Cara Post Iklan Automatik Di Facebook Secara Percuma

Penjual offline mahupun online memang tidak boleh lari dari melakukan promosi. Promosi atau pengiklanan adalah WAJIB dalam pemasaran. Mana tidaknya sekiranya promosi tidak dilakukan macam mana pembeli akan sedar anda adalah peniaga dan produk yang anda jual. Dalam kes pemasaran di facebook, ada 3 jenis kriteria yang saya ambil kira iaitu promosi di wall, group dan fanpage. Ketiga-tiganya adalah berbeza dari segi teknik namun persamaannya adalah PROMOSI. Namun kerja yang amat memenatkan jika anda perlu melakukan promosi setiap masa. Maksud saya post iklan setiap masa secara manual. Jadi bagaimana untuk melakukan promosi secara automatik dengan hanya sekali setup.

Post Iklan Automatik Di Facebook


cara post iklan automatik di facebook

Masa awal-awal melakukan promosi di facebook, saya juga buat kerja yang sama. Log in facebook dan post iklan one by one sampai satu tahap adakalanya saya rasa jemu, penat dan membazir masa.

Di tambah lagi bila iklan yang saya post tiada sambutan. Saya sering tertanya-tanya " Ada ke satu sistem yang boleh bantu saya post iklan automatik seperti robot pemasaran yan sentiasa bekerja untuk saya.

Ya memang ada dan sehingga kini beliau telah menjadi staff yang sentiasa bekerja untuk saya post iklan di facebook secara automatik walaupun pada masa tu saya luangkan masa terhadap benda lain. Beliau yang saya maksudkan ialah Application Robot Fesbuk.

Jujur saya katakan Robot Fesbuk seolah robot yang sentiasa bekerja untuk anda melakukan promosi walupun anda sibuk dengan urusan lain tetapi dengan hanya sekali setup iklan anda sentiasa berjalan. Anda boleh post iklan di Newsfeed, Group dan Fanpage

Dan jika anda ingin berniaga di instagram anda perlu tahu macam mana nak tingkatkan jumlah followers dan cara nak close sale di instagram. Lihat bagaimana teknik ini telah berjaya menaikkan followers kedai online ini : Lihat sekarang


Dah Penat Layan PM Pelanggan?

Nak tak saya berikan anda software AUTOREPLY PM pelanggan anda. Takde lah penat sangat anda nak reply pm mereka satu-satu.

Meh tengok macam mana software ini dapat bantu anda. Pasni dah tak payah nak pening-pening kepala lagi. Jom kita tengok sama-sama di laman web berikut : Nah Software Auto PM


Seorang blogger yang gemarkan teh tarik. Menjadikan blog sebagai medium perkongsian ilmu. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan khidmat advertorial, boleh hubungi saya di ruangan "Contact".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

3 comments

comments
October 02, 2014 6:43 PM delete

Saya mau ijin tinggalin info Kemasan Makanan boleh ya... hehe

Reply
avatar
April 17, 2015 12:54 AM delete

Pendaftaran sudah ditutup la pula..

Reply
avatar
September 20, 2016 5:32 AM delete

Saya nak belajar menggunakan Application FB robot.. Boleh ajarkn ? 014-6798970

Reply
avatar

Terima kasih saya ucapkan kerana sudi meninggalkan komen. Komen anda semua amat saya hargai.

Powered By | OHBlogger Malaysia