baiklah..ini pula...


Jurnal Pemasaran Affiliate

Laman Web :  Klik Disini

jurnal pemasaran affiiates oleh sabree hussin

Ditulis oleh Tuan Sabree Hussin. Beliau merupakan seorang blogger : http://www.sabreehussin.com ... dan penulis beberapa buah ebook :


Soalan : Siapakah yang perlu baca Jurnal Pemasaran Affiliates

Jawapan : Sesiapa sahaja yang ingin belajar tambah pendapatan dengan blog.

Yang mencuri perhatian saya, penerangan tentang teknik pemasaran email dan pemasaran video turut diajar dalam Jurnal Pemasaran Affiliates .


Seterusnya . . .

Mesin Komisen

Laman Web : Klik Disini

Saya masih ingat pada September 2013 saya dapatkan Mesin Komisen di laman web Ashadee. Malah saya pernah menulis review tentangnya sebelum ini : Review Mesin Komisen

Panduan ini adalah dalam bentuk video. Teknik Pemasaran Email adalah teknik yang ditekankan dalam video Mesin Komisen.



. . 

. . .


Baiklah itu sahaja perkongsian dari saya. Jika ada sebarang penambahan saya akan sambung lagi artikel ini.

Jika anda ada sebarang penambahan boleh tinggalkan di ruangan komen. Semoga bermanfaat :-)


Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

4 comments

comments
November 29, 2014 12:09 AM delete

Affiliate adalah satu dari pelbagai teknik untuk buat duit online. Lagi seronok kalau dapat duit dari pelbagai sumber.

Reply
avatar
November 29, 2014 6:28 AM delete

Bagus pandangan tu tuan..Kena pelbagaikan income dari pelbagai sumber pada zaman sekarang ni dan tidak boleh bergantung pada satu sumber :-)

Reply
avatar
December 14, 2014 12:06 AM delete

insyaallah tahun depan ada banyak lagi program affiliate yang bakal dianjurkan :)

Reply
avatar
December 16, 2014 8:22 AM delete

Betul tu Tuan, kena selalu peka dgn program-program affiliate yang akan datang ni. Terima kasih atas kunjungan :-)

Reply
avatar

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Powered By | OHBlogger Malaysia