Cara Tambah Pendapatan Online Dari Rumah

Idea untuk menulis artikel ini sebenarnya telah lama saya terfikir tetapi baru sekarang saya post kerana saya mengambil masa untuk mengumpul laman web yang boleh berikan anda peluang untuk tambah pendapatan secara online. Setelah saya kumpul kesemuanya maka cukuplah laman web yang boleh dijadikan peluang untuk anda buat duit secara online dari rumah walaupun tanpa produk sendiri.

Laman Web Bantu Tambah Pendapatan Online

cara buat duit online dari rumah

1. Ashadee

Laman Web ini dimiliki oleh Gobala Krishnan seorang internet marketer yang berjaya. Pada awalnya ia dikenali sebagai Jomniaga. Terdapat pelbagai produk fizikal dan digital disini. Jadi anda boleh mendaftar secara percuma untuk menjadi ejen affiliate. Klik Untuk Daftar.

Pilih produk yang mempunyai permintaan tinggi dan komisen yang dibayar adalah 50 % daripada harga produk. Anda boleh layari laman web Ashadee.com untuk mendaftar secara percuma. Selepas mendaftar sila ke market place untuk melihat produk dan dapatkan link affiliate anda. Saya juga telah menjana pendapatan dari ashadee.

* Nota :  Jika anda ingin belajar pemasaran affiliate yang berkesan, anda boleh belajar dari sifu Oswald Justin. Tiru bagaimana beliau menghasilkan RM36,380 dari internet :  Rujuk Sekarang

2.Bisnes Affiliate

Ya, anda boleh menjalankan bisnes affiliate dari rumah. Menjual produk-produk di internet walaupun anda tiada produk sendiri untuk dijual. Program Affiliate terdiri daripada Pay Per Sale (komisen per jualan) , Pay Per Click (komisen bagi setiap klik) dan PPL (komisen bagi setiap kali lead yang masuk atau sign up).

Bisnes affiliate dah tak asing lagi, anda boleh mendaftar secara percuma dan bisnes inilah yang saya buat sejak di universiti lagi. Contoh program affiliate PPL terbaru yang anda boleh daftar secara PERCUMA ialah NiagaAffiliate. Komisen RM1-RM2 setiap kali sign up dari pelawat. Program ini sungguh mudah. Daftar sekarang --> Picit disini.

3. Aztetic

Selain itu juga, anda berpeluang untuk mempromosikan produk-produk di Aztetic. Anda berpeluang menjadi ejen affiliate, menjual produk-produk dan menerima komisen lumayan walaupun anda tiada produk sendiri. Daftar disini.

4. Mobicow

Seterusnya anda juga berpeluang untuk tambah pendapatan melalui Mobicow. Mobicow adalah syarikat pengiklanan khusus untuk blogger. Anda perlu mempunyai blog dan daftarkan blog anda secara percuma di Mobicow. Kemudian anda bolehlah letakkan kod iklan Mobicow di blog anda. Anda akan menerima komisen setiap kali pembaca melayari blog anda melalui ''mobile' dan sekiranya ada iklan Mobicow yang keluar, anda akan mendapat komisen dalam USD. Komisen dalam USD tu, wah banyaknye. Rujuk laman web Mobicow : Daftar Mobicow

5. Klikjer

Anda juga berpeluang untuk tambah pendapatan secara online melalui laman Klikjer (Daftar sekarang). Klikjer memberi peluang kepada anda untuk menjadi penulis Ebook atau menjadi agen affiliate terhadap Ebook yang disediakan.

* Nota :  Jika anda ingin belajar lebih banyak lagi cara buat duit online dari Klikjer menggunakan blog, anda boleh rujuk panduan berikut : Rahsia Klikjer

Panduan ini jugalah yang menjadi rujukan saya untuk dapatkan komisen-komisen dari klikjer.

6. Job di rumah

Platform Job Di Rumah memberi peluang kepada anda untuk tambah pendapatan dengan melaksanakan tugasan-tugasan yang akan diberikan. Selain itu anda juga boleh menjadi agent affiliate dengan komisen sebanyak RM25.

7. 8 Share

Bagi 8 share pula anda akan dibayar dengan setiap klik yang dilakukan oleh pembaca atau pengunjung. Tugas anda adalah sebagai publisher. Pilih kempen yang ingin dipromosikan dan share di mana-mana laman sosial. Untuk mendaftar dengan 8 Share Klik disini.

 

8. Kerja Translator

Terdapat banyak jenis kerja translator, antara yang paling banyak permintaan adalah untuk menterjemah laman web, blog – blog, kandungan e-mel, kandungan laman sosial seperti Twitter, Facebook, Instagram, sari kata video, dokumen perniagaan, pendidikan, perundangan dan perubatan.

Untuk memudahkan anda faham bagaimana anda boleh bekerja sebagai translator, anda boleh baca di laman web berikut : Kerja translator

9. Simple Hijab

Hanya perlu ajak rakan anda mendaftar sebagai ejen affiliate simple hijab menerusi link affiliate anda selepas anda mendaftar disini. Sekiranya rakan anda yang mendaftar tadi berjaya membuat jualan, anda turut menerima komisen sebanyak 5% bergantung kepada harga produk yang dijual oleh rakan ejen affiliate anda tadi. Pendaftaran adalah percuma melalui pautan berikut : Simple Hijab



Sekian sahaja dari saya. Saya harap laman web di atas membantu anda untuk tambah pendapatan secara online. Jika ada pertambahan laman web untuk buat duit online dari rumah, saya akan update artikel ini dari semasa ke semasa.

[+] Untuk Mu Wanita : Teknik Jana Wang Dari Rumah


Ikhlas

Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

8 comments

comments
April 30, 2014 12:45 AM delete

hehehe aktif sebahagian je

Reply
avatar
May 06, 2014 9:19 PM delete

Bagusla tu..kan banyak-banyak tak tahu nak fokus yang mana :-)

Reply
avatar
May 07, 2014 4:48 PM delete

Dah lama tak aktifkan diri promote produk2 dalam tu, asyik promote produk sendiri je :-)

Reply
avatar
May 08, 2014 2:42 AM delete

Baguslah tu Tuan dah ada produk sendiri. Bukan senang nak hasilkan produk sendiri. Hebat :-)

Reply
avatar
May 29, 2014 3:11 AM delete

Artikel ini sangat membantu kepada rakan-rakan yang masih mencari-cari cara menambah pendapatan secara online. Saya dah daftar semua laman web diatas, tapi yang aktif cuma 2 je iaitu ashadee dan jobdirumah. Lain-lain tu on the way..

Reply
avatar
May 29, 2014 7:02 AM delete

Diharap begitulah... Saya pun aktif juga dengan ashadee. Cuma masih baru lagi. Terima kasih Tuan Halim, tahniah dapat jadi top affiliate jobdirumah baru-baru ni. Terbaiklah :-)

Reply
avatar
June 27, 2015 12:25 AM delete

dari semua yang di senaraikan..hanya nombor 1 ja yang pernah dapat hasil.. :)

Reply
avatar
June 27, 2015 10:21 PM delete

tahniah tuan dah berjaya dapat komisen tu :-)

Reply
avatar

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Powered By | OHBlogger Malaysia